Hoe 'ssl_error_rx__too_long' te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe 'ssl_error_rx__too_long' te repareren
Hoe 'ssl_error_rx__too_long' te repareren
Anonim

Als u Firefox gebruikt om op internet te surfen, kunt u het volgende foutbericht tegenkomen wanneer u probeert verbinding te maken met een website:

Beveiligde verbinding mislukt. Foutcode: SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG

Deze SSL-fout is meestal een probleem aan de serverzijde, dus u kunt er niet veel aan doen, maar er zijn een paar dingen die u moet proberen om ervoor te zorgen dat het probleem niet aan uw kant ligt.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de Firefox-webbrowser voor Windows en Mac.

Image
Image

Wat veroorzaakt de SSL_Error_rx_Record_too_long-fout in Firefox?

Deze Firefox SSL-fout treedt op wanneer u verbinding maakt met een website via een beveiligde verbinding. Dit gebeurt meestal vanwege problemen met de manier waarop het SSL-certificaat van de website is geconfigureerd, waardoor u geen verbinding kunt maken met de poort van de website. Deze fouten zijn gemeld bij het inloggen op populaire websites zoals YouTube, Pinterest, OneDrive, Facebook, Gmail, Spotify en Dropbox.

Hoewel de SSL-fout in Firefox bijna altijd te wijten is aan websites die problemen hebben met hun servers, zijn er nog een paar andere mogelijke oorzaken. Uw antivirusprogramma kan bijvoorbeeld de boosdoener zijn, of uw proxyserver ondervindt mogelijk problemen.

Hoe SSL_Error_rx_Record_too_long-fout in Firefox op te lossen

Probeer deze stappen in volgorde totdat u verbinding kunt maken met de website:

  1. Gebruik HTTP. Voer zoals gewoonlijk de URL van de website in, maar vervang de https: aan het begin door http:. Dit werkt omdat HTTPS anders is dan HTTP. HTTPS geeft met name aan dat de URL veilig is.

    Als je besluit de HTTP-versie van een website te gebruiken, is de verbinding niet zo veilig, dus wees voorzichtig met het delen van informatie op een site zonder beveiligde URL.

  2. Gebruik de veilige modus. Om Firefox in de veilige modus te laden, selecteert u Hamburger Menu > Help > Herstart met uitgeschakelde add-ons, of houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u Firefox opent.

    Door de veilige modus te gebruiken, wordt de versie van Firefox tijdelijk teruggezet naar het standaardthema en worden alle actieve add-ons afgesloten.

  3. Wis de cache. Als de verbinding succesvol is in de veilige modus, ga dan terug naar normaal browsen en druk op Ctrl+Shift+R (onder Windows) of Command+Shift+R(op Mac) om verouderde cachebestanden met betrekking tot de website te verwijderen. Dat zou het probleem hopelijk moeten oplossen.
  4. Controleer de proxy-instellingen. U kunt de SSL-fout ervaren als de proxy-instellingen van de Firefox-browser niet correct zijn samengesteld. Om te controleren of dit het geval is, selecteert u Hamburger Menu > Options > Network Proxy >Settings Als uw versie van Firefox een proxyverbinding gebruikt die niet nodig is, selecteer dan het No Proxy vinkje en selecteer vervolgens OKom Firefox opnieuw te starten en de instellingen bij te werken.
  5. Update de Firefox-browser. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Firefox hebt, zodat u over de nieuwste beveiligingsupdates beschikt.

  6. Controleer de antivirussoftware. Zorg ervoor dat uw antivirussoftware niet de schuldige is door het programma te openen en ervoor te zorgen dat alle SSL-gerelateerde functies zijn uitgeschakeld. Als het probleem aanhoudt, schakelt u het programma tijdelijk uit. Als dat werkt, overweeg dan om het te vervangen door een ander antivirusprogramma dat uw systeem niet hindert.
  7. Firefox opnieuw installeren. Als al het andere fa alt, herstelt u de Firefox-browser naar de standaardinstellingen. Als je dit doet, worden alle thema's en add-ons die je hebt geïnstalleerd verwijderd en worden meestal verbindingsproblemen aan de gebruikerskant opgelost.

Aanbevolen: