Hoe PIP op Windows te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe PIP op Windows te installeren
Hoe PIP op Windows te installeren
Anonim

Wat te weten

  • Installeren: Open installatieprogramma > selecteer Python 3.7 toevoegen aan PATH > Nu installeren > wacht op bevestiging.
  • Open vervolgens opdrachtprompt > en voer print ("Hallo wereld!"). in
  • Inspecteer PIP-commando's door C:\Users\acpke> pip --help in te voeren.

Dit artikel legt uit hoe u Package Installer for Python (PIP) installeert op een Windows Vista-systeem en nieuwer. Als je een oudere machine hebt, moet je de iets oudere versie van Python hebben, zoals v3.4.

Hoe PIP op Windows 10 te installeren

PIP is out-of-the-box inbegrepen in recente versies van Python, en je hebt toch Python nodig om PIP van enig nut te laten zijn.

  1. Ga naar de downloadpagina op de website op https://www.python.org om het installatieprogramma voor de Python-taal te downloaden.

    Image
    Image
  2. De hoofdpagina zou een handige knop moeten hebben, maar als u op een pagina met een lijst met bestanden terechtkomt, zorg er dan voor dat u het Windows x86-64 uitvoerbare installatieprogramma downloadtof Windows x86 uitvoerbaar installatieprogramma, afhankelijk van of je een 32- of 64-bits machine hebt.

    Image
    Image
  3. Dubbelklik na het downloaden op het installatiebestand.
  4. Selecteer op het eerste scherm de Add Python 3.7 to PATH optie.
  5. Selecteer Nu installeren bovenaan. Je kunt zien dat dit een paar extra componenten zal installeren: IDLE, een Python Integrated Development Environment; documentatie over het gebruik van Python en PIP zelf.

  6. Op dit punt zal het installatieprogramma zijn ding doen en het installatieproces doorlopen.

    Image
    Image
  7. Je ziet aan het einde een bevestigingsscherm om je te laten weten dat de installatie is gelukt. U kunt ook Padlengtelimiet uitschakelen selecteren om een configuratie in Windows te wijzigen die geen toegang toestaat tot bestandspaden die langer zijn dan 260 tekens.

    Image
    Image

Python gebruiken op een Windows 10-machine

Python is een programmeertaal, dus om het te gebruiken, moet je leren hoe je erin kunt coderen. Dat v alt buiten het bestek van dit artikel, maar laten we eens kijken of Python correct is geïnstalleerd.

  1. Open de opdrachtprompt en typ het volgende:

    C:\Users\acpke> python --version

    Python 3.7.4

  2. Je zou Python zijn versienummer moeten zien weergeven. Je kunt ook controleren of het correct werkt door de volgende code in een leeg tekstbestand te plakken en het "hello-world.py" te noemen (let op de lege regel aan het einde):

    afdrukken ("Hallo wereld!")

  3. Voer het nu uit:

    C:\Users\acpke> python \path\to\hello-world.py

    Hallo wereld!

PIP gebruiken om Python-pakketten op een Windows 10-machine te installeren

Nu we weten dat Python werkt, gaan we PIP eens bekijken.

  1. Hoewel PIP al zou moeten zijn geïnstalleerd, kunnen we dit controleren door het volgende achter de opdrachtprompt uit te voeren:

    C:\Users\acpke> pip --help

  2. Dit zou u de Help-inhoud voor PIP moeten tonen, inclusief de beschikbare opdrachten. De meest eenvoudige is pip-zoekopdracht, waarmee de Python Package Index (PyPI) naar uw zoekterm wordt doorzocht. Stel dat we bijvoorbeeld onze eigen aangepaste webbrowser willen maken, dan toont de volgende opdracht een lijst van alle pakketten in PyPI met het trefwoord "browser":

    C:\Users\acpke> pip zoekbrowser

    Image
    Image
  3. Zoals je kunt zien in de resultaten in de onderstaande schermafbeelding, is er een pakket genaamd FireSnake-Browser, een webbrowsercomponent die al in Python is gecodeerd. Dus in plaats van dingen te coderen zoals het weergeven van een pagina, tabbladen en bladwijzers, kunnen we dit gewoon downloaden en aanpassen aan onze behoeften.

    Je kunt een pakket installeren met het volgende commando:

    C:\Users\acpke> pip FireSnake-Browser installeren

  4. Helaas is het updaten van alle geïnstalleerde pakketten niet zo eenvoudig als het updaten van Linux-distributies; u moet dit voor elk pakket doen. Als je ziet dat het verouderd is, voer je deze opdracht uit om de update uit te voeren:

    C:\Users\acpke> pip install FireSnake-Browser --upgrade

  5. Ten slotte is het verwijderen van een pakket net zo eenvoudig als het uitvoeren van deze opdracht:

    C:\Users\acpke> pip FireSnake-Browser verwijderen

Aanbevolen: