Samsung: ontdek SmartThing-compatibele tv's

Inhoudsopgave:

Samsung: ontdek SmartThing-compatibele tv's
Samsung: ontdek SmartThing-compatibele tv's
Anonim

Begonnen als een budget-tv-maker in de jaren zeventig, onderscheidt Samsung zich nu als 's werelds grootste en een van de meest innovatieve tv-makers - met aanbiedingen in alle prijsklassen en schermformaten. Als het gaat om tv-innovatie, neemt Samsung absoluut voor niemand een achterbank.

Samsung Smart TV's hebben een volledige webbrowser. Bepaalde modellen uit 2019 hebben in de toekomst ook toegang op afstand, waarmee u een op het netwerk aangesloten pc of laptop vanaf de tv kunt bedienen.

Naast de video-, streaming- en pc-bedieningsfuncties heeft Samsung nog een bonus toegevoegd: Smart Home-bediening met SmartThings.

Image
Image

Thuisbediening met je tv en SmartThings

Normaal gesproken is thuisbediening iets dat een afzonderlijke fysieke en operationele infrastructuur vereist (in veel gevallen kan het duur zijn), maar Samsung voegt zijn draai toe aan de snelgroeiende markt van eenvoudigere en betaalbare alternatieven, zoals Alexa en Google Home-gebaseerde systemen via het SmartThings-platform.

Samsung's alternatief kan profiteren van een tv en deze gebruiken als onderdeel van de thuisbedieningsomgeving. Wanneer de SmartThings-app zowel op een smartphone (iOS of Android) als op Samsung Smart TV's is geactiveerd, zijn de home control-functies toegankelijk via het eigen besturingssysteem van de tv, naast de smartphone.

Je tv, smartphone en SmartThings-apparaten moeten allemaal zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Uw Samsung Smart TV instellen om met SmartThings te werken

Om te zien of uw tv compatibel is met SmartThings, raadpleegt u het gedeelte Ondersteunde apparaten van de SmartThings Smartphone-app.

2016/17 (K, M) Samsung Smart TV's van modeljaar kunnen worden bediend door de SmartThings Smartphone-app, maar alleen 2018 (N), 2019 en toekomstige modellen hebben toegang tot de tv-versie van de SmartThings-app waarmee u externe SmartThings-apparaten kunt bedienen via de tv. Als u echter een model van vóór 2018 heeft, controleer dan zeker de mate van compatibiliteit met SmartThings, aangezien firmware-updates de bovenstaande status kunnen veranderen.

  1. Vanuit het Smartphone App Dashboard, tik op Ondersteunde apparaten.
  2. Tik op TV,en zoek je model.

Als u met succes ontdekt dat uw Samsung Smart TV compatibel is met SmartThings, wordt u mogelijk gevraagd om de firmware van de tv bij te werken. Als dit het geval is, voert u de update uit op uw tv en volgt u na voltooiing deze aanvullende stappen:

Veel Samsung-tv's worden nu geleverd met SmartThings geïnstalleerd. Controleer het eerst.

  1. Selecteer op uw Samsung Smart TV-afstandsbediening Apps.
  2. Selecteer de Zoeken in het Apps-menu.
  3. Typ SmartThings om de TV-versie van de SmartThings-app. op te roepen
  4. Selecteer Installeren

  5. Zodra de app is geïnstalleerd, kunt u deze openen om uw SmartThings-hub en apparaten met uw tv te bekijken, te controleren en te bedienen.

Om dit te laten werken, heb je een SmartThings Hub en SmartThings-apparaten nodig, zoals lampen, bewakingscamera's, sloten, thermostaten, audiocomponenten voor meerdere kamers en andere compatibele apparaten die SmartThings ondersteunt.

U moet uw Samsung-account aanmaken of u aanmelden bij uw Samsung-account en uw SmartThings Hub instellen (ook voor extra SmartThings-apparaten is mogelijk een afzonderlijke installatie vereist) om de SmartThing-bedieningsfuncties te gebruiken. Nadat u bent ingelogd, worden alle apparaten die via SmartThings bij uw account zijn geregistreerd, automatisch weergegeven.

Voor de thuisbioscoopfan kan SmartThings verschillende elementen van uw kijkomgeving bedienen (zet de tv aan en stel opdrachten in die andere audio- en videoapparaten bedienen, dim de lichten en/of sluit de jaloezieën, en misschien zelfs zet die popcorn popper aan).

Naast Samsung's eigen SmartThings-compatibele apparaten en apparaten, leveren andere merken producten die werken met Samsung SmartThings, waaronder:

  • Philips: Hue Lights
  • Sylvania: Verlichting en slimme stekkers
  • Kwikset, Schlage en Yale: Sloten
  • Arlo: Beveiligingscamera's
  • Ecobee: Thermostaten
  • Honeywell: Thermostaten en schakelaars.
  • Ring: Videodeurbellen en beveiligingscamera's.
  • Casetta Wireless van Lutron: Lichtschakelaars en dimmers.
  • Bose: selecteer SoundTouch-audiosystemen en draadloze luidsprekers.
  • Sonos: Sonos One draadloze luidspreker en Sonos Beam-soundbar.

De SmartThings-app gebruiken met Samsung TV

SmartThings breidt de rol van je tv uit naast entertainment en als een hulpmiddel om je levensstijl te verbeteren via de bediening van veel huishoudelijke apparaten.

U kunt uw tv op twee manieren gebruiken binnen de Samsung SmartThings-omgeving:

  • Bedien geselecteerde functies van je tv via de SmartThings-app (uitschakelen, kanaalselectie, volume/dempen) op je tv of mobiele telefoon.
  • Bedien en controleer de status van andere SmartThings-apparaten via uw tv zonder dat u uw smartphone hoeft te gebruiken.
Image
Image

Met een smartphone of compatibele tv-spraakafstandsbediening kun je Bixby gebruiken om je SmartThings- of "Works With SmartThings"-apparaten te bedienen.

Je kunt mogelijk ook Google Assistant of Amazon Alexa gebruiken om je Samsung Smart TV en veel SmartThings-apparaten te bedienen.

Aanbevolen: