StudioFX Large Softbox Lighting Kit Review: stevig en helder

Inhoudsopgave:

StudioFX Large Softbox Lighting Kit Review: stevig en helder
StudioFX Large Softbox Lighting Kit Review: stevig en helder
Anonim

Bottom Line

De StudioFX 2400W Large Softbox Lighting Kit is stevig en goed gemaakt voor een kit met dit prijskaartje, en biedt heldere en consistente verlichting in elke situatie. Het zou een goede upgrade zijn van andere kits op instapniveau.

StudioFX 2400W grote softbox-verlichtingsset

Image
Image

We hebben de StudioFX 2400W Large Softbox Lighting Kit gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De StudioFX 2400W Large Softbox Lighting Kit is een hoogwaardige mid-level verlichtingsset. Met in totaal elf 45W CFL-lampen is deze kit helder genoeg voor studiofotografie of semi-professionele video. Het heeft ook een verrassend goede bouw voor zo'n betaalbaar prijskaartje.

Hoewel deze kit draagbaar is, is hij meer geschikt om stil te blijven staan vanwege de drie standaards en drie softboxen, waarvan er één een giek is. We hebben de StudioFX getest en het ontwerp geëvalueerd, hoe gemakkelijk deze kit kan worden opgezet en afgebroken, en de algehele prestaties.

Image
Image

Design: vertrouwd ontwerp met iets betere kwaliteit

De StudioFX 2400W Large Softbox Lighting Kit heeft twee rechte statieven en een giekstatief. We gaan eerst de rechte stands en hun softboxen bekijken. De statieven zijn verstelbaar tot zeven voet en gemaakt van aluminium - als je ooit een verlichtingsset hebt gehad, zijn het vrijwel dezelfde statieven die je zou vinden in elke andere instap- of mid-level kit.

Deze stands voelen enigszins zwaar aan, maar zijn nog steeds niet zo sterk of van hoge kwaliteit als we zouden willen. Ze zijn allebei licht van gewicht en wanneer ze boven de 70 inch worden uitgeschoven, worden ze erg wiebelig. De softboxen moeten over een van de poten worden geplaatst omdat ze zo topzwaar zijn.

De bevestigingspunten bovenop de statieven zijn gemaakt van zachter materiaal en we merkten meteen dat de spanknop van de lampvoetkop bij een van hen aan het wegvreten was. De koppen pasten ook niet goed op het bevestigingspunt, met of zonder de rubberen dop die je altijd op deze statieven aantreft. De bout van de knop heeft een plat uiteinde in plaats van rond en reikt niet onder de afschuining op het bevestigingspunt. Dit zorgt ervoor dat het niet volledig op één lijn ligt en knaagt aan het metaal.

De lampfittingen zijn goed gebouwd, hebben een stevige handgreep, een vrij toegankelijke 5A-zekering, een aan/uit-lampje en individuele stroomschakelaars voor elk van de vijf lampen. Er is een afneembaar netsnoer voor elke kop.

Het aanpassen van de hoek was eigenlijk best moeilijk en we moesten twee handen en veel kracht gebruiken om het te verplaatsen, zelfs nadat de instelknop was losgedraaid.

Deze StudioFX-kit heeft een verrassend goede bouwkwaliteit voor zo'n betaalbaar prijskaartje.

De softboxen worden bevestigd met vier stangen. Ze bestaan uit een stoffen diffusor aan de binnenkant die met klittenband is bevestigd en een diffusor van stof aan de buitenkant die de voorkant bedekt, met klittenband aan het smalle uiteinde om ze rond de inbuskoppen te laten passen. De softboxen in deze kit lijken erg duurzaam en zijn de dikste en meest hoogwaardige die we hebben getest.

Ook inbegrepen is een boomstandaard die merkbaar anders is dan de andere standaards. We waardeerden dat, hoewel vergelijkbaar in ontwerp en constructie, de giekstandaard iets zwaarder was en een veel bredere beenbasis had voor betere stabiliteit. De standaard kan worden aangepast tot een maximale hoogte van zeven voet en heeft een uitschuifbare giekarm van 31 tot 71 inch.

Een klem met een haak kan aan het uiteinde van de giekarm worden bevestigd voor een contragewicht. Het is ook merkbaar van goede kwaliteit, net als de twee ballastzakken. De kleinere tas is bedoeld om aan het uiteinde van de giek te worden bevestigd, terwijl de grotere tas op een van de onderste poten van de standaard kan worden geplaatst. Geen van beide tassen wordt geleverd met iets om als gewicht te gebruiken. In plaats van het met zand te vullen, hebben we ervoor gekozen om enkele kleine pols- en enkeloefengewichten te gebruiken die we in de buurt hadden.

De softbox van de giek is van het soort met een inklapbare cirkelvormige ring in het midden en is bevestigd aan de kop van de contactdoos, net als het netsnoer. De softbox heeft dezelfde afmeting van 20 x 28 inch als de andere twee en bevat alleen de buitenste diffusorafdekking en geen binnenste diffusor. In plaats van vijf lampen gebruikt deze softbox één grote spaarlamp.

We waren in het begin echt dol op deze standaard, maar toen we aanpassingen aan de arm begonnen te maken, merkten we een zeer slechte fout in het ontwerp. Het bevestigingspunt voor de boomarm heeft aan beide zijden een grote handgreep. De ene kant wordt bevestigd aan de onderste standaard en de andere aan de giekarm, terwijl ook hoekaanpassingen mogelijk zijn.

Het probleem is dat telkens wanneer een van de hendels wordt losgemaakt, de andere kant ook losraakt. Dus als u een kleine aanpassing aan de hoek van de giekarmen gaat maken en alleen aan die hendel draait, v alt de hele giek op de onderste standaard. Elke keer dat u een aanpassing moet maken, moet u beide handen gebruiken en de softbox en boomarm stevig op de gewenste hoogte vasthouden, zodat deze niet uit de pas v alt.

Afhankelijk van hoe u van plan bent deze kit te gebruiken, kan het probleem met de afstelling van de giek een dealbreaker zijn. Omdat we soms veel verschillende onderwerpen op dezelfde dag fotograferen, moeten we veel aanpassingen doen. We waren regelmatig gefrustreerd toen we de camera in de ene hand hadden en met de andere een snelle aanpassing van de giek wilden maken.

Aan de andere kant, als je de neiging hebt om je verlichting op één plek achter te laten als deze eenmaal is opgesteld, dan zal dit waarschijnlijk geen probleem voor je zijn.

Image
Image

Instelproces: snel behalve alle lampen

Het installatieproces voor deze verlichtingsset is eenvoudig, vooral als je eerder een andere verlichtingsset hebt gebruikt. Het moeilijkste is om alle bollen uit te pakken en erin te doen, omdat het er zoveel zijn. Ze zijn bedoeld om te worden bewaard in het piepschuim en de dozen waarin ze binnenkomen en het is nogal tijdrovend om ze er allemaal uit te halen en ze er allemaal in te schroeven.

Voor de montage van de twee vijflamps-fittingen en softboxen worden vier metalen staven gebruikt. Het ene uiteinde is iets groter dan het andere en past in stoffen houders in de hoeken van de softbox, terwijl het andere uiteinde in sleuven op de inbuskop past. De softboxen hebben klittenband bij het smallere deel, zodat ze gemakkelijker om de inbuskop kunnen worden geschoven en de vierde staaf kan worden bevestigd.

Het interieur heeft wit klittenband dat wordt gebruikt om de binnenste stoffen diffuser te bevestigen. We wilden dat dit een lus- en haak- of clip-achtige verbinding was. Het klittenband leek sterk, maar het oppervlak was klein en de zijkant die aan de softbox is bevestigd, bevindt zich direct onder de staven, dus het is moeilijk om er bij te komen. De buitenste diffusorafdekking glijdt over de softbox en wordt met klittenband aan elke rand bevestigd.

De giek wordt gemonteerd door het afstelpunt over de giekarm en de bovenkant van de rechte standaard te schuiven en vervolgens de twee handvatachtige knoppen vast te draaien. De softbox wordt op de fittingkop bevestigd en wordt vergroot door een rond stuk rond de lampfitting op zijn plaats te duwen. Het vergrendelt op zijn plaats door de druk en na het inschroeven van de lamp kan er ook een diffusorkap worden bevestigd met klittenband aan elke rand.

Het netsnoer is bedraad met een in-line aan/uit-schakelaar en een kabel die we veel te kort vonden - toen de standaard tot de maximale hoogte werd uitgeschoven, bereikte deze geen van onze stopcontacten en we hadden om een verlengsnoer te gebruiken.

Image
Image

Draagbaarheid: een beetje aan de zware kant

Met een gewicht van 29,9 lbs is deze kit een beetje zwaar om als draagbaar te worden beschouwd, wat de afzonderlijke draagtassen voor de giekstandaard en de andere standaards verklaart. We hadden eigenlijk liever een grotere tas van betere kwaliteit gehad dan de twee dunne nylon tassen, maar alles kon er gemakkelijk tussen worden opgeborgen. Als u contragewichten gebruikt, vergeet dan niet waardoor ze nog zwaarder worden.

Met een gewicht van 29,9 lbs is deze kit een beetje zwaar om als draagbaar te worden beschouwd.

Het meest tijdrovende onderdeel van het afbreken van deze kit is het opnieuw verpakken van de CFL-lampen in hun originele piepschuim en dozen. De standaards en softboxen klappen snel en gemakkelijk in.

Dit is een vrij grote kit, en we denken dat het veel beter geschikt zou zijn om in de studio te blijven. Het is een beetje onpraktisch om te porten, maar als het nodig is, kan dat zeker.

Image
Image

Prestaties: Helder en veelzijdig

De StudioFX 2400W Large Softbox Lighting Kit heeft tien 45W 5500k en één 85W 5500k compacte fluorescerende daglichtlampen. Het is zeer veelzijdig, met individuele aan/uit-schakelaars voor elke lamp. Als ze allemaal aan zijn, produceert het veel licht voor elke foto- of video-opname.

De lampen worden heet (zoals te verwachten is), maar de set kan gedurende lange tijd continu worden gebruikt. We hebben deze kit getest voor twee uur continue verlichting zonder problemen tegen te komen, hoewel we wilden dat de kit een iets helderdere boomlamp had.

Als alle lampen aan zijn, produceert het veel licht voor elke foto- of video-opname.

Image
Image

Bottom Line

Deze StudioFX-softbox-kit kost meestal tussen $ 150 en $ 200. Dat is een behoorlijk groot aanbod, dus we raden aan om rond te shoppen voor de beste deal. Als je het voor ongeveer $ 150 kunt krijgen, is deze kit van grote waarde voor zijn kwaliteit. Het lijkt erop dat hij is gebouwd om langer mee te gaan dan andere kits die we hebben geprobeerd en de giekstandaard heeft een veel betere stabiliteit.

Concurrentie: StudioFX 2400W grote softbox-verlichtingsset vs. Fovitec SPK10-37

De Fovitec SPK10-37 is een naaste concurrent van de StudioFX-verlichtingsset en komt ook van een bekende fabrikant. We kregen de kans om deze kits naast elkaar te testen en waren verrast dat de StudioFX-kit het won als het ging om bouwkwaliteit. Het heeft een veel stabielere en zwaardere giekstandaard, een betere bevestiging voor het contragewicht en een betere softbox-kwaliteit.

Als je je zorgen maakt over onze vermelding van de problemen met het afstellen van de giek van StudioFX, is de Fovitec gemakkelijker met één hand aan te passen. Maar omdat de standaard dun en wiebelig is, merkten we dat we soms ook twee handen gebruikten om die giek af te stellen.

Over het algemeen denken we dat beide sets een goede koop zijn als je ze vergelijkbaar geprijsd vindt. We zouden de Fovitec verkiezen boven de StudioFX, maar slechts met een kleine marge.

Een solide mid-level verlichtingsset voor een goede prijs

Als je een beginnende of hobbyfotograaf bent, kun je in plaats daarvan een kleinere en meer draagbare kit overwegen. Maar als u op zoek bent naar een upgrade van of wilt investeren in een verlichtingsset voor het middenniveau, is de StudioFX 2400W Large Softbox Lighting Kit van grote waarde, vooral voor de prijs van $ 150.

Specs

  • Productnaam 2400W grote softbox-verlichtingsset
  • Productmerk StudioFX
  • SKU ADIB00CYSOL06
  • Prijs $146.99
  • Gewicht 29,9 lbs.
  • Productafmetingen 46,3 x 14,7 x 12 inch.
  • Kleur Zwart
  • Lichtkleurtemperatuur 5500k
  • Watt 2400 Watt
  • Stand 3
  • Softboxen 3
  • Aantal lampen 11

Aanbevolen: