Alles over de eerste iPad

Inhoudsopgave:

Alles over de eerste iPad
Alles over de eerste iPad
Anonim

De originele iPad was de eerste tabletcomputer van Apple. Het was een platte, rechthoekige computer met een groot 9,7-inch touchscreen op de voorkant en een home-knop in het midden onderaan.

Wanneer kwam de eerste iPad uit?

Het werd geïntroduceerd op 27 januari 2010. Het werd gelanceerd op 3 april van dat jaar en werd stopgezet in maart 2011 met de lancering van iPad 2.

Het kwam in zes modellen: 16 GB, 32 GB en 64 GB aan opslagruimte, en met of zonder 3G-connectiviteit (geleverd in de VS door AT&T op de eerste generatie iPad. Latere modellen werden ondersteund door andere draadloze providers). Alle modellen bieden wifi.

De iPad was het eerste Apple-product dat gebruikmaakte van de A4, een toen nieuwe processor ontwikkeld door Apple.

Image
Image

Bottom Line

De iPad draaide op iOS, hetzelfde besturingssysteem als de iPhone, en kon daardoor apps uit de App Store draaien. Met de iPad konden bestaande apps hun grootte opschalen om het hele scherm te vullen (nieuwere apps kunnen ook worden geschreven om in de grotere afmetingen te passen). Net als de iPhone en iPod touch bood het scherm van de iPad een multitouch-interface waarmee gebruikers items op het scherm konden selecteren door erop te tikken, ze te verplaatsen door ze te slepen en in en uit te zoomen op inhoud door te knijpen.

iPad-hardwarespecificaties

ProcessorApple A4 draait op 1 Ghz

Opslagcapaciteit

16 GB

32 GB64 GB

Schermgrootte9,7 inch

Schermresolutie1024 x 768 pixels

Networking

Bluetooth 2.1 + EDR

802.11n Wi-Fi3G mobiel op sommige modellen

3G CarrierAT&T

Batterijlevensduur

10 uur gebruik1 maand stand-by

Afmetingen9,56 inch hoog x 7,47 inch breed x 0,5 inch dik

Gewicht1,5 pond

Voor een diepgaande blik op de poorten, knoppen en andere hardware op dit model, bekijk Hardwarefuncties van de eerste generatie iPad.

iPad-softwarefuncties

De softwarefuncties van de originele iPad waren vergelijkbaar met die van de iPhone, met één belangrijke uitzondering: iBooks. Op hetzelfde moment dat het de tablet lanceerde, lanceerde Apple ook zijn eBook-leesapp en eBookstore, iBooks. Deze app was een belangrijke stap om te concurreren met Amazon, wiens Kindle-apparaten al een groot succes waren.

Apple's streven om te concurreren met Amazon op het gebied van eBooks leidde uiteindelijk tot een reeks prijsovereenkomsten met uitgevers, een rechtszaak over prijsafspraken van het Amerikaanse ministerie van Justitie, die het verloor, en resulteerde in terugbetalingen aan klanten.

De eerste iPad-prijs en beschikbaarheid

De eerste iPad kwam in twee versies: alleen wifi en wifi en 3G. Er waren drie opslagopties om uit te kiezen: 16GB, 32GB en 64GB.

Prijzen voor de eerste iPad
Wi-Fi Wi-Fi + 3G
16GB US$499 $629
32GB $599 $729
64GB $699 $829

Bij de introductie was de iPad alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Apple heeft de beschikbaarheid van het apparaat geleidelijk wereldwijd uitgerold, volgens dit schema:

  • 28 mei 2010: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan, het VK
  • 23 juli 2010: Hong Kong, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland, Singapore
  • 17 september 2010: China

Bottom Line

De iPad was een succes, er werden op de eerste dag 300.000 exemplaren verkocht en uiteindelijk bijna 19 miljoen exemplaren voordat zijn opvolger, de iPad 2, werd geïntroduceerd. Voor een vollediger overzicht van iPad-verkopen, lees Wat zijn iPad-verkopen aller tijden?

Kritische ontvangst van de eerste iPad

De iPad werd bij de release over het algemeen gezien als een doorbraakproduct. Een steekproef van beoordelingen van het apparaat vindt:

  • We gaven het apparaat 3,5 sterren en noemden het "een geweldig luxe apparaat dat de eerste stap zet om de revolutionaire belofte van Apple waar te maken."
  • CNet gaf het 4 van de 5 sterren en zei dat de iPad "de eerste betaalbare tabletcomputer was die het waard was om te bezitten."
  • The Wall Street Journal kende geen beoordeling toe, maar zei dat de iPad "het potentieel heeft om draagbare computers ingrijpend te veranderen en het primaat van de laptop uit te dagen."
  • De recensie van de New York Times was meer gemengd en zei dat het een goed apparaat was voor consumenten, maar voor techneuten: "Als je al een laptop en een smartphone hebt, wie gaat er dan nog een derde machine meenemen?"

Latere modellen van de iPad

Het succes van de iPad was voldoende dat Apple zijn opvolger, de iPad 2, ongeveer een jaar na het origineel aankondigde. Het bedrijf stopte met het originele model op 2 maart 2011 en bracht de iPad 2 uit op 11 maart 2011. De iPad 2 was een nog grotere hit en verkocht ongeveer 30 miljoen exemplaren voordat zijn opvolger in 2012 werd geïntroduceerd.

Aanbevolen: