Hoe op te lossen: ik ben mijn iPad-wachtwoord of toegangscode vergeten

Inhoudsopgave:

Hoe op te lossen: ik ben mijn iPad-wachtwoord of toegangscode vergeten
Hoe op te lossen: ik ben mijn iPad-wachtwoord of toegangscode vergeten
Anonim

Aan de iPad zijn meerdere wachtwoorden gekoppeld. De toegangscode ontgrendelt een iPad wanneer u hem uit de slaapstand ha alt. De toegangscode voor ouderlijk toezicht blokkeert en beperkt inhoud van andere mensen die een tablet delen. Het belangrijkste is echter het Apple ID-wachtwoord waarmee de App Store en andere Apple-services worden ontgrendeld.

Als u uw Apple ID-wachtwoord of iPad-toegangscode verliest, zijn hier enkele methoden die u kunt gebruiken om ze te herstellen. De stappen in dit artikel werken met alle iPad-modellen.

Als u uw iPad-toegangscode bent vergeten, kunt u het apparaat niet gebruiken. Elke keer dat u een onjuiste toegangscode invoert, blijft de hardware langer vergrendeld (deze beveiligingsfunctie zorgt ervoor dat mensen geen codes kunnen invoeren totdat ze de uwe raden), of de iPad wordt uitgeschakeld. Als u uw Apple ID-wachtwoord bent vergeten, kunt u uw iPad gebruiken, maar sommige functies, zoals het downloaden van apps of het opslaan van bestanden in iCloud, zijn mogelijk niet beschikbaar.

Een vergeten Apple ID herstellen

Als je al een tijdje geen app hebt gedownload en Touch ID hebt ingeschakeld voor aankopen in de App Store, kan het gemakkelijk zijn om je Apple ID-wachtwoord te vergeten. Apple heeft een website waar je je Apple ID-account kunt beheren en het helpt bij vergeten wachtwoorden. Zo gebruik je het.

  1. Ga naar appleid.apple.com.
  2. Klik op Apple ID of wachtwoord vergeten.

    Image
    Image
  3. Voer het e-mailadres in dat is gekoppeld aan uw Apple ID en klik vervolgens op Doorgaan.

    Image
    Image
  4. Bevestig uw telefoonnummer en klik vervolgens op Doorgaan.

    Image
    Image
  5. Apple stuurt een melding naar elk apparaat dat is ingelogd met je Apple ID. Tik op Toestaan of klik op Show, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt, en volg de instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

    Image
    Image
  6. Als u geen andere telefoon, iPad of Mac kunt gebruiken, klikt u op Heeft u geen toegang tot uw apparaten? onderaan de pagina op de Apple ID-site.

    Image
    Image
  7. De volgende pagina biedt extra opties om uw Apple ID-wachtwoord opnieuw in te stellen:

    • Stel je wachtwoord opnieuw in terwijl je inlogt op een nieuw apparaat, zoals een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch of Mac.
    • Gebruik het iOS-apparaat van iemand anders.
    • De website biedt een derde optie die u kunt selecteren: Kan niet naar een ander iOS-apparaat gaan? die u door aanvullende stappen op de website leidt.
    Image
    Image
  8. Een van deze opties zou je moeten instellen met een nieuw Apple ID-wachtwoord.

Een vergeten iPad-toegangscode herstellen

Er bestaat geen langetermijntruc om voorbij de toegangscode te komen die je nodig hebt om je iPad te ontgrendelen. Je kunt Touch ID of Face ID gebruiken om het een tijdje te omzeilen, maar nadat de iPad opnieuw is opgestart, moet je de toegangscode invoeren.

De enige manier om het probleem van een vergeten toegangscode op te lossen, is door de iPad terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit betekent dat alles op de iPad wordt gewist. Tijdens het installatieproces kunt u uw iPad echter herstellen vanaf een back-up.

De gemakkelijkste manier om met een vergeten toegangscode om te gaan, is door iCloud te gebruiken om uw iPad opnieuw in te stellen. Gebruik de functie Zoek mijn iPad om uw iPad op afstand te resetten.

  1. Open een webbrowser en ga naar www.icloud.com.
  2. Log in bij iCloud wanneer daarom wordt gevraagd.

    Als je twee-factor-authenticatie hebt ingesteld op je account, wordt er een code naar al je Apple-apparaten gestuurd. Je hebt deze code nodig om door te gaan met inloggen op iCloud.

    Image
    Image
  3. Selecteer Zoek iPhone.

    Image
    Image
  4. Wanneer de kaart verschijnt, klikt u op Alle apparaten en kiest u uw iPad uit de lijst.

    Je iPad krijgt de naam hoe je hem ook noemde. Niet alleen iPad.

    Image
    Image
  5. Als je op de naam van je iPad klikt, verschijnt er een venster in de hoek van de kaart. Dit venster heeft drie knoppen: Play Sound, Lost Mode (die de iPad vergrendelt) en Wis iPad.

    Controleer of de apparaatnaam boven deze knoppen uw iPad is. Zo wordt je iPhone niet per ongeluk gewist.

    Image
    Image
  6. Tik op Wis iPad en volg de aanwijzingen. Het zal u vragen om uw keuze te verifiëren. Als je klaar bent, wordt je iPad gereset.

    Image
    Image
  7. Je iPad moet worden opgeladen en verbonden met internet om dit te laten werken, dus het is een goed idee om hem aan te sluiten terwijl hij wordt gereset.

Hoe om te gaan met een verloren toegangscode met iTunes

Als u uw iPad met iTunes op uw pc hebt gesynchroniseerd, of u er nu muziek en films naar wilt overbrengen of een back-up van het apparaat op uw computer wilt maken, kunt u deze herstellen met behulp van de pc. U moet die computer in het verleden echter hebben vertrouwd, dus als u uw iPad nooit op uw pc hebt aangesloten, werkt deze optie niet.

  1. Sluit je iPad aan op de pc die je gebruikt om iTunes te synchroniseren en op te starten.
  2. iTunes synchroniseert met de iPad. Wacht tot dit proces is voltooid en klik vervolgens op het pictogram Device bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  3. Klik op Herstel iPad.

    Image
    Image
  4. De computer wist de iPad. Stel een nieuwe toegangscode in wanneer de iPad opnieuw wordt opgestart.

Toegang tot uw iPad via de herstelmodus

Zelfs als je Zoek mijn iPad niet hebt ingeschakeld en je iPad nog nooit op je pc hebt aangesloten, kun je de iPad resetten door naar de herstelmodus te gaan. U moet het daarna echter wel aansluiten op een pc met iTunes. Als je iTunes niet hebt, download het dan van Apple. Als je geen pc hebt, gebruik dan de computer van een vriend.

  1. Sluit de iPad aan op de pc met de kabel die bij de iPad is geleverd. Open vervolgens iTunes.
  2. Houd de Sleep / Wake-knop en de Home-knop op de iPad ingedrukt en blijf ingedrukt houden wanneer het Apple-logo verschijnt. Wanneer u de afbeelding ziet van de iPad die is aangesloten op iTunes, laat u de knoppen los.
  3. Selecteer Herstel en volg de aanwijzingen.
  4. Het duurt een paar minuten om een iPad te herstellen, die tijdens het proces uit- en weer inschakelt. Zodra het opnieuw is opgestart, wordt u gevraagd om de iPad in te stellen zoals u deed toen u hem kocht. U kunt het tijdens dit proces herstellen vanaf een back-up.

FAQ

    Hoe wijzig ik mijn iPad-toegangscode?

    Als u uw iPad-toegangscode wilt wijzigen, gaat u naar Instellingen > Touch ID & Passcode > Change Passcode> voer de bestaande toegangscode in. Voer vervolgens een zescijferige numerieke toegangscode in of selecteer Passcode Options om een langere, kortere of alfanumerieke toegangscode in te voeren.

    Hoe deel ik mijn wifi-wachtwoord van mijn iPad naar iPhone?

    Ga op beide apparaten naar Instellingen en schakel wifi en Bluetooth in. Plaats vervolgens de iPad en iPhone bij elkaar in de buurt. Tik op de iPhone op Instellingen > Wi-Fi > selecteer Wi-Fi-netwerk. Tik op de iPad op Wachtwoord delen.

Aanbevolen: