Smart TV-beveiliging: wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Smart TV-beveiliging: wat u moet weten
Smart TV-beveiliging: wat u moet weten
Anonim

Smart-tv's maken verbinding met internet, laten je apps installeren, video streamen van services zoals Netflix en Hulu, games uitvoeren en een webbrowser gebruiken. Ze kunnen zelfs spraakbesturing en webcamfuncties bevatten. Maar deze focus op internet heeft een donkere kant, waardoor Smart TV's kwetsbaar zijn voor inbreuken op de privacy, beveiligingsrisico's en hacking.

Of je nu overweegt een Smart TV te kopen, of er al een hebt, hier zijn de privacy- en beveiligingsproblemen van Smart TV waar je rekening mee moet houden, plus tips om ermee om te gaan.

Image
Image

Smart TV-privacy- en beveiligingsproblemen

Smart TV's brengen zowel privacy- als beveiligingsrisico's met zich mee. Privacykwesties zijn onder meer dat uw persoonlijke gegevens en gewoonten worden gecontroleerd en verkocht, terwijl beveiligingsproblemen te maken hebben met virussen en hackers.

Privacyproblemen om op te letten bij Smart TV's

Veel Smart TV's beschikken over een technologie genaamd Automatic Content Recognition (ACR), die in wezen bijhoudt wat u bekijkt en die gegevens vervolgens aan adverteerders verkoopt.

ACR "ziet" en houdt alles bij dat wordt weergegeven op uw Smart TV-scherm, van tv-programma's tot games en apps. Deze gegevens worden verkocht aan adverteerders en andere bedrijven om advertenties te helpen targeten, aanbevelingen voor weergaven en andere diensten aan jou.

Veel mensen zijn niet op de hoogte van deze functie, wat heeft geleid tot privacyproblemen bij de consument. De FTC legde in 2017 zelfs een boete op van tv-maker Vizio $ 2,2 miljoen, en wetgevers vroegen de FTC om de praktijk te onderzoeken.

Consumenten krijgen wel wat voordelen van ACR, ze krijgen bijvoorbeeld relevantere advertenties te zien. Toch kan dit een functie zijn die u wilt uitschakelen.

Consumer Reports geeft informatie over het uitschakelen van ACR op een reeks Smart TV's.

Privacyproblemen zijn gekoppeld aan advertenties, gegevensverzameling

Hoewel ACR en soortgelijke bewakingstechnologieën eng lijken, zijn ze uiteindelijk niet erg verschillend van wat er gebeurt op smartphones en computers. Deze apparaten verzamelen gegevens over uw gewoonten om nuttigere advertenties te targeten, en uw gegevens worden vaak doorverkocht aan informatiemakelaars. In bijna alle gevallen worden deze gegevens geanonimiseerd (niet gekoppeld aan uw naam of andere persoonlijk identificeerbare informatie).

Hoewel je advertenties kunt blokkeren en het volgen van advertenties op je computer en smartphone kunt beperken, zijn deze opties minder beschikbaar op Smart TV's, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen (zie hieronder).

Smart TV-beveiligingsproblemen

Hoewel privacykwesties zorgelijk kunnen zijn, hebben ze niet echt invloed op u op een dagelijkse basis. Beveiligingsproblemen hebben echter ernstigere gevolgen.

Zijn Smart TV's kwetsbaar voor virussen?

Er zijn zeer weinig aanwijzingen dat virussen zich op tv's richten, maar er zijn een paar ongebruikelijke situaties geweest van malware-besmetting, meestal met opzet gedaan.

Op een gegeven moment adviseerde elektronicagigant Samsung gebruikers via een tweet om een virusscanner op hun Smart TV's te draaien. Dit advies werd met spot ontvangen en Samsung verwijderde de tweet later.

Toch is het niet uitgesloten dat hackers op een dag een manier kunnen vinden om toegang te krijgen tot creditcardgegevens die zijn opgeslagen via tv-apps of een webbrowser.

Microfoon en camera maken een bewakingsapparaat

Veel Smart TV's hebben spraakfuncties voor het zoeken en bedienen van de tv en camera's voor videochat en games. Deze opties bieden leuke, nieuwe manieren om de tv te gebruiken, maar ze roepen ook veiligheidsproblemen op.

In verkeerde handen kunnen de microfoon en webcam op je Smart TV worden omgezet in bewakingsapparatuur. Volgens Wikileaks heeft de CIA bijvoorbeeld een tool gemaakt met de naam "Weeping Angel" die sommige Smart TV-microfoons kan veranderen in een apparaat voor luisteren op afstand. En net zoals een aanvaller toegang kan krijgen tot uw webcam en u in de gaten kan houden, staat een Smart TV-camera, althans in theorie, open voor dezelfde soort aanvallen.

Smart TV-functies Risico's versus voordelen

Waarom hebben Smart TV's vanwege inherente privacy- en beveiligingsproblemen zelfs microfoons, webcams en internettoegang? Het antwoord is dat consumenten deze functies willen, net als op computers en andere met internet verbonden apparaten.

Met computers, smartphones en zelfs camera's voor huisdieren, is de afweging voor geavanceerde functies het risico dat ze vormen. Met Smart TV's willen consumenten streamingopties, apps en surfen op het web, die allemaal internettoegang vereisen, wat inherent potentiële risico's met zich meebrengt.

Smart TV's hebben redelijke prijzen, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor consumenten. Volgens een directeur van Vizio verdienen fabrikanten geld met het verkopen van gegevens die zijn verzameld via ACR en andere tools, waardoor de prijs van de daadwerkelijke apparaten lager blijft. Natuurlijk weten veel gebruikers niet dat dit is wat ze opgeven om die lage prijzen te krijgen.

Zijn streaming-apparaten veiliger dan smart-tv's?

Als je je afvraagt of streaming-apparaten zoals Apple TV, Roku of Chromecast veiliger zijn dan Smart TV's, dan is het antwoord misschien wel. Apple TV is erg op privacy gericht, maar zelfs Apple houdt bij wat je kijkt om aanbevelingen te doen.

Aan de andere kant hebben Android TV-gebaseerde settopboxen te maken met de inherente beveiligingsfouten van Android, en zelfs Roku-apparaten bleken in het verleden kwetsbaar te zijn voor beveiligingsproblemen. Dus hoewel deze apparaten kunnen helpen om enig risico te beperken, zijn ze geen perfect antwoord.

Hoe om te gaan met Smart TV-beveiligings- en privacyproblemen

Klaar om actie te ondernemen om uw privacy en veiligheid te beschermen tegen mogelijke Smart TV-bedreigingen? Hier zijn enkele suggesties:

Verbind je Smart TV niet met internet

Dit is de enige onfeilbare, onfeilbare manier om privacy- en beveiligingsrisico's te voorkomen. Aangezien deze bedreigingen allemaal internetgerelateerd zijn, verijdelt het niet aansluiten van een Smart TV op internet alle problemen. Maar het verwijdert ook alle "slimme" functies die de meeste mensen willen, dus wat heb je eraan?

Kies de meest beperkende opties tijdens het instellen

Bij het instellen van je tv kun je opties krijgen om functies in te schakelen, je aan te melden voor het delen van gegevens en connectiviteit, en soortgelijke keuzes. Selecteer de meest beperkende opties om uw privacyblootstelling te beperken.

Leer de instellingen van je tv

TV-besturingssystemen zijn niet zo verfijnd en gebruiksvriendelijk als besturingssystemen voor computers of telefoons, maar doe je best. Hoe beter je begrijpt welke instellingen je tv biedt, hoe meer je kunt doen om jezelf te beschermen.

Update het besturingssysteem van je tv regelmatig

Het updaten van het besturingssysteem van je tv kan wat moeite kosten, maar het is nog steeds belangrijk. Nieuwe OS-versies bevatten vaak beveiligingsoplossingen, dus zorg ervoor dat u deze regelmatig bijwerkt.

Bedek de camera van je tv

Ben je niet van plan om de camera van je tv te gebruiken? Bedek de lens. Beter veilig dan sorry.

Zet de microfoon van je tv uit

Als je de spraakactiveringsfuncties van je tv niet nodig hebt, zet je de microfoon uit in de instellingen van je tv.

Gebruik sterke beveiliging op je router

Uw Smart TV zal een stuk veiliger zijn als deze is aangesloten op een router met sterke beveiliging. Zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord op uw thuisnetwerk plaatst, gebruik codering en neem andere redelijke beveiligingsmaatregelen.

Voor meer diepgaande tips over router- en thuisnetwerkbeveiliging, bekijk 6 draadloze routerbeveiligingsfuncties die u moet inschakelen.

Aanbevolen: