Hoe het te repareren wanneer uw printer offline is

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer uw printer offline is
Hoe het te repareren wanneer uw printer offline is
Anonim

Een document of afbeelding afdrukken is meestal een snelle taak. Af en toe kan uw printer een offline status weergeven en uw afdruktaak niet verwerken. Als uw printer zonder duidelijke reden offline is, zullen enkele stappen voor het oplossen van problemen met de printer hem vaak weer online krijgen en opnieuw afdrukken.

Hier leest u waarom uw printer offline is en wat u kunt doen om het probleem op te lossen.

Deze informatie is van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7, evenals macOS Catalina (10.15) via OS X Mavericks (10.9).

Image
Image

Oorzaken waarom een printer offline is

Er zijn verschillende redenen waarom uw printer offline kan zijn. Er is mogelijk een probleem met de printerkabels, of misschien is een printerstuurprogramma beschadigd, heeft het een update nodig of is het niet geïnstalleerd. Sommige printerinstellingen zijn mogelijk onjuist, of een open of onvolledige afdruktaak veroorzaakt een fout.

Wat de reden ook is, het herstellen van uw printer naar de online status is meestal een snelle en gemakkelijke taak.

Hoe het te repareren wanneer uw printer offline is in Windows

Als je een printer gebruikt met een Windows-computer en de printerstatus is offline, probeer dan deze stappen voor probleemoplossing in de volgorde waarin we ze presenteren, van eenvoudig tot ingewikkelder.

  1. Sluit de printer aan en zet hem aan. Het is belangrijk om te controleren of de printer werkt.
  2. Start de computer opnieuw op. Het opnieuw opstarten van een computer lost veel fouten en problemen op. Probeer dit eens en kijk of het het offline printerprobleem oplost.
  3. Schakel de printer uit. Zoals met veel elektronische apparaten, lost het uit- en weer inschakelen van een printer vaak problemen op, waaronder een printer die offline lijkt te zijn. Zet de printer uit, haal de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en sluit hem weer aan. Zet hem aan en probeer het opnieuw. Als het nog steeds offline wordt weergegeven, gaat u verder met het oplossen van problemen.
  4. Controleer de status van de netwerkverbinding. Als de printer draadloos is, heeft deze een netwerkverbinding met uw pc nodig om te kunnen werken. Als je netwerk offline is, heb je waarschijnlijk het probleem gevonden.

    Als andere apparaten in je huis of kantoor online zijn, is je netwerk in de lucht.

  5. Zorg ervoor dat de printer is aangesloten op het netwerk of de computer. Als de printer niet goed is aangesloten op het netwerk of de computer, reageert deze niet. Als de printer fysiek op de computer is aangesloten, controleert u of de kabels goed zijn aangesloten. Als het een draadloze printer is, controleert u de status van de netwerkverbinding.

    Sommige printers hebben een optie om de draadloze verbinding te testen. Kijk op de website van de printerfabrikant om te zien of uw model deze mogelijkheid heeft. Als dit het geval is, voert u een verbindingstest uit om te controleren of deze correct is aangesloten.

  6. De printerstatus wijzigen. Uw printer is mogelijk ingesteld om de printer offline te gebruiken. Controleer of de printer niet is ingesteld voor offline gebruik. Als dit het geval is, wijzigt u de status in online.
  7. Werk het stuurprogramma bij. Zorg ervoor dat u het meest recente beschikbare printerstuurprogramma hebt geïnstalleerd. Een verouderd of incompatibel stuurprogramma kan ervoor zorgen dat een printer een offline status weergeeft, dus het bijwerken van het stuurprogramma kan het probleem oplossen.

  8. Verwijder de printer en installeer deze opnieuw. Dit proces geeft de printer een nieuwe start. Nadat u de printer hebt verwijderd, start u de computer opnieuw op en installeert u de printer opnieuw.

    Het verwijderings- en herinstallatieproces in Windows 8 en Windows 7 is een beetje anders.

  9. Raadpleeg de documentatie van de fabrikant van de printer. De online documentatie van uw printerfabrikant kan specifieke richtlijnen bieden over foutberichten en wat elk betekent. Mogelijk hebt u ook een papieren handleiding bij het apparaat.

    Veelvoorkomende printerfabrikanten zijn HP, Epson, Canon, Brother, Samsung, Kyocera, Lexmark, Ricoh en Toshiba.

Hoe u dit kunt oplossen wanneer uw printer offline is op een Mac

Als je problemen met een offline printer probeert op te lossen met je Mac, zijn sommige oplossingen dezelfde als die voor een Windows-pc.

  1. Zet de Mac uit en weer aan. Net als bij Windows-pc's worden veel Mac-problemen verholpen door een simpele herstart.

  2. Schakel de printer uit. Zoals met veel elektronische apparaten, lost het uit- en weer inschakelen van een printer vaak problemen op, waaronder een printer die offline lijkt te zijn. Zet de printer uit, haal de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en sluit hem weer aan. Zet hem aan en probeer het opnieuw. Als het nog steeds offline wordt weergegeven, gaat u verder met het oplossen van problemen.
  3. Schakel de printer uit. Zoals met veel elektronische apparaten, lost het uit- en weer inschakelen van een printer vaak problemen op, waaronder een printer die offline lijkt te zijn. Zet de printer uit, haal de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en sluit hem weer aan. Zet hem aan en probeer het opnieuw. Als het nog steeds offline wordt weergegeven, gaat u verder met het oplossen van problemen.
  4. Zorg ervoor dat de printer als standaard is ingesteld. Er kan een andere printer worden ingesteld als de standaardprinter, waardoor de printer die u offline wilt gebruiken, kan worden uitgeschakeld.
  5. Verwijder alle open afdruktaken. Een afdruktaak kan vastlopen, waardoor een achterstand ontstaat en de printer offline gaat. Verwijder geopende afdruktaken en probeer uw afdruktaak opnieuw.
  6. Verwijder de printer en installeer deze opnieuw. Dit proces geeft de printer een nieuwe start. Nadat u de printer hebt verwijderd, start u uw computer opnieuw op en installeert u de printer opnieuw.
  7. Reset het afdruksysteem van de Mac. Als al het andere fa alt, reset dan het afdruksysteem van de Mac. Dit zou een laatste redmiddel moeten zijn omdat het verschillende machtigingen en instellingen verwijdert, dus ga voorzichtig te werk.

Aanbevolen: