6 manieren om het te repareren als je Apple Watch niet wil koppelen

Inhoudsopgave:

6 manieren om het te repareren als je Apple Watch niet wil koppelen
6 manieren om het te repareren als je Apple Watch niet wil koppelen
Anonim

De iPhone gebruikt een Bluetooth-verbinding en wifi om te communiceren met Apple Watch, en een probleem met een van beide kan ertoe leiden dat de verbinding met je wearable wordt verbroken. Als uw Apple Watch geen verbinding maakt met uw iPhone, zijn er een paar eenvoudige stappen voor probleemoplossing die de meeste problemen oplossen en uw Apple Watch binnen de kortste keren koppelen.

De Apple Watch vereist minimaal een iPhone 6/6 Plus-model of nieuwer. De Apple Watch werkt niet met de iPad of Android-apparaten.

Controleer de verbinding van uw Apple Watch

Het eerste dat we moeten doen, is ervoor zorgen dat de Apple Watch is losgekoppeld van de iPhone. Het is mogelijk dat er een probleem is met de Apple Watch dat niet lijkt te zijn gekoppeld aan de iPhone.

Je kunt de verbindingsstatus van je horloge controleren door omhoog te vegen op je Apple Watch-scherm terwijl je op het wijzerplaatscherm bent. Hierdoor wordt het controlecentrum van de Apple Watch geopend dat, naast een groot aantal geweldige snelkoppelingen, de verbindingsstatus van het horloge in de linkerbovenhoek zal weergeven.

Image
Image
  • Een groen pictogram dat eruitziet als een iPhone betekent dat uw Apple Watch is verbonden met uw iPhone. Als je problemen hebt, is dat niet omdat de Apple Watch losgekoppeld is van de telefoon.
  • Een blauw Wi-Fi-symbool betekent dat de Apple Watch is verbonden met een Wi-Fi-netwerk. Dit Wi-Fi-symbool is hetzelfde als de eerste knop op het bedieningspaneel, die blauw moet worden gemarkeerd. U kunt op deze knop tikken om wifi op de Apple Watch uit te schakelen, waardoor de Apple Watch moet proberen te koppelen met uw iPhone. Zorg dat je iPhone in de buurt is. Als het horloge niet koppelt, gaat u verder met de rest van deze stappen voor probleemoplossing.
  • Een rood pictogram dat eruitziet als een iPhone betekent dat de Apple Watch is losgekoppeld van de iPhone. Zorg ervoor dat uw iPhone zich bij u of in de buurt bevindt. Als je ver genoeg weg komt, kan de iPhone problemen hebben om verbinding te maken met de Apple Watch.

Zorg ervoor dat instellingen niet voorkomen dat uw Apple Watch wordt gekoppeld

Het is niet altijd een softwareprobleem of een hardwarefout die ervoor zorgt dat je Apple Watch loskoppelt van je iPhone. Een Apple Watch die geen verbinding maakt met de iPhone kan worden veroorzaakt door zoiets eenvoudigs als een instelling op je horloge of op de telefoon, dus we zullen een paar hiervan bekijken die problemen kunnen veroorzaken.

Image
Image
  • Vliegtuigmodus op de Apple Watch - Vliegtuigmodus sluit alle communicatie af, inclusief de mogelijkheid voor de Apple Watch om te koppelen met de iPhone. Open het configuratiescherm van de Apple Watch door omhoog te schuiven op het wijzerplaatscherm. Als de vliegtuigmodus is ingeschakeld, wordt de vliegtuigknop boven aan het bedieningspaneel oranje gemarkeerd. Tik er gewoon op om de vliegtuigmodus uit te schakelen. Je Apple Watch zou kort na het uitschakelen verbinding moeten maken.
  • Vliegtuigmodus op de iPhone - Dit werkt hetzelfde als op het horloge; het verhindert alle communicatie. U kunt het bedieningspaneel op een iPhone openen door vanaf de onderkant van het scherm van de iPhone omhoog te vegen, waar de rand de rand van het scherm raakt. De knop voor de vliegtuigmodus bevindt zich in de rechterbovenhoek van het scherm en net als bij het horloge wordt deze oranje gemarkeerd als deze is geactiveerd.
  • Bluetooth op de iPhone - Bluetooth is essentieel voor het koppelen van een iPhone en een Apple Watch. U kunt de Bluetooth-instellingen ook controleren via het configuratiescherm van de iPhone. Bluetooth bevindt zich in hetzelfde vierkant als Vliegtuigmodus in de rechterbenedenhoek van het vierkant (in het Control Center van uw iPhone). Als het uit is, wordt de Bluetooth-knop wit gemarkeerd. Tik erop om hem weer in te schakelen en je Apple Watch zou binnen enkele ogenblikken moeten worden gekoppeld.

Herstart je iPhone als je Apple Watch niet wil koppelen

Nu we enkele basisinstellingen hebben gecontroleerd, vallen we terug op de oudste stap voor probleemoplossing in het boek: het apparaat opnieuw opstarten. Als uw Apple Watch niet koppelt, is er mogelijk een probleem aan de iPhone-kant van de vergelijking. Een snelle herstart kan je helpen om in een mum van tijd weer aan de slag te gaan.

  1. Houd de Sleep/Wake-knop op de iPhone ingedrukt totdat de slide to power off-knop verschijnt. (U kunt ook de app Instellingen starten, Algemeen kiezen en vervolgens Afsluiten selecteren onderaan de algemene instellingen).
  2. Nadat je de knop naar rechts hebt geschoven, wordt de iPhone uitgeschakeld.

    Image
    Image
  3. Als het apparaat enkele seconden is uitgeschakeld, houdt u de Sleep/Wake-knop ingedrukt totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt.
  4. Als je iPhone klaar is met opstarten, controleer dan je Apple Watch-verbinding.

Herstart je Apple Watch als het nog steeds niet koppelt

Hoewel je deze twee stappen in willekeurige volgorde kunt uitvoeren, is het over het algemeen beter om de iPhone opnieuw op te starten en vervolgens de Apple Watch opnieuw op te starten. Dit helpt ervoor te zorgen dat er geen aanhoudende problemen op de iPhone zijn wanneer het horloge opstart.

  1. Houd eerst de knop op de Apple Watch net onder de kroon ingedrukt.
  2. Als daarom wordt gevraagd, schuift u de Power Off-knop naar rechts.

    Image
    Image
  3. Nadat het scherm een paar seconden donker is, klik je op de digitale kroon om de Apple Watch weer aan te zetten. Het Apple-logo zou onmiddellijk op het scherm moeten verschijnen. Zo niet, wacht dan nog een paar seconden en klik nogmaals op de knop.

Het opnieuw opstarten van de apparaten zou de meeste problemen moeten oplossen als je Apple Watch niet wil koppelen. Als u nog steeds problemen ondervindt, is het tijd om dieper in te gaan op de stappen voor probleemoplossing.

Controleer het besturingssysteem van uw iPhone op updates

Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat u de meest recente versie van het besturingssysteem van uw iPhone gebruikt, vooral voordat u de stappen voor probleemoplossing uitvoert waarbij informatie van het apparaat moet worden verwijderd.

Image
Image

U kunt uw versie van iOS controleren door de instellingen-app van de iPhone te starten, Algemeen te kiezen en op Software-update te tikken. U wordt gevraagd om Downloaden en installeren als er een recentere versie van iOS beschikbaar is.

Helaas kunt u uw versie van WatchOS niet controleren als de Apple Watch niet is gekoppeld aan de iPhone.

Wis de netwerkinstellingen van de iPhone

De iPhone slaat informatie op over alle verbindende netwerken om het opnieuw verbinden een soepeler proces te maken. Het is ook mogelijk dat deze gegevens beschadigd raken, waardoor een iPhone geen verbinding kan maken met een Apple Watch. Als u deze informatie opnieuw instelt, moet u zich mogelijk opnieuw aanmelden bij uw wifi-thuisnetwerk, dus wees voorbereid door ervoor te zorgen dat u het wachtwoord bij de hand hebt.

  1. Start de Settings app van de iPhone.
  2. Selecteer Algemeen.
  3. Scroll naar beneden en kies Reset in de algemene instellingen.
  4. Tik op Netwerkinstellingen resetten. Mogelijk wordt u gevraagd uw toegangscode in te voeren om uw verzoek te verifiëren.

Mijn Apple Watch kan niet worden gekoppeld: wat nu?

Nog steeds geen verbinding? Deze laatste stap is het resetten van de Apple Watch, waardoor alle gegevens op de Apple Watch waarvan geen back-up is gemaakt, verloren gaan. Daarom bewaren we het voor het laatst. U zou echter de meeste gegevens van uw Apple Watch van de meest recente back-up moeten kunnen herstellen nadat u de Apple Watch en de iPhone hebt ontkoppeld en vervolgens opnieuw hebt gekoppeld.

Image
Image

Het ontkoppelingsproces wist alle gegevens op de Apple Watch. Als u klaar bent, stelt u de Apple Watch in zoals u deed toen u hem uit de doos haalde. Deze stap zou de meeste problemen moeten oplossen.

Op de Apple Watch:

  1. Start de Settings app.
  2. Kies Algemeen.
  3. Tik op Reset.
  4. Select Wis alle inhoud en instellingen.

Op de iPhone:

  1. Start de Apple Watch-app.
  2. Kies het tabblad Mijn horloge onder aan het scherm.
  3. Selecteer je horloge bovenaan het scherm.
  4. Tik op de Information-knop naast het horloge. Het is de knop met de kleine " i" en de cirkel eromheen.
  5. Kies Koppel Apple Watch los en tik nogmaals om te bevestigen.

Als je na het volgen van deze stappen nog steeds problemen hebt met het koppelen van je Apple Watch aan je iPhone, wordt het tijd om contact op te nemen met Apple Support. Het Apple Support-telefoonnummer is 800-692-7753. Je kunt ook een afspraak plannen in de Genius Bar op elke Apple-winkellocatie.

Aanbevolen: