BenQ MW612 Business Projector Review: helder en geschikt voor 3D

Inhoudsopgave:

BenQ MW612 Business Projector Review: helder en geschikt voor 3D
BenQ MW612 Business Projector Review: helder en geschikt voor 3D
Anonim

Bottom Line

De BenQ MW612 is een machtige zakelijke projector die moeilijk te verslaan is. Het pompt 4.000 lumen licht uit, biedt draadloze connectiviteit bovenop een hele reeks bekabelde verbindingspoorten, een geweldig besturingssysteem en de mogelijkheid om 3D-beelden te projecteren.

BenQ MW612 zakelijke projector

Image
Image

We hebben de BenQ MW612 Business Projector gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Niet elke toevallige thuiskijker of kantoorvergaderruimte wil of heeft 4K HDR-projectiemogelijkheden nodig. Bovendien wil of kan niet iedereen betalen voor dat soort beeldresolutie. Dat is waar de BenQ MW612-projector van pas komt. Hij heeft misschien geen 4K-resolutie, maar wat hij mist in beeldscherpte en regelrechte resolutie, maakt hij handig goed met andere functies en specificaties. Het kan bijvoorbeeld 3D projecteren (3D-bril apart verkrijgbaar), het is draadloos compatibel en produceert maar liefst 4.000 lumen. Het is ook compact, met een gewicht van slechts 5,1 pond.

Dit klinkt allemaal als geweldige functies, vooral gezien de prijs van $ 499 en het feit dat het van het merk BenQ is, dat hoog aangeschreven staat op de projectormarkt. Maar is het in de praktijk ook zo goed? Om daar achter te komen, hebben we de BenQ MW612 getest om te zien of je een krachtige projector kunt krijgen voor minder dan $ 500.

Image
Image

Ontwerp: Klein en lichtgewicht

Als je al gewend bent aan duurdere projectoren, zal de BenQ MW612 verrassend compact aanvoelen als je hem uit de doos ha alt. Met een lengte van slechts 9,3 inch, een breedte van 11,6 inch en een hoogte van 4,5 inch en een kloksnelheid van slechts 5,1 pond, is het aan de kleine kant van de projectormarkt. Dit kleine formaat maakt het ideaal om het te vervoeren of op te bergen op een plank. Daarom neemt het ook niet veel ruimte in beslag op een vergadertafel.

De focus- en zoomaanpassingen bevinden zich aan de bovenkant van de behuizing, dichtbij de lens. Beide zijn een beetje verzonken in het lichaam, dus dwalende hobbels zullen het beeld niet uit balans brengen. De lens is ook verzonken in de body, waardoor hij ook minder gevoelig is voor krassen tijdens het bewegen.

In tegenstelling tot sommige projectoren die slechts een enkele monoluidspreker met laag wattage bevatten, biedt de BenQ MW612 een audio-ingang.

Enkele centimeters terug, bovenaan in het midden, bevinden zich de bedieningsknoppen. Normaal gesproken is het onwenselijk om deze knoppen bovenaan te hebben. Dat komt omdat ze ontoegankelijk worden zodra de projector hoog boven de grond of aan het plafond is gemonteerd. Aangezien deze projector in de eerste plaats is ontworpen voor zakelijk en kantoorgebruik, zal hij waarschijnlijk het grootste deel van zijn leven op een bureau of vergadertafel doorbrengen. In dit geval is het plaatsen van knoppen dus te verontschuldigen. We zien ze echter liever aan de zijkant.

Aan de achterkant van de projector vinden we de verschillende invoer- en uitvoerpoorten. Deze omvatten een mini-jack audio-in en audio-out, twee HDMI's (waarvan één MHL), een USB, een mini-USB, 15-pins VGA, RS-232, S-Video en RCA.

Ventilatoropeningen bevinden zich uitsluitend in de rechtervoorhoek van de behuizing. Dus je zult dat gebied vrij willen houden, omdat dit apparaat - vooral op volle kracht - een aanzienlijke hoeveelheid warmte kan afgeven voor zijn grootte.

Image
Image

Configuratieproces: Presentatiemodus standaard

BenQ maakt overduidelijk dat deze projector in de eerste plaats is ontworpen als een werkplekprojector. We zeggen dat omdat de standaardbeeldmodus uit de doos de presentatiemodus is.

De lamp heeft verschillende intensiteitsniveaus of standen. Standaard is SmartEco, wat niet het volledige beeld is dat wordt aangeboden door Normal, en het is ook niet zo zwak als Economy. In wezen is deze modus marketing die spreekt voor helderheid op gemiddeld of gemiddeld niveau. BenQ lijkt zo trots op deze lampmodus dat het de enige lamphelderheidsinstelling is die een eigen speciale knop op de afstandsbediening van de MW612 heeft gekregen.

De BenQ MW612 inbellen voor het eerste gebruik is eenvoudig. De handmatige scherpstelling en zoomaanpassingen bevinden zich op de lens in de linkerbovenhoek van de behuizing. Ze zijn diep verzonken in het lichaam, wat de kans elimineert dat je per ongeluk een van de knoppen op hun plaats stoot.

Aangezien dit een zakelijke projector is, is de installatie eenvoudig en intuïtief. Als je hem op een tafel moest zetten en snel een laptop moest aansluiten, zou je in 30 seconden kunnen presenteren. Het is weinig nodig om de kleurkwaliteit aan te passen of het beeld verder recht te zetten (met de verstelbare pootjes van de projector) - het komt goed afgesteld uit de doos.

Het is tenslotte niet waarschijnlijk dat je een Marvel-film gaat vertonen. Als u naar een PowerPoint-presentatie kijkt, zullen maar weinig deelnemers aan zakelijke bijeenkomsten kibbelen over een afbeelding die een beetje scheef van kleur is. Dus om die reden slaagt de BenQ MW612 meteen uit de doos.

Image
Image

Beeldkwaliteit: Bijna onaangenaam helder

De 4.000 lumen van de BenQ MW612 lijkt op het eerste gezicht een beetje een overschatting. Sommige fabrikanten claimen bijvoorbeeld 2.000 lumen op hun budgetmodellen en soms lijken die zelfs wat zwakker dan wordt beweerd. We verwachtten een vergelijkbare ervaring met de BenQ MW612; we hadden verwacht dat het beeld donkerder zou zijn dan beweerd. Maar dat is goed, want zelfs 75 procent van 4.000 is nog steeds 3.000 lumen.

Stel je onze verbazing voor toen we de lampinstelling op de normale modus klikten en onze netvliezen smeekten om verlichting in onze verduisterde thuisbioscooptestruimte. De BenQ MW612 wordt bijna te fel, vooral bij het projecteren van overwegend witte beelden en wanneer de kijker dicht bij het scherm zit.

Met zijn lichtopbrengst van 4.000 lumen, draadloze compatibiliteit, 3D-beeldprojectie en een relatief lichte en stevige constructie is de BenQ MW612 moeilijk te verslaan.

Gelukkig hoef je met deze projector niet recht op het scherm te zitten, omdat hij een 120-inch beeld kan projecteren tot op een afstand van 3 meter. Omdat we niet zo ver weg konden komen, hebben we ervoor gekozen om de 'LampSave- of SmartEco-modus te gebruiken tijdens de meeste projectiesessies, van PowerPoint tot films. Gewoon, we hebben nooit een verlichtingssituatie gevonden - afgezien van vol, ongefilterd daglicht - waaronder de 4.000 lumen licht van de normale modus nodig was.

Vermoedelijk zou je met zoveel projectiekracht een werkpresentatie kunnen doen tijdens een lunch in de buitenlucht en geen beeldkwaliteit verliezen. Als je het soort presentator bent dat graag dingen buiten de vergaderruimte doet, is dit zeker een geweldige projector voor jou.

In termen van pure resolutie was de BenQ MW612 echter voldoende. We kleineren de beeldkwaliteit niet, integendeel. Nogmaals, deze projector is niet in staat tot 4K HDR-beelden. Maar hij kan 1080p projecteren, met een maximale resolutie van 1920 x 1200, wat meer dan genoeg is voor vrijwel elke projectiebehoefte. Je krijgt gewoon geen volledige 4K als je er 4K-content doorheen stuurt.

Audio: alleen mono

In tegenstelling tot sommige projectoren die slechts een enkele monoluidspreker met laag wattage bevatten, biedt de BenQ MW612 een audio-ingang. Aangezien dit in de eerste plaats een werkplekprojector is, is dat logisch. Proberen te genieten van een Marvel-film via de enkele luidspreker zou een teleurstellende ervaring zijn. Maar een beetje audio horen in een presentatie via de enkele luidspreker van de BenQ MW612 is meer dan bevredigend.

Dat gezegd hebbende, het is een enkele luidspreker met een laag wattage. Dienovereenkomstig wordt het niet erg luid, en de getrouwheid houdt ook niet stand op vol volume. Als u van plan bent om media te gebruiken die meer nodig hebben (of verdienen) dan een luidspreker met een laag wattage, raden we u aan extra luidsprekers te gebruiken die via een externe tuner worden geleid.

Image
Image

Kenmerken: Veel poorten

Met mini-jack audio-in en audio-out, twee HDMI's (waarvan één MHL), USB, mini-USB, 15-pins VGA, RS-232, S-Video en RCA, zou geen probleem moeten hebben om vrijwel elke soort video- en audio-invoerbron aan te sluiten op de BenQ MW612. Aangezien een van de twee HDMI-poorten MHL is, kun je een streamingstick op de achterkant aansluiten, die verder bouwt op de bonafide connectiviteit van de projector.

De afstandsbediening is een goede. Bereik is voldoende. Maar er is geen achtergrondverlichting, wat het gebruik van de afstandsbediening in het donker een uitdaging maakt. Als u deze projector in een goed verlichte vergaderruimte gebruikt, is het ontbreken van achtergrondverlichting geen probleem.

Dat gezegd hebbende, het bevat een aantal handige speciale knoppen. Zo is er naast de Source-knop waarmee gebruikers snel door invoerbronnen kunnen bladeren, een HDMI-knop. Dit bespaart kostbare seconden voor gebruikers die snel willen overschakelen naar de HDMI-ingang in plaats van door verschillende andere invoeropties te moeten scrollen.

De afstandsbediening heeft ook een EcoBlank-knop. Als u hierop drukt, wordt het scherm in een verduisterde modus gestuurd. Zie het als een soort pauzeknop. Het zet de projector niet in een slaapstand en pauzeert het beeld ook niet. Integendeel, het geeft de lamp gewoon een beetje downtime. Dit is een leuke functie als u de projector niet per se wilt uitschakelen en ook niet een overwegend wit schermbeveiligingsbeeld hoeft te projecteren. Verder bevat de afstandsbediening optische zoomknoppen voor wanneer een gebruiker on-the-fly moet inzoomen en de fysieke zoomknop op de lens niet wil gebruiken.

Ten slotte is er de Auto-knop. Stel je voor dat je een vergaderruimte binnenkomt en iemand voordat je hebt geknoeid met het licht, de kleur en andere instellingen op de BenQ MW612. In plaats van één voor één door te moeten graven om het weer bij af te krijgen, kun je gewoon op Auto drukken en de voorinstellingen van de projector nemen het over. Dit is een goede manier om ervoor te zorgen dat u in een mum van tijd over goede projectie-instellingen beschikt.

Software: bijna-modern besturingssysteem

Veel projectoren, zelfs duurdere apparaten, hebben software, menu's en schermen die er ronduit oud uitzien. Ze lijken op Windows uit het begin van de jaren negentig - en niet op een leuke, retro-manier. Ze zijn niet mooi, maar ze zijn utilitair. Verrukkelijk heeft de BenQ MW612 een menusoftware die er (bijna) ronduit modern uitziet. Het heeft een vroege 2010-look. Het kleurenschema is op paars gebaseerd. De knoppen zijn afgeronde pilvormige pictogrammen. De lettertypen zijn duidelijk te lezen. En de lay-out is gebruiksvriendelijk.

We zouden willen dat meer projectorfabrikanten het BenQ-besturingssysteem zouden kopiëren vanwege de eenvoud en het gebruiksgemak.

De software reageert snel op invoer, zowel van de aan de bovenkant gemonteerde knoppen als van de afstandsbediening. We zouden willen dat meer projectorfabrikanten het BenQ-besturingssysteem zouden kopiëren vanwege de eenvoud en het gebruiksgemak. De besturingssystemen van de concurrenten zijn goed, maar het BenQ OS en de gebruikerservaring is beter.

Bottom Line

De BenQ MW612 kan op Amazon worden gekocht voor $ 599, maar is meestal te koop voor $ 100 minder. Dit plaatst het in het midden van de concurrerende prijsklasse voor andere, niet-4K-projectoren, die doorgaans variëren van $ 250 tot $ 800. Met zijn lichtopbrengst van 4.000 lumen, draadloze compatibiliteit, 3D-beeldprojectie en een relatief lichte en stevige constructie is de BenQ MW612 moeilijk te verslaan.

BenQ HT2150ST vs. BenQ MW612

Laten we ter vergelijking eens naar een ander BenQ-product kijken. We vergelijken er een die net iets duurder is dan de MW612, de HT2150ST. De BenQ HT2150ST kost bijna 50% meer dan de MW612. Voor dat extra bedrag krijg je echter een short-throw-projector met een native 1080p-beeld. Het voordeel van een short throw projector is dat deze een beeld van dichtbij naar een scherm kan werpen. En aangezien de native 1080p, vergeleken met de native 1280 x 800 (WXGA) afbeelding van de MW612, zal de afbeelding van de HT2150ST een hoge resolutie hebben.

Afgezien daarvan v alt de goedkopere MW612 echter echt op. De HT2150ST heeft slechts 2.200 lumen terwijl de MW612 4.000 lumen biedt. Bovendien biedt de HT2150ST geen draadloze connectiviteit, terwijl de MW612 dat wel doet. Bovendien weegt de HT2150ST bijna 3 pond meer dan de MW612, waardoor hij minder draagbaar is.

Om tussen de twee te kiezen, moet u overwegen wat het primaire gebruik van uw projector zal zijn. De MW612 is in de eerste plaats een zakelijke projector. De HT2150ST is bedoeld als een meer budgetvriendelijke thuisbioscoopprojector. Natuurlijk hebben beide functies waarmee ze dubbele rollen kunnen spelen. Dus beide kunnen een verstandige keuze zijn, afhankelijk van uw gebruik.

Een flexibele zakelijke projector

We zien de BenQ MW612 als een machine voor twee doeleinden. Ja, hij is voornamelijk gebouwd voor zakelijk gebruik, met zijn lichtgewicht, compacte behuizing, overvloedige poorten en krachtig uitgangsvermogen. Tegelijkertijd echter, omdat het een streaming-stick kan ondersteunen en ook 3D-beelden kan projecteren. Het kan zelfs worden gebruikt als een geweldige thuisbioscoopprojector, zolang de gebruiker het niet kan schelen dat de beelden geen 1080p of 4K HDR zijn. Het is misschien niet de coolste, meest flitsende of meest verfijnde projector op de markt. Maar voor de prijs zou het moeilijk zijn om een projector te vinden van een gerespecteerd merk dat voor zoveel doeleinden kan dienen.

Specs

  • Productnaam MW612 Zakelijke Projector
  • Product Merk BenQ
  • UPC 840046038755
  • Prijs $599.00
  • Productafmetingen 9,3 x 11,6 x 4,5 inch.
  • Garantie 3 jaar garantie op onderdelen en arbeid; 1 jaar of 2.000 uur lampgarantie
  • Native Aspect Ratio 4:3
  • Maximale resolutie 1920 x 1200
  • Native resolutie 1280 x 800
  • Poorten 15-pins HD D-Sub (HD-15), 19-pins HDMI Type A, 4-pins USB Type A, 4-pins mini-DIN, 9-pins D-Sub (DB-9), RCA, mini -USB Type B, mini-telefoon 3,5 mm
  • Verbindingsopties Draadloos compatibel

Aanbevolen: