9 PowerPoint-presentatietips voor studenten

Inhoudsopgave:

9 PowerPoint-presentatietips voor studenten
9 PowerPoint-presentatietips voor studenten
Anonim

Effectieve presentaties in de klas maken vergt oefening. Als je een paar PowerPoint-presentatietips voor studenten volgt, ben je klaar voor de uitdaging. Deze presentatietips verwijzen naar PowerPoint-dia's (alle versies) en kunnen op elk type diapresentatie worden toegepast.

Image
Image

Plan uw dia-indeling

Image
Image

Maak uw dia's gemakkelijk te volgen. Zet de titel bovenaan waar je publiek hem verwacht. Zinnen moeten van links naar rechts en van boven naar beneden worden gelezen. Bewaar belangrijke informatie bovenaan de dia. Vaak zijn de onderste delen van dia's niet zichtbaar vanaf de achterste rijen omdat koppen in de weg zitten.

Vermijd mooie lettertypen

Image
Image

Kies een lettertype dat eenvoudig en gemakkelijk te lezen is, zoals Arial, Times New Roman of Verdana. Je hebt misschien een heel cool lettertype op je computer, maar bewaar het voor ander gebruik. Vaak zijn mooie lettertypen niet gemakkelijk te lezen op een scherm en leiden ze meer dan wat dan ook af.

Gebruik niet meer dan twee verschillende lettertypen, één voor koppen en één voor inhoud. Houd alle lettertypen groot genoeg (minimaal 18 pt en bij voorkeur 24 pt) zodat mensen achter in de ruimte de tekst gemakkelijk kunnen lezen.

Gebruik contrasterende kleuren voor tekst en achtergrond

Image
Image

Donkere tekst op een lichte achtergrond is het beste. Deze combinatie biedt de meeste zichtbaarheid. Soms wil je echter een donkere achtergrond voor effect, om de menigte te verblinden. Maak in dat geval de tekst een lichte kleur zodat deze gemakkelijk te lezen is in een klassikale presentatie.

Tekst is vaak moeilijk te lezen op achtergronden met patronen of textuur. Houd het kleurenschema consistent tijdens uw presentatie in de klas.

Houd het ontwerp van de dia consistent met een thema

Image
Image

Als je een ontwerpthema gebruikt, kies er dan een die geen afbreuk doet aan je klaspresentatie. Zorg er ook voor dat het ontwerp van de dia consistent is met dat thema. Test het van tevoren om ervoor te zorgen dat de tekst leesbaar is en dat de afbeeldingen niet op de achtergrond verloren gaan.

Gebruik voetnoten om informatie toe te voegen

Image
Image

Door voetnoten aan de dia's in een PowerPoint-presentatie toe te voegen, kunt u de informatiebronnen documenteren die u bij uw onderzoek hebt gebruikt, net zoals u zou doen als u een onderzoekspaper zou inleveren. Gebruik voetnoten om citaten en statistieken te citeren of om extra details toe te voegen met betrekking tot de tekst op de dia.

Sprekernotities afdrukken

Image
Image

Een PowerPoint-presentatie lezen voor een klas kan zenuwslopend zijn. Door uw dia's met sprekernotities af te drukken, kunt u desgewenst miniaturen, tekst en geschreven notities hebben, zodat u mee kunt lezen met de dia's en relevante informatie kunt toevoegen. U kunt de afgedrukte dia's ook gebruiken als hand-outs voor de klas. U kunt ook een voice-over aan de diavoorstelling toevoegen om te voorkomen dat u in de klas spreekt.

Een presentatie zonder toezicht uitvoeren

Image
Image

Er kunnen momenten zijn waarop u wilt dat de diavoorstelling op zichzelf loopt in een continue lus, zoals onderdeel van een presentatie van een wetenschapsbeurs. Als u de instelling Browsed at Kiosk gebruikt bij het instellen van de presentatie, kunt u de presentatie onbeheerd weergeven.

Gebruik spaarzaam animaties en overgangseffecten

Image
Image

Wie houdt er niet van om animaties, overgangen of GIF's toe te passen op een presentatie? Overboord gaan met deze elementen kan vermakelijk zijn, maar het publiek zal zelden aandacht besteden aan de boodschap van de presentatie. De diavoorstelling is een visueel hulpmiddel en niet het doel van de presentatie in de klas.

Converteer PowerPoint-shows naar Google Slides

Image
Image

Scholen gebruiken vaak de Google-suite met productiviteitstoepassingen, zoals Google Presentaties, in de klas. Als je thuis PowerPoint hebt, kun je het gebruiken om een presentatie te maken en deze te delen met je docent of anderen met behulp van Google Presentaties.

Aanbevolen: