De batterij in een Logitech-muis vervangen

Inhoudsopgave:

De batterij in een Logitech-muis vervangen
De batterij in een Logitech-muis vervangen
Anonim

Wat te weten

  • Logitech-muismodellen met batterijklepje aan de onderkant: schuif het klepje in de richting van de pijl op het batterijklepje om te openen. Vervang de batterijen.
  • Logitech-muismodellen met batterijklepje bovenaan: druk op een ontgrendelingsknop aan de onderkant van de muis om het batterijklepje te openen. Vervang de batterijen.

Dit artikel bevat stapsgewijze instructies voor het verwijderen van het batterijklepje voor zowel een Logitech-muis met een batterijklepje onderaan als een Logitech-muis met een batterijklepje bovenaan.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de meeste Logitech-muismodellen, maar het is mogelijk dat u een ander model heeft dan de modellen die hier worden behandeld. Als dat zo is, kunt u het beste op de Logitech-site zoeken naar de juiste gebruikershandleiding, die de exacte instructies moet bevatten die u nodig hebt.

Hoe open je een batterijcompartiment van een Logitech-muis?

Als je problemen hebt met je Logitech-muis, zoals het overslaan of afdrijven van je aanwijzer, of als je je aanwijzer helemaal niet kunt vinden, is het probleem hoogstwaarschijnlijk dat je batterij moet worden vervangen. Tenzij u een oplaadbare draadloze muis van Logitech gebruikt, hoeft u alleen het batterijklepje te verwijderen, de oude batterijen te verwijderen en de nieuwe te installeren.

Image
Image

Vervang de batterijen vanaf de onderkant

Als je een Logitech-muis hebt met een batterijcompartiment aan de onderkant, moet het gemakkelijk zijn om de batterijen te vervangen.

  1. Klap met uw muis over en schuif de aan/uit-schakelaar in de uit-stand. Afhankelijk van het model muis dat u gebruikt, kan deze zich overal onderaan bevinden.
  2. Zoek het batterijklepje - je ziet een naad die over en rond een deel van de muis loopt. Er staat meestal een pijl op om de richting aan te geven waarin je moet duwen en er kan zelfs een holte zijn voor je duim.
  3. Duw met lichte druk het klepje van het batterijcompartiment naar beneden en in de richting van de pijl. Het zou naar buiten moeten schuiven om de batterijen te onthullen.
  4. Verwijder de oude batterijen en vervang ze door nieuwe batterijen, waarbij u ervoor zorgt dat de polariteit overeenkomt met de polariteit die is aangegeven op de batterijhouder of de onderkant van het batterijklepje (over het algemeen gaat de platte kant van de batterij naar de veer).
  5. Zodra je de batterij of batterijen hebt vervangen, plaats je het batterijklepje terug op zijn plaats en zet je de muis weer aan. Het zou automatisch opnieuw verbinding moeten maken met uw computer.

Vervang de batterijen van bovenaf

Als je een Logitech-muismodel met een batterijhouder aan de bovenkant gebruikt, moet je het slot op het batterijklepje ontgrendelen voordat je het kunt openen.

  1. Draai uw muis om en schuif de aan/uit-schakelaar naar de uit-stand.
  2. Zoek vervolgens de ontgrendeling van het batterijklepje. Deze bevindt zich waarschijnlijk in de buurt van de aan/uit-knop en u moet hem misschien indrukken en loslaten, schuiven en loslaten, of schuiven en vasthouden totdat de deur open is.
  3. Zodra je de knop in de juiste positie hebt, kijk je aan de bovenkant van de muis voor een naad voor het batterijcompartiment. Zodra je het hebt gevonden, schuif je het plastic over het batterijcompartiment of moet je het misschien omhoog wrikken. Gebruik lichte druk om het te verwijderen.
  4. Als het klepje van het batterijvak is verwijderd, verwijdert u de oude batterijen en vervangt u ze door nieuwe. Zorg ervoor dat u de nieuwe batterijen op de juiste manier plaatst.

  5. Schuif vervolgens het deksel van het batterijcompartiment terug op de muis en schakel de stroom weer in. Je muis zou automatisch opnieuw verbinding moeten maken met je computer.

Hoe vervang ik de batterij in mijn Logitech Wireless Mouse?

Als je de batterijen in je Logitech-muis vervangt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het proces:

  • Gebruik altijd nieuwe batterijen. Als u oude batterijen gebruikt, werkt de muis mogelijk niet, waardoor u zou kunnen denken dat er iets mis is met het apparaat, terwijl het in werkelijkheid gewoon "nieuwe" batterijen zijn.
  • Voer stevige, maar zachte druk uit bij het verwijderen van de klep van het batterijcompartiment. Je wilt niet te hard duwen als de deur schuift, omdat de neerwaartse druk ervoor kan zorgen dat hij niet verschuift. Evenzo wil je niet te hard wrikken en iets breken als de deur van het batterijcompartiment eigenlijk een duwdeur is.
  • Raadpleeg bij twijfel de Logitech-website voor specifieke instructies voor uw muismodel. Aangezien er verschillende typen zijn, is het mogelijk dat de instructies hier niet geschikt zijn voor de muis die u heeft.

FAQ

    Hoe vervang ik de batterij in een Mac-muis?

    Als je de Magic Mouse van Apple gebruikt, verwijder dan het batterijklepje aan de onderkant van de muis en haal de oude batterijen eruit. Plaats twee nieuwe AA-batterijen en zorg ervoor dat de positieve en negatieve uiteinden in de juiste richting worden geplaatst. Plaats de hoes terug en u kunt aan de slag.

    Hoe vervang ik de batterij in een Dell draadloze muis?

    Houd de aan/uit-knop van de muis ingedrukt totdat het lampje uitgaat. Verwijder het batterijklepje aan de onderkant van de muis door de ontgrendelingshendel te verschuiven. Verwijder de oude batterijen en plaats vervolgens twee nieuwe AA-batterijen volgens het diagram van het batterijcompartiment. Plaats de klep terug en zet de muis weer aan.

    Hoe vervang ik de batterij in een draadloze Microsoft-muis?

    Zoek het batterijklepje op uw draadloze Microsoft-muis; het kan aan de onderkant of het lichaam van de muis zijn. Als deze zich aan de onderkant bevindt, drukt u op de clip om het batterijklepje te verwijderen. Als deze zich op de behuizing bevindt, drukt u op het ontgrendellipje en klapt u de klep open. Haal de oude batterijen eruit en plaats nieuwe batterijen, let op het polariteitsdiagram. Sluit het batterijklepje en zoek naar het rode lampje van de optische straal. Druk op Locate of Sync op de muistransceiver om de muis opnieuw op uw computer aan te sluiten.

Aanbevolen: