Hoge ping op Windows 10 repareren

Inhoudsopgave:

Hoge ping op Windows 10 repareren
Hoge ping op Windows 10 repareren
Anonim

Het vermogen van uw computer om signalen via internet te verzenden en te ontvangen, staat bekend als de ping-snelheid. Als uw online games niet snel reageren op uw opdrachten, of webpagina's niet worden geladen, kunt u de gevreesde hoge ping ervaren. Om een soepele en reactieve game-ervaring te hebben, moet je weten hoe je een hoge ping kunt oplossen en je systeem kunt laten werken.

De instructies in dit artikel zijn bedoeld om Windows 10-gebruikers te helpen het probleem van hoge pings op te lossen.

Ping verminderen door veelvoorkomende routerproblemen aan te pakken

De ping van je computer kan worden beïnvloed als er geen betrouwbare verbinding met je router is. Deze stappen laten u zien hoe u een hoge ping kunt oplossen en het probleem kunt oplossen:

  1. Verplaats uw pc dichter bij de router of sluit uw apparaat erop aan met een Ethernet-kabel.
  2. Schakel andere apparaten uit die internet gebruiken.
  3. Herstart je router.

Ping verlagen met Taakbeheer

Windows 10 Taakbeheer laat u weten welke programma's de meeste bandbreedte opslokken. Door Taakbeheer te gebruiken om deze programma's te identificeren en te sluiten, kunt u uw ping-snelheid aanzienlijk verlagen.

  1. Druk op Ctrl+Alt+Delete en selecteer vervolgens Taakbeheer.

    Image
    Image

    U kunt ook op Ctrl+Shift+Esc drukken om Taakbeheer rechtstreeks te openen.

  2. Selecteer Meer details om Taakbeheer uit te vouwen.

    Image
    Image
  3. De Network kolom van Taakbeheer toont het bandbreedtegebruik van applicaties in aflopende volgorde van meest naar minst. Klik met de rechtermuisknop op een applicatie en selecteer Taak beëindigen om onnodige applicaties te sluiten die veel bandbreedte gebruiken.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat u geen processen sluit die zijn geïdentificeerd als systeemprocessen.

Wijzig de instellingen voor automatische updates van Windows om de ping-snelheid te verlagen

Windows-downloads en -updates kunnen de ping-snelheid van uw systeem vertragen. Omdat automatische Windows-updates niet kunnen worden onderbroken als ze eenmaal zijn begonnen, zou je game-ervaring gemakkelijk verwend kunnen worden. Gelukkig kun je je Windows 10-instellingen wijzigen en bepalen hoeveel van je bandbreedte wordt besteed aan downloads.

  1. Select Instellingen > Update & Beveiliging.

    Image
    Image
  2. Selecteer Geavanceerde opties.

    Image
    Image
  3. Selecteer Bezorgingsoptimalisatie.

    Image
    Image
  4. Selecteer Geavanceerde opties.

    Image
    Image
  5. Gebruik de eerste schuifregelaar om het bandbreedtepercentage voor het downloaden van updates te verlagen tot 10%. Deze instelling zou je in staat moeten stellen om zonder onderbreking te gamen terwijl je ervoor zorgt dat je systeem is bijgewerkt.

    Image
    Image

Zoek naar problemen met uw ISP

Overweeg om een gratis tool voor het testen van bandbreedte te gebruiken om uw internetverbinding te testen. Zo weet je of je de bandbreedte krijgt die je verdient. Als je merkt dat je internetverbinding onvoldoende is, neem dan contact op met je internetprovider zodat zij het probleem kunnen oplossen.

U kunt mogelijk ook uw bandbreedte upgraden - verschillende ISP's bieden verschillende serviceniveaus tegen verschillende prijzen. U kunt zelfs overwegen om van provider te wisselen. Hoe hoger uw verbindingssnelheid, hoe lager uw ping en hoe sneller uw computer gegevens kan verzenden en ontvangen.

Je pc aansluiten op een bekabelde internetverbinding kan ook helpen, omdat ethernetkabels zorgen voor een betere gegevensstroom, wat leidt tot betere gameplay en lagere ping. U kunt er ook voor zorgen dat geen andere pc's uw bandbreedte opeten en de prestaties van uw pc verminderen.

Reset Windows-verbindingsinstellingen

Als al het andere fa alt, overweeg dan om uw Windows 10-netwerk opnieuw in te stellen. Als u dit doet, worden de software en stuurprogramma's opnieuw geïnstalleerd die bepalen hoe uw netwerkverbinding werkt.

Het uitvoeren van een netwerkreset zou moeten helpen bij het oplossen van verschillende netwerkverbindingsproblemen, waaronder hoge ping. U moet uw netwerkinformatie opnieuw invoeren na het opnieuw opstarten, maar het kan de moeite waard zijn.

Aanbevolen: