Hoe vergrijsde wifi op een iPhone te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe vergrijsde wifi op een iPhone te repareren
Hoe vergrijsde wifi op een iPhone te repareren
Anonim

Wat te weten

  • Grijsde of ontoegankelijke wifi is meestal een probleem dat optreedt bij het upgraden van een iOS van een iPhone.
  • Het probleem wordt meestal gemeld door iPhone 4S-gebruikers, maar kan ook van invloed zijn op nieuwere iPhones.
  • Er zijn zes verschillende manieren om het probleem op te lossen, te beginnen door te bevestigen dat je niet per ongeluk de vliegtuigmodus hebt ingeschakeld.

Dit artikel legt alle dingen uit die je moet controleren en oplossen als je grijze wifi op je iPhone ervaart.

Optie 1: Zorg ervoor dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld

Dit klinkt misschien gek, maar voordat je iets anders doet, moet je ervoor zorgen dat de vliegtuigmodus niet is ingeschakeld. Deze functie schakelt wifi (en mobiele netwerken) uit omdat deze is ontworpen om u uw telefoon in een vliegtuig te laten gebruiken, waar uitgaande draadloze communicatie vaak niet is toegestaan.

De gemakkelijkste manier om te zien of de vliegtuigmodus is ingeschakeld, is door het Control Center te openen door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen (of naar beneden vanaf de rechterbovenhoek op iPhone X en nieuwer). Als het vliegtuigpictogram actief is, tikt u erop om de vliegtuigmodus uit te schakelen en uw probleem zou opgelost moeten zijn. Als het niet actief is, is er iets anders aan de hand en moet u doorgaan naar de volgende stap.

Image
Image

Optie 2: iOS bijwerken

Het wifi-probleem is het resultaat van een bug, en Apple laat bugs die veel gebruikers treffen, meestal niet te lang blijven hangen. Daarom is de kans groot dat een nieuwere versie van iOS het probleem heeft opgelost en dat een upgrade ernaar je wifi terugkrijgt.

Je kunt je iPhone upgraden vanaf de telefoon zelf of iTunes gebruiken om de nieuwste versie van iOS te downloaden en te installeren. Wanneer de update is voltooid en je iPhone opnieuw is opgestart, controleer je of wifi werkt.

Updates voor iOS zijn belangrijk omdat ze beveiligingsupdates leveren en nieuwe functies toevoegen aan je apparaat. Maak je geen zorgen over software-updates die problemen veroorzaken; ze zijn ongewoon. U dient uw telefoon bij te werken zodra er nieuwe software wordt uitgebracht.

Optie 3: Netwerkinstellingen resetten

Als een upgrade van het besturingssysteem niet heeft geholpen, ligt het probleem mogelijk helemaal niet bij uw besturingssysteem, maar bij uw instellingen. Elke iPhone slaat instellingen op met betrekking tot toegang tot wifi en mobiele netwerken die hem helpen online te gaan. Deze instellingen kunnen soms problemen veroorzaken die de connectiviteit verstoren.

Het is erg belangrijk om te weten dat het resetten van je netwerkinstellingen betekent dat je alles kwijtraakt wat in je huidige instellingen is opgeslagen. Dit kunnen wifi-wachtwoorden, Bluetooth-verbindingen, VPN-instellingen en meer zijn. Dat is niet ideaal, maar als dat is wat je moet doen om wifi weer aan de praat te krijgen, dan is dat maar zo. Hier is hoe:

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Ga naar de onderkant van het scherm en kies Reset.

    Image
    Image
  4. Selecteer Reset netwerkinstellingen. Als je een toegangscode op je telefoon hebt, moet je deze invoeren voordat je kunt resetten.
  5. Als er een waarschuwing verschijnt waarin u wordt gevraagd te bevestigen dat u dit wilt doen, tikt u op de optie om door te gaan.

    Image
    Image

Als dit is gebeurd, start u uw telefoon opnieuw op. Het is niet verplicht, maar het kan zeker geen kwaad.

Optie 4: Reset alle instellingen

Als het resetten van je netwerkinstellingen niet heeft geholpen, is het tijd om een meer drastische stap te nemen: alle van de instellingen van je telefoon resetten. Neem deze stap niet lichtvaardig; het verwijdert elke instelling, voorkeur, wachtwoord en verbinding die je aan je telefoon hebt toegevoegd sinds je hem begon te gebruiken.

Als je de instellingen van je iPhone reset, worden er geen apps, muziek, foto's, enz. verwijderd. Het is echter altijd aan te raden om een back-up van je telefoon te maken voor het geval er iets misgaat.

Het is niet leuk om al die instellingen opnieuw te moeten maken, maar het kan nodig zijn. Dit is wat je moet doen:

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Reset onderaan het scherm.
  4. Kies Reset alle instellingen. Als uw iPhone is beveiligd met een toegangscode, moet u deze nu invoeren.
  5. In de waarschuwing die verschijnt, bevestigt u dat u wilt doorgaan.

    Image
    Image

Optie 5: Herstellen naar fabrieksinstellingen

Als het resetten van alle instellingen niet werkt om het wifi-probleem van je iPhone op te lossen, is het tijd voor de nucleaire optie: terugzetten naar de fabrieksinstellingen. In tegenstelling tot een eenvoudige herstart, is het resetten naar de fabrieksinstellingen het proces waarbij je alles op je iPhone verwijdert en terugbrengt naar de staat waarin het zich bevond toen je het voor het eerst uit de doos haalde.

Dit is zeker een laatste redmiddel, maar soms moet je helemaal opnieuw beginnen om een serieus probleem op te lossen. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Synchroniseer je telefoon met iTunes of synchroniseer je telefoon met iCloud (wat je ook gebruikt om normaal te synchroniseren) om er zeker van te zijn dat je een back-up hebt van alle inhoud van je telefoon. Dit is vooral belangrijk als je dingen op je telefoon hebt staan die niet op je computer of in iCloud staan. Door te synchroniseren worden ze daarheen gebracht, zodat u ze later in dit proces op uw telefoon kunt herstellen.
  2. Open de Instellingen app.
  3. Tik op Algemeen.
  4. Veeg naar beneden en tik op Reset.
  5. Tik op Wis alle inhoud en instellingen.
  6. Als je een back-up van je iPhone maakt naar iCloud, krijg je een bericht om ofwel Backup en vervolgens Erase te krijgen, of gewoon Erase Now. Kies degene die u verkiest, maar onthoud dat back-ups super belangrijk zijn.
  7. Tik in de waarschuwingspop-up op Erase Now of Erase Phone (de knop verandert afhankelijk van de iOS-versie van je telefoon). Het duurt een minuut of twee voordat je telefoon alle gegevens heeft gewist

    Image
    Image

Stel vervolgens je telefoon opnieuw in en controleer vervolgens of wifi werkt. Als dit het geval is, is uw probleem opgelost en kunt u al uw inhoud opnieuw naar uw telefoon synchroniseren. Als het niet werkt, gaat u verder met de volgende stap.

Optie 6: technische ondersteuning krijgen van Apple

Als al deze pogingen het wifi-probleem op je iPhone niet hebben opgelost, is het mogelijk niet softwaregerelateerd. In plaats daarvan kan er iets mis zijn met de wifi-hardware op je telefoon.

De beste manier om te bepalen of dat het geval is, en om het te verhelpen, is door een afspraak te maken met de Genius Bar in uw plaatselijke Apple Store en ze uw telefoon te laten controleren.

Je hebt misschien een vreemde oplossing voor dit wifi-probleem op internet gezien: je iPhone in een vriezer stoppen. Dit is een slecht idee, omdat extreem lage temperaturen je iPhone kunnen beschadigen. We raden tegen ten zeerste aan om dit te doen.

Aanbevolen: