Gids voor Camcorder Frame Rates

Inhoudsopgave:

Gids voor Camcorder Frame Rates
Gids voor Camcorder Frame Rates
Anonim

Als je de specificaties van de camcorder bekijkt, zie je vaak de term 'framesnelheid'. Het wordt uitgedrukt als het aantal frames dat per seconde wordt vastgelegd (fps, voor frames per seconde).

Een frame is eigenlijk een foto. Neem er snel genoeg achter elkaar en je hebt full-motion video. Framesnelheid verwijst dan naar het aantal frames dat een camcorder in één seconde vastlegt, wat bepa alt hoe vloeiend een video eruit zal zien.

Image
Image

Een framesnelheid kiezen

Normaal gesproken nemen camcorders op met 30 fps om de indruk te wekken van naadloze beweging. Bewegende beelden worden opgenomen met 24 fps en sommige camcordermodellen bieden een 24p-modus om speelfilms na te bootsen. Opnemen met een lagere framesnelheid dan 24 fps resulteert in een video die er schokkerig en onsamenhangend uitziet.

Veel camcorders bieden de mogelijkheid om opnamen te maken met hogere framesnelheden dan 30 fps, meestal 60 fps. Dit is handig voor het vastleggen van sport of iets met snelle bewegingen.

Slow-motion opname

Als je de framesnelheid versnelt tot bijvoorbeeld 120 fps of hoger, kun je video opnemen in slow motion. Dat klinkt in eerste instantie misschien contra-intuïtief: waarom zou een hogere framesnelheid voor langzamere bewegingen zorgen?

Bij een hogere framesnelheid leg je in elke voorbijgaande seconde nog meer bewegingsdetails vast. Bij 120 fps heb je vier keer zoveel video-informatie als bij 30 fps.

Het is het hogere aantal foto's dat de camcorder in staat stelt het afspelen van de video te vertragen en slow-motionbeelden in uw video-editor te leveren.

Sluitertijd

Als je hebt gehoord van de term 'framesnelheid', heb je misschien ook gehoord van sluitertijd. Deze twee concepten zijn gerelateerd, maar zijn niet hetzelfde.

Image
Image

Frame rate verwijst naar het aantal afbeeldingen dat elke seconde wordt vastgelegd - en dus de vloeiendheid van de video. De sluitertijd daarentegen verwijst naar hoe lang de sluiter van de camera open is tijdens het maken van een foto; dit verta alt zich in de hoeveelheid licht die de beeldsensor kan gebruiken om de foto op te nemen.

Als de framesnelheid erg laag is, kan de video er schokkerig uitzien omdat er niet genoeg foto's zijn gemaakt. Als de sluiter niet lang genoeg open staat (d.w.z. de sluitertijd is te kort), krijgt het beeld niet genoeg licht en wordt het onderbelicht.

Het is gebruikelijk dat de sluitertijd het dubbele is van de fps voor opnemen. Als uw camcorder bijvoorbeeld is ingesteld om op te nemen met 30 fps, moet de sluitertijd 1/60e van een seconde zijn. Dit betekent dat elk frame (30 voor elke seconde) 1/60ste van een seconde wordt belicht.

Aanbevolen: