Hoe het te repareren als de Windows 10-calculator niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als de Windows 10-calculator niet werkt
Hoe het te repareren als de Windows 10-calculator niet werkt
Anonim

Als je wat snelle berekeningen wilt uitvoeren, maar de rekenmachine van Windows 10 niet opent, opent en vervolgens onmiddellijk weer sluit, of crasht kort nadat je hem begint te gebruiken, kun je je telefoon tevoorschijn halen of door je bureau schieten om een andere rekenmachine te vinden. Als u echter uitvindt waarom de rekenmachine van Windows 10 is zoekgeraakt en deze weer aan het werk krijgt, kunt u in de toekomst soortgelijke problemen voorkomen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10.

Oorzaken van Windows 10 Calculator werkt niet

Windows 10-rekenmachine die ontbreekt of crasht, kan worden veroorzaakt door een aantal problemen. Het kan het gevolg zijn van instellingen die door een recente update zijn verprutst. Systeembestanden die beschadigd zijn of ontbreken, kunnen ervoor zorgen dat de rekenmachine hapert. Zelfs iets eenvoudigs als het verkeerde account gebruiken om in te loggen op de computer kan de boosdoener zijn.

Image
Image

Hoe te repareren Windows 10 Calculator ontbreekt

Problemen oplossen met de meest voorkomende oorzaken van een niet-werkende rekenmachine door een aantal ingebouwde tools te gebruiken, enkele instellingen te wijzigen en misschien sommige bestanden opnieuw te installeren, is de beste keuze om hem weer aan de gang te krijgen zoals het hoort.

  1. Voer de rekenmachine uit als beheerder. Als de instellingen voor de rekenmachine-app problematisch zijn, kan het probleem worden opgelost door deze op deze manier te openen. Als dit niet het geval is, gaat u verder met het oplossen van problemen.
  2. Log in op de computer als een andere gebruiker. Als je maar één account hebt ingesteld in Windows, maak dan een extra account aan en gebruik de rekenmachine nadat je bent ingelogd op het tweede account.
  3. Voer de probleemoplosser voor Microsoft-accounts uit. Het gebruik van deze tool is vooral handig als de rekenmachine in een alternatief Windows 10-gebruikersaccount werkte. Als de oorspronkelijke accountinstellingen corrupt zijn of als er andere problemen zijn, kan de probleemoplosser deze problemen identificeren en oplossen. Als de rekenmachine nog steeds ontbreekt, is het waarschijnlijk een ander probleem.
  4. Voer de probleemoplosser voor apps uit in Windows 10. Het probleem heeft mogelijk niets te maken met uw gebruikersaccount en alles met de rekenmachine-app. Windows 10 bevat meerdere hulpprogramma's voor het oplossen van problemen die zijn weggestopt in de instellingen. Selecteer Windows Store Apps onderaan het venster Problemen oplossen om eventuele problemen met de rekenmachine (of andere apps) op te sporen en op te lossen. Als er geen problemen worden gevonden, gaat u verder met het oplossen van problemen.

  5. Controleer op app-updates. Hoewel de meeste updates automatisch worden geïnstalleerd, bestaat de kans dat er een nieuwe update beschikbaar is die de rekenmachine van Windows 10 kan repareren.
  6. Reset of installeer de rekenmachine opnieuw. Er is een handige resetknop in het gedeelte Rekenmachine van de Windows 10 Apps & Functies-instellingen. Als resetten niet werkt, verwijder dan de bestaande software en installeer een nieuwe versie van de rekenmachine-app opnieuw. Na herinstallatie zou de rekenmachine moeten openen. Zo niet, dan is het tijd om dieper te graven.
  7. Voer een systeembestandscontrole-scan uit. Het hulpprogramma scant een computer om beschadigde of onjuist beveiligde systeembestanden te lokaliseren en vervangt die bestanden door de juiste Microsoft-versies. Start opnieuw op en probeer de rekenmachine opnieuw voordat u verder gaat.
  8. Voer de opdracht sfc /scannow uit. Deze tool inspecteert belangrijke Windows-bestanden en vervangt alle beschadigde of ontbrekende bestanden die het vindt. Nadat u de computer opnieuw heeft opgestart, opent u de rekenmachine. Als het nog steeds ontbreekt of crasht, probeer dan nog een systeemtool.

  9. Gebruik de DISM-tool. Deployment Image Servicing and Management (DISM.exe) is een opdrachtregelprogramma dat eventuele corruptie in de lokale image kan vinden en repareren. Start de computer opnieuw op voordat u doorgaat.
  10. Controleer op beschikbare Windows Updates en installeer deze. Er is mogelijk een bekend probleem met de rekenmachine-app waarvoor een servicepack of patch een oplossing biedt. Als er geen updates zijn of als dit het probleem niet oplost, heeft u een andere optie.
  11. Voer een systeemherstel uit. Dit hulpprogramma transporteert de computer naar een tijd en datum (naar keuze) toen de rekenmachine goed werkte. Dit proces maakt de meest recente grote wijziging aan het systeem ongedaan, waardoor de rekenmachine niet meer werkte. U hebt ook de mogelijkheid om het systeem te herstellen naar andere herstelpunten die zijn gemaakt.

Aanbevolen: