De 5 beste slimme rookmelders van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste slimme rookmelders van 2022
De 5 beste slimme rookmelders van 2022
Anonim

De beste slimme rookmelders moeten eenvoudig kunnen worden aangesloten op je bestaande smart home-systeem (als je er een hebt), ze moeten spraakbediening hebben en app-ondersteuning die gemakkelijk te gebruiken is. De belangrijkste waarde van slimme rookmelders is dat ze meer informatie en controle bieden over alarmen en informatie voor uw huis. Onze beste keuze voor de categorie is de Nest Protect bij Amazon. Het is een van de meest nauwkeurige rookmelders die je kunt krijgen met sensoren van industriële kwaliteit die onderscheid kunnen maken tussen verschillende soorten branden en compatibel zijn met andere slimme apparaten. Het kan zelfs worden gedempt vanaf je telefoon.

Als je meer interesse hebt in het opzetten van een smart home-systeem, blader dan door onze lijst met de beste slimme hubs om aan de slag te gaan. Voor alle anderen, lees hieronder verder om de beste slimme rookmelders te zien die je kunt kopen.

Beste algemeen: Google Nest Protect 2e generatie

Image
Image

Er is geen twijfel over mogelijk - als je een slimme rookmelder wilt, staat Nest aan de top. De Nest Protect heeft een foto-elektrische rooksensor van industriële kwaliteit die onderscheid kan maken tussen verschillende soorten branden en werkt met andere slimme apparaten in je huis, zoals thermostaten of gloeilampen, afhankelijk van je voorkeuren. De Nest Protect kan van je telefoon worden gedempt - geen vervelende valse alarmen meer! – en waarschuwt je telefoon om je te vertellen wat hij denkt dat er mis is, zodat je je huis in de gaten kunt houden, zelfs als je ver weg bent.

Enkele van de andere functies zijn een aanwezigheidssensor, omgevingslichtsensor en zelfs een vochtigheidssensor om een compleet beeld te krijgen van wat er in uw huis gebeurt. Het wordt geleverd in een bekabelde of batterijversie en maakt verbinding met wifi na een eenvoudig installatieproces. Als bonus kun je kiezen uit meerdere verschillende metalen afwerkingen om de inrichting van je huis aan te vullen.

Beste budget: Kidde RF-SM-DC draadloze, op batterijen werkende rookmelder

Image
Image

De Kidde RF-SM-DC heeft misschien niet alle extra functies die sommige van de andere alarmen op onze lijst hebben, maar voor de budgetvriendelijke prijs biedt dit apparaat je nog steeds snel en gemakkelijk. Het maakt gebruik van radiofrequentie om berichten te verzenden en ontvangen tussen uw smart home-systeem en/of de andere alarmen in uw huis. Hiermee kunt u uw systeem binnen enkele minuten updaten, zodat wanneer één alarm afgaat, alle alarmen afgaan. Experts zijn het erover eens dat een onderling verbonden alarmsysteem een superieure keuze is om u en uw dierbaren veilig te houden.

Dankzij dit Kidde-alarm kun je dit onderling verbonden rookalarmsysteem maken zonder een hoop geld en tijd uit te geven om je huis opnieuw te bedraden. En als je al een smart home-hub zoals Wink of SmartThings hebt, kun je je Kidde-alarm erop aansluiten en het via je hub bedienen. Een slimme aanraakknop zet het systeem snel stil om ongewenste alarmen te dempen.

Beste voor Alexa-gebruikers: eerste waarschuwing Onelink Safe & Sound

Image
Image

Ben je beste vrienden geworden met Alexa van Amazon? Dan is deze speciale versie van de First Alert Onelink genaamd Safe & Sound met Amazon Alexa wellicht de beste keuze voor jou. Dit slimme alarm detecteert brand- en koolmonoxidedreigingen in uw huis, vertelt u het type en de locatie van de dreiging en stuurt zelfs waarschuwingen naar uw telefoon. Met de ingebouwde Alexa-services kan het echter ook muziek, nieuws of audioboeken afspelen via de meegeleverde high-end luidsprekers. Als je andere slimme apparaten in huis hebt, gebruik dan handsfree spraakopdrachten om lampen, sloten, thermostaten of andere slimme apparaten te bedienen. Met de bijbehorende app kunt u eenvoudig uw alarm testen of uitschakelen, entertainmentapparaten bedienen of het meegeleverde nachtlampje aanpassen met uw smartphone of tablet.

Beste waarde: eerste waarschuwing 2-in-1 Z-golf rookmelder

Image
Image

De First Alert 2-in-1 Z Wave rookmelder is een betaalbare optie als je meerdere alarmen in je hele huis nodig hebt. Deze budgetvriendelijke rookmelder en koolmonoxidemelder is voorzien van zowel elektrochemische als foto-elektrische rooksensoren om het risico op valse alarmen door bijvoorbeeld douchestoom te minimaliseren. Dit apparaat kan draadloos worden gekoppeld aan een z-wave-hub, zoals de Nexia Home Intelligence Hub, waarmee u de slimme apparaten in uw huis kunt bedienen en waarschuwingen naar uw apparaat kunt sturen als u niet thuis bent. Als u een vals alarm krijgt, kunt u het alarm met één druk op de knop uitschakelen.

Eenvoudigste installatie: alarm Rook- en koolmonoxideluisteraar

Image
Image

De Rook- en koolmonoxidemelder van Ring Alarm is een van de gemakkelijkste slimme rookmelders om te installeren, omdat je je bestaande rookmelder niet hoeft te vervangen. Het enige wat je hoeft te doen is de Ring Alarm Smoke bij je rookmelder te plaatsen, ernaast werkt hij prima. Zodra het is geïnstalleerd, kunt u re altime alarmen en meldingen op uw telefoon ontvangen wanneer de bestaande rookmelders en koolmonoxidemelders afgaan.

De beste slimme rookmelder om te kopen is de Nest Protect (bekijk op Amazon). Het wordt geleverd met geavanceerde sensoren, de mogelijkheid om verbinding te maken met andere slimme apparaten voor thuisgebruik, en het kan vanaf je telefoon worden bediend terwijl het informatie geeft over licht, bezetting en zelfs vochtigheid. Voor een meer betaalbare optie houden we van de Kiddie RF-SM-DC Wireless Interconnect Rookmelder op batterijen (bekijk op Amazon). Het heeft niet alle high-end functies, maar de basis is goed.

Waar u op moet letten bij een rookmelder

Spraakbediening - Wanneer een keukenongeluk een vals alarm veroorzaakt, is het niet nodig om een trapladder naar buiten te slepen of met een bezem in je rookmelder te prikken om hem uit te schakelen. Zoek naar een slimme rookmelder met een voice hush-functie, waarmee je snel dingen kunt uitschakelen in geval van vals alarm. Sommige slimme rookmelders werken zelfs met Alexa.

Interconnectiviteit - Met deze functie kan één rookmelder de rest van uw rookmelders opdracht geven om alarm te slaan. Dus als er beneden brand is, maken de slimme rookmelders in je slaapkamers boven je meteen wakker. Als je een bestaande smart home-hub hebt, zoek dan naar rookmelders die werken met de apparatuur die je al hebt.

Koolmonoxidedetectie - Sommige slimme rookmelders kunnen u ook waarschuwen voor de aanwezigheid van dodelijk koolmonoxidegas. Dit bespaart u de extra kosten en tijd die gepaard gaan met het kopen en installeren van speciale koolmonoxidedetectoren.

Aanbevolen: