Hoe Kaspersky Antivirus van Mac of pc te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Kaspersky Antivirus van Mac of pc te verwijderen
Hoe Kaspersky Antivirus van Mac of pc te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Mac: Start Kaspersky.dmg > dubbelklik trashcan > Uninstall > enter wachtwoord > Stop.
  • Windows: Ga naar Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > klik met de rechtermuisknop Kaspersky Antivirus> Verwijderen/Wijzigen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de antivirussoftware van Kaspersky van een Mac- of Windows-computer kunt verwijderen.

Hoe Kaspersky van Mac te verwijderen

Kaspersky voelt zich thuis op macOS en de typische manier om een app te verwijderen (door hem naar de prullenbak te slepen en de prullenbak te legen) werkt niet. Het laat een hele reeks registervermeldingen achter die lastig te verwijderen kunnen zijn en mogelijk andere fouten kunnen veroorzaken. De beste manier om Kaspersky Antivirus van uw Mac te verwijderen, is door het Kaspersky-verwijderprogramma te gebruiken.

Kaspersky biedt een gratis, gespecialiseerd verwijderingshulpmiddel voor zijn software. Als de onderstaande methoden niet werken en het lijkt erop dat u de laatste sporen van het antivirusprogramma niet van uw computer kunt krijgen, probeer dan hun tool genaamd kavremover.

  1. Start het Kaspersky.dmg-bestand.

    Image
    Image

    Als je het installatiebestand al hebt verwijderd, kun je een proefversie downloaden waarmee je gratis toegang hebt tot de verwijderingstool van de website van Kaspersky.

  2. Dubbelklik op het prullenbak pictogram met de tekst "Verwijder Kaspersky Internet Security."

    Image
    Image
  3. Er verschijnt nog een splash-venster met de vraag of je zeker weet dat je verder wilt gaan. Klik op Verwijderen.

    Image
    Image
  4. Je moet je beheerdersnaam en wachtwoord op je Mac invoeren om door te gaan.
  5. Het kan enkele minuten duren voordat de verwijdering is voltooid. Zodra dit het geval is, verschijnt er een scherm waarin staat dat het verwijderen is voltooid. Klik op Sluiten.

    Image
    Image

Hoe Kaspersky Antivirus van Windows te verwijderen

Kaspersky verwijderen uit Windows is niet zo verschillend van het verwijderen van Mac, maar er zijn een paar belangrijke variaties die u moet kennen. Hier leest u hoe u voor eens en voor altijd van de vervelende antivirus afkomt.

  1. Open het Configuratiescherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer Programma's en onderdelen.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop Kaspersky Antivirus (welke versie u ook heeft) en selecteer vervolgens Verwijderen/wijzigen.

    Image
    Image
  4. Wanneer User Account Control vraagt, selecteert u Yes.

    Image
    Image
  5. De installatiewizard wordt uitgevoerd. Als het klaar is, wordt u gevraagd uw computer opnieuw op te starten. Selecteer Ja. Als u Windows opnieuw opstart na het verwijderen van een programma, worden meestal alle sporen van de software verwijderd, inclusief vermeldingen in het register en de logboeken.

    Zelfs nadat een programma is verwijderd, is het een goed idee om een registeropschoonprogramma uit te voeren en ervoor te zorgen dat er geen.dll-bestanden of andere overblijfselen achterblijven. Als u dit regelmatig doet, kunnen de prestaties van uw pc verbeteren.

    Image
    Image

Een snelle zoekopdracht naar alles wat met Kaspersky Antivirus te maken heeft, zal tientallen vragen tonen over hoe u Kaspersky volledig van uw systeem kunt verwijderen. Beschuldigingen van de afgelopen jaren van cyberbeveiligingsinbreuken hebben het antivirusprogramma in een negatief daglicht gesteld, en dit werd nog verder aangewakkerd toen de Amerikaanse regering Kaspersky van de lijst met goedgekeurde software verwijderde.

Antivirussoftware verwijderen

Antivirussoftware kan moeilijk te verwijderen zijn omdat het bestanden en mappen aanmaakt buiten de standaard mappen Programma's of Programmabestanden. De traditionele methode voor het verwijderen van een programma kan de kern van de antivirussoftware verwijderen, maar laat vaak resten achter. Als u Kaspersky Antivirus volledig van uw Mac of pc wilt verwijderen, begint u met het verwijderen van het programma, maar als dat niet werkt, moet u mogelijk een registeropschoonprogramma gebruiken om de klus te klaren.

Aanbevolen: