Wat is een toegangscode?

Inhoudsopgave:

Wat is een toegangscode?
Wat is een toegangscode?
Anonim

Als je je iPad of iPhone wilt beschermen tegen nieuwsgierige blikken, moet je een toegangscode instellen. Het is een 4- tot 6-cijferig wachtwoord dat wordt gebruikt om toegang te verlenen tot het apparaat, vergelijkbaar met de code die u gebruikt voor een ATM-bankkaart of een betaalpas. Dit is wat u moet weten over deze functie.

De instructies in deze handleiding zijn van toepassing op iOS 11+.

Een toegangscode instellen

iOS-apparaten vragen u tijdens het installatieproces een toegangscode te kiezen, maar u kunt deze gemakkelijk overslaan. Als u er geen instelt tijdens het initialisatieproces, kunt u de functie op elk gewenst moment inschakelen. De toegangscode werkt ook samen met de Touch ID-vingerafdruksensor. Als je er een hebt voor je iPad, kun je de Touch ID gebruiken om deze te omzeilen en het apparaat te ontgrendelen. Dit bespaart u de tijd die u besteedt aan het typen van uw toegangscode terwijl u deze nog steeds beschermt tegen iemand anders.

Zo kies je een toegangscode als je deze hebt overgeslagen tijdens het instellen:

  1. Open de app Instellingen van de iPad of iPhone.

    Image
    Image
  2. Scrol omlaag in het menu aan de linkerkant en selecteer Touch ID & Passcode. (Als uw iPad Touch ID niet ondersteunt, krijgt dit menu-item het label Passcode.)

    Image
    Image
  3. Selecteer de Turn Passcode On link. Dit is net onder de Touch ID-instellingen. Als je geen Touch ID hebt, staat deze bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  4. iOS zal u vragen om een toegangscode in te voeren. Het kan standaard vier cijfers zijn, maar u kunt Passcode Options selecteren om een ander type toegangscode te kiezen. Je moet het twee keer invoeren voordat iOS het opslaat.

    Als iemand toegang probeert te krijgen tot uw iPad door uw code te raden, schakelt de iPad zichzelf voor een bepaalde tijd uit na een bepaald aantal mislukte gissingen. Zolang iemand je viercijferige code niet kent of niet gemakkelijk kan raden, zou dat voldoende moeten zijn om mensen buiten te houden.

    Image
    Image

Moet je Siri en meldingen uitschakelen op het vergrendelscherm?

Een belangrijke optie die de meeste mensen over het hoofd zien, is de mogelijkheid om Siri en meldingen uit te schakelen terwijl ze op het vergrendelscherm staan. Standaard geeft de iPad toegang tot deze functies, zelfs als de iPad is vergrendeld. Dit betekent dat iedereen Siri kan gebruiken zonder de toegangscode in te voeren. En tussen Siri, Meldingen en het Vandaag-scherm kan een persoon uw dagplanning bekijken, vergaderingen instellen, herinneringen instellen en zelfs precies te weten komen wie u bent door Siri te vragen: "Wie ben ik?"

Aan de andere kant kan de mogelijkheid om Siri te gebruiken zonder je iPad te ontgrendelen erg fijn zijn, net als het zien van sms-berichten en andere meldingen die op het scherm verschijnen zonder de iPad te ontgrendelen.

De beslissing om deze functies al dan niet uit te schakelen, hangt af van waarom je een toegangscode op je iPad wilt. Als het is om te voorkomen dat je peuter in het apparaat komt, kan het geen kwaad om deze functies aan te laten staan. Aan de andere kant, als u veel gevoelige sms-berichten ontvangt of als u zeker wilt weten dat niemand de iPad gebruikt om uw persoonlijke gegevens te vinden, moeten deze functies worden uitgeschakeld.

Kunt u verschillende toegangscodes en beperkingen hebben voor de iPad van uw kind?

De toegangscode die wordt gebruikt voor het ontgrendelen van het apparaat en de toegangscode die wordt gebruikt voor de instellingen voor ouderlijke beperking voor de iPad, zijn gescheiden, dus u kunt voor elk van deze functies verschillende toegangscodes hebben. Dit is een heel belangrijk onderscheid. Beperkingen worden gebruikt om een iPad kindveilig te maken en kunnen de toegang tot de App Store beperken (of uitschakelen), de soorten muziek en films die kunnen worden gedownload, en zelfs de Safari-webbrowser blokkeren.

Als je beperkingen instelt, wordt je om een toegangscode gevraagd. Het kan anders zijn dan het apparaat dat voor het apparaat zelf wordt gebruikt, zodat uw kind het apparaat normaal kan vergrendelen. Helaas ontgrendelt de toegangscode die wordt gebruikt voor beperkingen het apparaat niet, tenzij de twee toegangscodes hetzelfde zijn. U kunt de toegangscode voor beperkingen dus niet gebruiken om toegang te krijgen tot het apparaat.

FAQ

    Hoe kun je een iPhone ontgrendelen zonder een toegangscode?

    Als je je toegangscode bent vergeten, moet je een computer gebruiken om je iPhone in de herstelmodus te zetten. Open Finder of iTunes op je computer, zoek je telefoon en kies Herstellen. In de herstelmodus kun je een nieuwe toegangscode instellen, maar het verwijdert ook al je gegevens en instellingen.

    Hoe kan ik een iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen zonder de toegangscode of een computer?

    Als je geen toegangscode of computer hebt, kun je je iPhone resetten met elk mobiel apparaat dat toegang heeft tot internet. Ga naar iCloud.com en log in met je Apple ID en wachtwoord. Selecteer vervolgens Zoek iPhone > uw apparaat > Wissen.

    Hoe schakel je de toegangscode op een iPhone uit?

    Ga naar Instellingen > Face ID & Passcode of Instellingen > Touch ID & toegangscode > Schakel toegangscode uit.

    Hoe verander je de toegangscode van je iPhone?

    Ga naar Instellingen > Face ID & Passcode of Instellingen > Touch ID & toegangscode > Wijzig toegangscode. Kies een nieuwe zes- of viercijferige code, een aangepaste numerieke code of een aangepaste alfanumerieke code.

Aanbevolen: