Wat te doen als de Google Assistent je alarm niet instelt

Inhoudsopgave:

Wat te doen als de Google Assistent je alarm niet instelt
Wat te doen als de Google Assistent je alarm niet instelt
Anonim

Google Assistant is een virtuele assistent waarmee je spraakopdrachten kunt gebruiken om sms-berichten te verzenden, afspraken te maken en zelfs alarmen in te stellen. De alarmfunctie van Google Assistant gebruikt dezelfde standaardklok-app waarmee je handmatig timers en alarmen kunt instellen.

Als de Google Assistent je alarm niet instelt, maar je wel handmatig alarmen kunt instellen, is er meestal een probleem met de Google-app op je telefoon.

Image
Image

Als de Google Assistent geen alarmen instelt op je Google Home-apparaat, zorg er dan voor dat je Google Home-apparaat een sterke verbinding heeft met je wifi-netwerk en dat het is bijgewerkt naar de nieuwste firmware.

Hoe u uw Google Assistent in werkende staat kunt herstellen

Als de Google Assistent alarmen instelt en ze gaan nooit af, of als hij helemaal geen alarmen instelt, is er waarschijnlijk een probleem met je Google-app. De Google-app is verantwoordelijk voor veel functionaliteit achter de schermen, inclusief de spraakopdrachten van de Google Assistent, dus als deze niet goed werkt, kun je dit soort problemen krijgen.

Het eerste dat u moet proberen, is uw Google-app terug te zetten naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Dit proces verwijdert alle updates die je ooit hebt gedownload voor de Google-app, zodat het de Google Assistent kan herstellen naar de werkende staat als je probleem werd veroorzaakt door een of andere bug in een recente update.

  1. Open de Instellingen app en tik op Apps & meldingen.

    Als je een oudere versie van Android hebt, moet je in plaats daarvan op Apps tikken.

  2. Tik op Google.
  3. Tik op het ⋮ (drie verticale stippen) menupictogram.

    Image
    Image

    Als je het menupictogram ⋮ (drie verticale stippen) niet ziet, is je Google-app nooit bijgewerkt of heb je een oudere versie van Android of de Google-app die niet toestaat dat updates worden verwijderd. In dat geval moet u doorgaan naar de volgende sectie over het oplossen van problemen.

  4. Tik op Updates verwijderen.
  5. Tik op OK.

    Image
    Image
  6. Wacht tot de updates van de Google-app zijn verwijderd en controleer of de Google Assistent alarmen kan instellen. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende sectie over het oplossen van problemen.

Verwijder de beschadigde datum in uw Google-app om alarmen te herstellen

Google Assistent kan ook slecht werken als gevolg van corrupte lokale gegevens, wat kan leiden tot alarmen die niet afgaan of niet afgaan. De eenvoudigste manier om dit op te lossen, is door het cachegeheugen en de lokale gegevensopslag van de Google-app te wissen.

  1. Open de Instellingen app en tik op Apps & meldingen.

    Als je een oudere versie van Android hebt, moet je in plaats daarvan op Apps tikken.

  2. Tik op Google.
  3. Tik op Opslag.

    Image
    Image
  4. Tik op Clear Cache.
  5. Tik op Opslag wissen.

    Image
    Image

    Als je een oudere versie van Android hebt, moet je in plaats daarvan op Gegevens beheren tikken.

  6. Tik op Alle gegevens wissen.
  7. Tik op OK.

    Image
    Image
  8. Controleer of de Google Assistent alarmen kan instellen. Als het nog steeds niet lukt, ga dan verder met de volgende sectie over het oplossen van problemen.

Vernieuw uw Google Assistent volledig wanneer deze geen alarmen instelt

Als je Google Assistent nog steeds geen alarm kan instellen nadat je Google-app-updates hebt teruggedraaid en lokale gegevens hebt gewist, is je laatste optie om de Google Assistent volledig te vernieuwen. Dit proces omvat ook de Google-app, maar u moet deze eigenlijk uitschakelen en vervolgens opnieuw inschakelen.

Als je updates niet kunt verwijderen omdat je versie van Android of de Google-app dit verhindert, moet het uitschakelen van de app het terugzetten naar de staat waarin het zich bevond toen je je telefoon voor het eerst kreeg.

  1. Open de Instellingen app en tik op Apps & meldingen.

    Als je een oudere versie van Android hebt, moet je in plaats daarvan mogelijk op Apps tikken.

  2. Tik op Google.
  3. Tik op Uitschakelen.

    Image
    Image
  4. Tik op App uitschakelen.
  5. Tik op OK.

    Image
    Image
  6. Tik op Enable.
  7. Controleer of de Google Assistent alarmen kan instellen. Als dit niet het geval is, tikt u op Update om de nieuwste update van de Google-app rechtstreeks vanuit de Google Play Store te downloaden en te installeren.

    Image
    Image
  8. Controleer nadat de update is voltooid of de Google Assistent alarmen kan instellen. Als het nog steeds geen alarm kan instellen, moet u wachten tot Google een oplossing heeft uitgebracht. Je kunt het officiële ondersteuningsforum van de Google Assistent bezoeken voor aanvullende informatie en om je probleem te melden.

Aanbevolen: