Hoe het te repareren als de Windows 10 Screensaver niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als de Windows 10 Screensaver niet werkt
Hoe het te repareren als de Windows 10 Screensaver niet werkt
Anonim

Screensavers zijn niet vereist voor LCD- en LED-schermen (alleen CRT- en plasmaschermen zijn vatbaar voor inbranden). Mensen gebruiken screensavers echter om een beetje visuele flair te bieden of gevoelige informatie op het scherm te beschermen wanneer ze weglopen van hun bureau. Het corrigeren van problemen met Windows 10-screensavers die niet werken, vereist meestal eenvoudige aanpassingen in de app Instellingen.

Deze instructies zijn alleen van toepassing op Windows 10.

Image
Image

Oorzaken van Windows 10 Screensaver werkt niet

U kunt verschillende problemen tegenkomen met de schermbeveiliging van Windows 10, maar dit zijn de meest voorkomende:

  • De schermbeveiliging loopt vast bij activering of wanneer u deze stopt.
  • De screensaver start niet, zelfs niet na de juiste hoeveelheid tijd te hebben gewacht.
  • Het scherm wordt niet hervat en keert terug naar het gebruikelijke computerscherm.

In bijna al deze situaties is de fout te wijten aan een configuratieprobleem.

Hoe Windows 10 Screensaver-problemen op te lossen

Probeer deze stappen, in volgorde van meest naar minst intensief, om je screensaver weer aan het werk te krijgen.

  1. Controleer de instellingen van de schermbeveiliging. Hoewel een Windows-update problemen kan oplossen, worden aangepaste instellingen soms gewijzigd. Als uw screensaver niet naar behoren werkt, controleert u of deze is ingeschakeld. Zoek de instellingen van de schermbeveiliging onder Instellingen > Personalisatie > Vergrendelscherm > Instellingen voor schermbeveiligingAls je momenteel geen screensaver hebt geselecteerd, kies dan degene die je leuk vindt en stel de hoeveelheid tijd in voordat deze wordt geactiveerd.

  2. Controleer de energie-instellingen. In zekere zin is een screensaver een hulpmiddel voor energiebeheer. Wijzigingen in de energiebesparende opties kunnen de werking van de screensaver beïnvloeden. Als niets anders werkte, reset u deze energiebesparingen naar de standaardwaarden. Toegang Instellingen > Power & sleep > Extra energie-instellingen Kies een van de Gebalanceerdof Hoge prestaties Klik op Planinstellingen wijzigen om de wijzigingen vast te leggen. Selecteer op het volgende scherm Wijzig geavanceerde energie-instelling Selecteer onder in het pop-upvenster Restore plan defaults
  3. Controleer de slaapinstellingen. Controleer de Schakel het display uit tijd. Als de instellingen aangeven dat het scherm sneller moet worden uitgeschakeld dan de screensaver is ingesteld om te activeren, zul je het nooit zien. Pas de slaapinstellingen op de computer aan, zodat de screensaver na vijf minuten inactiviteit aangaat en het scherm na tien minuten helemaal uitgaat.

  4. In afwachting van Windows-updates toepassen. Microsoft brengt regelmatig updates uit die kleine glitches en fouten in het besturingssysteem corrigeren. Als u een probleem ondervindt met de normale werking van uw computer, zorg er dan voor dat Windows 10 up-to-date is. U kunt die informatie vinden in de Windows Update-service op de computer. Wijzig de Windows-update-instelling zodat Windows automatisch wordt bijgewerkt.
  5. Reinig de muis of het touchpad. Een vuile muis of touchpad kan valse invoer verzenden die het scherm wakker houdt. Kleine druppeltjes water zijn daar vooral debet aan. Gebruik een zachte doek om de muissensor of het touchpad waar uw hand op rust schoon te maken. Koppel de muis los of zet de computer uit voordat u gaat schoonmaken, zodat u niet per ongeluk ergens op klikt.

    Het schoonmaken van een bedrade muis is iets anders dan het schoonmaken van een draadloze muis. Het belangrijkste om te onthouden is dat u de muis loskoppelt van de computer voordat u de muis uit elkaar ha alt.

  6. Ontkoppel randapparatuur. Veel mensen gebruiken extra accessoires bij hun computer, zoals een Xbox-controller. Deze randapparatuur zendt soms signalen uit waardoor het apparaat denkt dat het in gebruik is, zelfs als de screensaver actief zou moeten zijn. Koppel onnodige apparaten los van de pc. Verwijder elk apparaat een voor een totdat je de mogelijke oorzaak hebt gevonden.

Aanbevolen: