De 5 beste 22-inch LCD-monitoren van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste 22-inch LCD-monitoren van 2022
De 5 beste 22-inch LCD-monitoren van 2022
Anonim

Soms heb je gewoon een van de beste 22-inch LCD-monitoren nodig om de klus te klaren. Hoewel er zeker grotere modellen zijn, zullen deze compacte panelen niet teleurstellen als er weinig ruimte is. Dezelfde regels voor het kopen van een monitor van elk formaat zijn hier nog steeds van toepassing. Je moet er zeker van zijn dat het de juiste aansluitmogelijkheden heeft, en hoewel HDMI- en DisplayPort-verbindingen vrij alledaags zijn, is het een bonus om extra poorten te hebben voor USB-connectiviteit voor opladen of randapparatuur.

Misschien wel de belangrijkste factor bij elke monitor is de resolutie. Dit bepa alt niet alleen de getrouwheid van wat er wordt weergegeven, maar kan ook de totale hoeveelheid onroerend goed dicteren die je hebt voor je open ramen. Elke verversingssnelheid boven 60 Hz is meer dan voldoende voor de meeste dagelijkse taken, maar als gamen je sterkste punt is, wil je iets robuusters, de ASUS VP228QG heeft een verversingssnelheid van 144 Hz en is compatibel met G-sync.

Als je op zoek bent naar meer tips over het kopen van een monitor, ga dan naar onze pagina met instructies voor computermonitoren voordat je onze topkeuzes voor de beste 22-inch LCD-monitoren bekijkt.

Beste algemeen: Planar Helium PCT2235 Touchscreen 22-inch LED-LCD

Image
Image

De Planar PCT2235 registreert tot tien gelijktijdige aanraakpunten en is een briljante keuze voor een 22-inch LCD-monitor met touchscreen-mogelijkheden. Het is uitzonderlijk snel en registreert elke aanraking zonder merkbare vertraging tussen een vingerdruk en de respons. Het scherm met een resolutie van 1920 x 1080 staat op een standaard die kan worden gekanteld van 15 tot 70 graden en biedt kijkhoeken van 178 graden voor scherpe beelden en levendige kleuren aan elke kant. De Planar kan ook zo ver naar achteren worden gekanteld dat hij bijna plat ligt, wat vooral bevorderlijk is voor de touchscreen-mogelijkheid.

Het edge-to-edge oppervlak van de Planar geeft de monitor een strak, geheel zwart design. Het bevat een ingebouwde USB-hub aan de achterkant voor eenvoudige aansluiting op een extern apparaat. In overeenstemming met Windows 7, 8 en 10, voegt Planar de uitstekende driejarige garantie van het bedrijf toe, inclusief een gratis twee dagen voorafgaande vervanging van de monitor. Zonder dat er stuurprogramma's hoeven te worden geïnstalleerd, kunt u de Planar aansluiten op een pc of Mac-computer, zodat deze meteen kan worden opgestart als een plug-and-play-oplossing.

Meest veelzijdig: ViewSonic VX2257

Image
Image

Omdat grotere beeldschermen populairder zijn, bieden veel bedrijven geen premium beeldschermen van 22 inch aan. ViewSonic is een van de weinige die een displaymonitor heeft samengesteld die compact is maar veel functies biedt. Het maakt gebruik van een op IPS gebaseerde 21.5-inch beeldscherm met een resolutie van 1920x1080 met een bescheiden helderheidsniveau van 250cd/m^2 en een antireflectiecoating. Dit maakt het een geweldig scherm dat op vrijwel elke locatie kan worden gebruikt, in tegenstelling tot veel van de glanzende coatingmodellen die niet tegen fel licht kunnen. Kleur en kijkhoeken zijn geweldig. Naast het display bevat het ook een paar 1,5 Watt-luidsprekers die in de meeste schermen in dit formaatbereik ontbreken. Video-aansluitingen zijn onder andere HDMI, DVI en VGA. Helaas heeft het nog steeds alleen kantelverstelling voor de standaard.

Beste slanke rand: HP Pavilion 21,5-inch Full HD 1080p

Image
Image

Het lijkt erop dat $ 100 zo'n beetje de laagste prijs is die je kunt vinden voor een kleine monitor en er is veel om uit te kiezen. Het HP Pavilion 21,5-inch beeldscherm onderscheidt zich van andere beeldschermen omdat het een paneel met IPS-technologie biedt. De meeste goedkope schermen hebben de neiging om TN-panelen te gebruiken die, hoewel sneller, smalle kijkhoeken hebben en minder dan stellaire kleuren. De helderheid is goed, maar niet geweldig vanwege de LED-randverlichting, maar het is nog steeds voldoende voor de meeste gebruikers en het ultradunne ontwerp en de rand zorgen ervoor dat het in vrijwel elke omgeving past. Resolutie is typisch voor monitoren van dit formaat bij 1920x1080, wat volledige 1080p high-definition video mogelijk maakt. Video-aansluitingen zijn onder andere HDMI en VGA. De standaard ondersteunt alleen kantelen, maar dit is gebruikelijk bij de meeste goedkope schermen.

Best verstelbaar: Dell Professional P2217H 21.5"

Image
Image

Grafisch werk vereist een hoog niveau van kleurondersteuning. Meestal vereist dit duurdere technologie zoals IPS-schermpanelen die de beste algehele kleur bieden. Helaas zijn de meeste bedrijven die gespecialiseerd zijn in dergelijke displays overgestapt op alleen grotere displays. Dit laat meestal goede maar geen geweldige keuzes over voor diegenen die een klein scherm nodig hebben. Dell's Professional-serie maakt gebruik van IPS-schermen die goede kleuren bieden, maar niet het kleurengamma is nog steeds beperkt, maar beter dan de meeste. Het leuke is dat de standaard een breed scala aan aanpassingen biedt, waaronder hoogte, draaien en draaien, die over het algemeen niet te vinden zijn op deze kleine schermen. Het wordt geleverd met twee USB 3.0- en twee USB 2.0-poorten naast de DisplayPort-, HDMI- en VGA-connectoren.

Beste voor gaming: ASUS VP228QG

Image
Image

Als het op gamen aankomt, draait het allemaal om het scherm - prestaties op het scherm kunnen de game-ervaring maken of breken. De ASUS VP228QG is een opvallende optie met een 1920 x 1080 HD-scherm met een responstijd van één milliseconde voor vloeiende videoweergave en een vernieuwingsfrequentie van 75 Hz. HDMI-, DVI- en VGA-poorten zorgen voor een groot aantal aansluitmogelijkheden. De VP228QG beschikt ook over GamePlus-technologie van ASUS, die gebruikers de mogelijkheid geeft om een vizier en een gametimer in te schakelen. Deze monitor heeft ook VividPixel-technologie, die kleuren verbetert en ruis rond zwarttinten vermindert, en Eye Care-technologie om blauw licht te verminderen en schermflikkering op de achtergrond te elimineren, waardoor de belasting van de ogen tijdens langere gamesessies wordt verminderd. Bovendien heeft de VP228QG dubbele ingebouwde luidsprekers van 1,5 W voor een vol geluid zonder dat een extern luidsprekersysteem nodig is.

Voor een compacte monitor met prestaties is onze topaanbeveling de Planar Helium PCT2235 (bekijk bij Amazon) met zijn uitgebreide reeks extra USB-poorten en touchscreen-interface. Als u echter op zoek bent naar een meer gaming-forward-optie, let dan op de ASUS VP228QG (bekijk op Amazon) met zijn hoge verversingssnelheid en adaptieve synchronisatie-opties.

Aanbevolen: