Gids voor laptop-netwerkfuncties

Inhoudsopgave:

Gids voor laptop-netwerkfuncties
Gids voor laptop-netwerkfuncties
Anonim

Elke reguliere laptop die vandaag wordt geleverd, bevat verschillende methoden voor draadloze netwerkconnectiviteit. Wi-Fi en Bluetooth staan bovenaan de lijst, maar een paar bieden draadloze mobiele modems of Ethernet-poorten. De moderne markt is in belangrijke mate gestandaardiseerd. Pas halverwege de jaren 2010 boden verschillende apparaten meer variatie dan tegenwoordig.

Image
Image

Wi-Fi-netwerken

Wi-Fi is de standaard voor draadloze connectiviteit. Als je 802.11 ziet, kijk je naar de wifi-standaard. Hoewel wifi een erkend protocol is, bepa alt het relatieve versieniveau van dat protocol de relatieve snelheid van een verbinding. De huidige hardware gebruikt het 802.11ax-protocol.

Een Wi-Fi-verbinding is slechts zo snel als het oudste en langzaamste 802.11-protocol dat wordt ondersteund tussen de router en de laptop. Een router die zendt met 802.11ax maxes met een doorvoersnelheid van 10 Gbps. Een Wi-Fi-radio in een oude laptop die de 802.11b-standaard uit het tijdperk van 1999 gebruikt, ziet alleen de 802.11b-doorvoer van 11 Mbps. Een ultramoderne draadloze netwerkkaart kan een coffeeshoprouter die sinds 1999 niet is bijgewerkt, niet versnellen.

Om de paar jaar krijgt het 802.11-protocol een update, die wordt weergegeven door een achtervoegsel van één of twee letters. Meer dan een dozijn protocolversies blijven actief in gebruik, dus wanneer u een nieuwe laptop of een draadloze netwerkkaart met plug-in koopt, kiest u het meest recente protocol om de hoogste snelheid en de beste betrouwbaarheid in elke omgeving te garanderen.

Sommige low-budget laptops en sommige opgeknapte modellen gebruiken oudere wifi-radio's. Controleer de specificaties voordat u koopt of het maximaliseren van snelheid en betrouwbaarheid belangrijke gebruiksscenario's zijn voor uw nieuwe laptop.

Bottom Line

Hoewel Bluetooth meestal wordt geassocieerd met korteafstandsverbindingen voor zaken als oordopjes, werkt Bluetooth uitstekend voor netwerk-tethering. Normaal gesproken vind je geen Bluetooth-routers op luchthavens of coffeeshops, maar de kans is groot dat je laptop of tablet verbinding kan maken met je smartphone om het data-abonnement van je smartphone te gebruiken om toegang te krijgen tot internet.

Mobiele en Ethernet-verbindingen

Sommige laptops en tablets van prosumer-kwaliteit bevatten mobiele modems om directe toegang via een mobiele provider mogelijk te maken. Sommige van de Microsoft Surface-lijnen bevatten bijvoorbeeld optionele 4G-modems. Deze zijn handig - u hoeft niet te tetheren of verbinding te maken met openbare Wi-Fi-hotspots - maar vereist meestal een data-abonnement via een mobiele provider tegen een extra maandelijks bedrag.

Oudere laptops en sommige laptops die speciaal zijn ontworpen voor zakelijke markten, hebben Ethernet-verbindingen. Bekabelde netwerken zijn niet gebruikelijk in huizen en openbare plaatsen, maar bekabelde verbindingen zijn vaak de standaard in bedrijfsinstellingen.

Koop een Ethernet-naar-USB-dongle voor een bekabelde verbinding op apparaten die geen speciale Ethernet-poort hebben.

Aanbevolen: