Canon PIXMA G6020 Review: een inkjet-megatank met lage bedrijfskosten

Inhoudsopgave:

Canon PIXMA G6020 Review: een inkjet-megatank met lage bedrijfskosten
Canon PIXMA G6020 Review: een inkjet-megatank met lage bedrijfskosten
Anonim

Bottom Line

De Canon PIXMA G6020 is een betaalbare alles-in-één inkjetprinter met aantrekkelijk lage bedrijfskosten en een fantastische printkwaliteit die een aantal verbijsterende hoeken afsnijdt om een laag prijskaartje te krijgen.

Canon Pixma G6020

Image
Image

De Canon PIXMA G6020 is een instapmodel all-in-one (AIO) inkjetprinter die bulkinkt gebruikt om aantrekkelijk lage bedrijfskosten te bieden. Het heeft een archaïsche interface en heeft geen automatische documentinvoer (ADF), wat slechts twee van de vele verbijsterende ontwerpkeuzes zijn die deze printer van echte grootsheid afhouden.

Ik heb een PIXMA G6020 uit de doos gehaald, de inkttanks zorgvuldig bijgevuld en in mijn kantoor gebruikt tijdens een intensieve testsessie en ongeveer acht uur gebruik gedurende vijf dagen. Ik heb naar alles gekeken, van afdruksnelheid en kwaliteit tot bruikbaarheid en bedrijfskosten om u te helpen beslissen of deze intrigerende optie al dan niet thuishoort in uw eigen huis, kantoor of zelfs zakelijke omgeving.

Ontwerp: Aantrekkelijk totaalbeeld met enkele rare keuzes

Het algehele ontwerp van de PIXMA G6020 is een vrij standaard inkjetprinter. Het heeft een matzwarte afwerking over een boxy-profiel, waarbij het scannerbed iets is geplaatst ten opzichte van de rest van het lichaam. Als u de bovenklep optilt, wordt het scannerbed zichtbaar, terwijl u het scannerbed zelf optilt om de binnenkant te zien, zodat u de twee inktpatronen kunt installeren en papierblokkades kunt verwijderen.

Op dit moment hebben we al twee ietwat vreemde ontwerpkeuzes gemaakt. De eerste is dat de PIXMA G6020 geen automatische documentinvoer (ADF) heeft. Het heeft een flatbedscanner, maar dat is alles. De tweede is dat dit cartridgeloze systeem voor bulkinkt eigenlijk twee cartridges heeft. Je hoeft ze maar één keer te installeren en ze zijn verbonden met de inkttanks door een reeks buizen, maar daar zijn ze toch.

Als u de printer weer sluit, vindt u het bedieningspaneel direct onder de flatbedscanner. Het kantelt naar buiten voor gemakkelijke toegang, maar je moet het handmatig doen, en het ziet eruit als een relikwie uit een ander tijdperk.

In plaats van een groot, kleurrijk touchscreen zoals veel van de concurrenten van de PIXMA G6020, heeft dit bedieningspaneel een klein, klein LCD-scherm met twee regels. De knoppen zijn allemaal fysiek en bevatten de pijlen heen en weer die je zult gebruiken om eindeloos heen en weer te bladeren door opties op het kleine scherm.

Links en rechts van het bedieningspaneel heeft de PIXMA G6020 vier grote inkttanks met uitsparingen in de hoes waarmee je in één oogopslag je inktniveaus kunt zien. Dit is een leuke functie omdat het al het giswerk wegneemt door je af te vragen hoeveel inkt je nog hebt, en het ziet er ook nog eens heel mooi uit.

Onder het bedieningspaneel vindt u een uitschuifmechanisme dat is ontworpen om documenten en foto's na het afdrukken op te vangen, en de hoofdpapierlade. Aan de achterkant bevindt zich nog een lade, zodat u twee soorten papier tegelijk kunt plaatsen.

Image
Image

Instelproces: eenvoudig genoeg, maar mors die inkt niet

Het instellen van de PIXMA G6020 is geen moeilijk proces, maar het kost wel wat meer tijd dan de typische inkjetprinter. Het begint met het verwijderen van de verpakkingstape, net als bij elke AIO, en daarna moet je de printercartridges installeren. Zoals ik eerder al zei, zijn deze cartridges verbonden met de inkttanks door een reeks buizen, en je hoeft ze maar één keer te installeren.

De volgende stap is om de inkt toe te voegen, en deze printer wordt geleverd met veel inkt, met een enorm zwart inktreservoir en kleinere tanks voor cyaan, magenta en gele kleurstoffen. Elke tank is afgedekt met een opklapbare stop en u moet de juiste fles voorzichtig in de juiste tank legen.

Er is niets dat je ervan weerhoudt om per ongeluk kleur op de verkeerde plaats aan te brengen, dus je moet voorzichtig zijn om de kleur van de stop af te stemmen op de kleur van de inkt of kleurstof. Het is vrij eenvoudig om elke tank te vullen zonder te morsen, maar onvoorzichtigheid tijdens deze stap kan gemakkelijk resulteren in een enorme puinhoop.

Nadat je de tanks hebt gevuld, kun je doorgaan met de installatie. Er is geen installatiewizard, maar als u de printer aanzet en doorgaat met de aanwijzingen, komt u uiteindelijk op een punt waar de smartphone-app het kan overnemen. Met behulp van de Canon-app op mijn Android-telefoon kon ik de PIXMA G6020 zonder problemen verbinden met mijn Wi-Fi-netwerk en klaar om af te drukken.

Afdrukkwaliteit: uitstekende zwart-wit- en kleurenafdrukken

De PIXMA G6020 produceert prints van indrukwekkende kwaliteit in zowel zwart-wit als full colour. De tekst was scherp en helder, zelfs bij het afdrukken van kleine lettertypen, in mijn monochrome tekstdocumenten. Kleuren waren een beetje vervaagd bij het afdrukken van afbeeldingen op gewoon papier, maar dat is alleen te verwachten. Bij het afdrukken van kleurenfoto's op glanzend papier waren de resultaten fantastisch.

Image
Image

Afdruksnelheid: dit is absoluut een kwestie van kwaliteit boven kwantiteit

Hoewel deze printer documenten en foto's van hoge kwaliteit produceert, krijgt u hem ten koste van snelheid. De PIXMA G6020 drukte een reeks monochrome tekstdocumenten af en had moeite om zelfs 13 pagina's per minuut (ppm) te halen, wat de nominale output is. Dat is sneller dan sommige inkjetprinters die ik heb getest, maar het is een beetje traag voor zwaar kantoor- of zakelijk gebruik.

Bij het afdrukken van documenten met een mix van zwart-wit en kleur, inclusief tekst, afbeeldingen en grafieken, heb ik de PIXMA G6020 getimed op een aanzienlijk langzamere 4,5 ppm. Dat zal waarschijnlijk verschillen, afhankelijk van het type en de lay-out van de afbeeldingen die u afdrukt, maar het feit is dat deze printer geen speedster is.

Ik heb ook verschillende foto's afgedrukt in de formaten 4x6-inch en 8x10-inch en vond de tijden daar redelijk gemiddeld. Snapshots in het randloze 4x6-inch formaat duurden iets meer dan 30 seconden om weg te lopen, wat min of meer in lijn is met de meeste AIO-printers die ik in handen heb gehad.

Scannen en kopiëren: Flatbed werkt prima, maar er is geen ADF

De flatbedscanner die bij de PIXMA G6020 wordt geleverd, werkt prima en ik had geen enkel probleem met het scannen of kopiëren van documenten. Kleurenfoto's zijn ook prima gescand. Het probleem hier is dat dit een alles-in-één is zonder automatische documentinvoer, wat het nut van de scanner echt belemmert. Het is er als je het nodig hebt voor enkele scans, maar het scannen van documenten met meerdere pagina's is enorm lastig.

Als je een ADF-scanner in een ander apparaat hebt, of als je gewoon helemaal geen scanner nodig hebt, heeft Canon de PIXMA G5050, wat eigenlijk deze printer is zonder de scanner.

Image
Image

Bedrijfskosten: laagste bedrijfskosten dankzij bulkinkt

Een van de beste dingen van deze printer is hoe betaalbaar hij is om te gebruiken. Als MegaTank-printer profiteert u van het feit dat u inkt in wezen in bulk koopt, waarbij u zelf grote tanks vult in plaats van dure cartridges met een klein volume te vervangen.

Op dezelfde manier waarop cartridges met een hoog volume de kosten van andere printers verlagen, kan de PIXMA G6020 door het afschaffen van vervangbare cartridges ten gunste van grote tanks, hoogwaardige resultaten bieden voor minder dan een cent per pagina.

De PIXMA G6020 wordt ook geleverd met een enorme voorraad inkt in de doos, wat helpt om de kosten van de printer zelf te dekken. Je krijgt drie flessen zwarte inkt, waarvan Canon zegt dat ze tot 18.000 monochrome documenten kunnen afdrukken, en één fles van elk cyaan, magenta en geel, of genoeg om ongeveer 7.700 kleurenpagina's af te drukken in combinatie met blanco inkt.

Image
Image

Connectiviteit: fatsoenlijke connectiviteitsopties, maar missen enkele belangrijke functies

De PIXMA G6020 wordt geleverd met een Ethernet-poort voor bedrade connectiviteit en als USB type B-connector die je kunt gebruiken als je een PictBridge-compatibele camera of videorecorder hebt. Het heeft ook Wi-Fi voor draadloze connectiviteit, inclusief Wi-Fi Direct.

Ik heb uitgebreid gebruik gemaakt van de Wi-Fi-verbinding via zowel de Canon PRINT-app op mijn Android-telefoon als Windows 10, maar de printer ondersteunt ook AirPrint, Cloud Print en Mopria.

Hoewel de PIXMA G6020 behoorlijke aansluitmogelijkheden heeft voor zowel bekabelde als draadloze verbindingen, mist hij Near Field Communication (NFC) en heeft hij geen enkele manier om rechtstreeks vanaf een geheugenkaart of USB-drive af te drukken. Net als de andere bezuinigingen, was het weglaten van deze opties waarschijnlijk in dienst van het laag houden van de prijs.

Papierverwerking: grote papierlade aan de voorkant en kleinere papiersleuf aan de achterkant

Met een royale lade aan de voorkant en een extra lade aan de achterkant, bevat de PIXMA G6020 voldoende papier om de klus te klaren in de meeste thuiskantoorsituaties en zelfs in sommige kleine zakelijke omgevingen. De voorste lade bevat 250 vellen met een standaardgewicht en u kunt 100 extra vellen toevoegen aan de achterste lade.

Beide laden zijn verstelbaar, zodat u de voorkant kunt gebruiken voor A4-papier en de achterkant voor enveloppen, 4x6-inch fotopapier of een handvol andere opties. Hoewel het instellen van papierformaten met het archaïsche bedieningspaneel een beetje lastig is, zijn het formaat en de flexibiliteit van de papierladen van topklasse.

Prijs: fatsoenlijke prijs die wordt betaald door de enorme hoeveelheid inkt in de doos

Met een adviesprijs van $ 270 en een straatprijs dichter bij $ 249, is de PIXMA G6020 redelijk goed geprijsd voor een alles-in-één inkjet met de afdrukkwaliteit, papiercapaciteit en afdruksnelheid om thuiskantoor en kleine zakelijke toepassingen. Het weglaten van een ADF is een beetje moeilijk te slikken, maar je kunt de scanner helemaal weglaten en de PIXMA G5020 bekijken, die doorgaans voor minder dan $ 230 wordt verkocht als dat een betere optie lijkt.

De echte kicker is de hoeveelheid inkt die bij deze printer wordt geleverd, want hij wordt geleverd met voldoende zwarte en kleureninkt om de tanks te vullen, plus twee extra zwarte inktflessen. Het wordt geleverd met bijna $ 100 aan inkt als alles is gezegd en gedaan, wat helpt om het prijskaartje van de printer te rechtvaardigen, ondanks een paar vreemde tekortkomingen.

Het wordt geleverd met bijna $ 100 aan inkt als alles is gezegd en gedaan, wat het prijskaartje van de printer helpt te rechtvaardigen, ondanks een paar vreemde tekortkomingen.

Canon PIXMA G6020 vs. Canon MAXIFY MB5420

Met een adviesprijs van $ 330 en een straatprijs van rond de $ 280, is de Canon MAXIFY MB5420 (zie op Amazon) doorgaans iets hoger geprijsd dan de PIXMA G6020, maar er is enige overlap. Er is ook enige overlap in functionaliteit, aangezien dit beide inkjet AIO-printers van Canon zijn, maar hun sterke punten zijn zo verschillend dat het moeilijk is om een duidelijke winnaar te kiezen.

Het sterkste punt van de PIXMA G6020 zijn de lage bedrijfskosten, die hij bereikt omdat hij een MegaTank-printer is die bulk gebruikt om de kosten te verlagen. De MAXIFY MB5420 heeft dat voordeel niet, dus de afdrukkosten zijn ongeveer twee keer zo hoog als die van de PIXMA voor zwart-wit en zelfs hoger voor kleur.

De MAXIFY MB5420 wint het echter in het algemeen als een kleine kantoor- of zakelijke machine, met snellere afdruktijden, vergelijkbare zwart-wit afdrukkwaliteit en de toevoeging van een ADF. De ADF kan zelfs dubbelzijdig scannen in één doorgang, waardoor deze printer een fantastische keuze is voor iedereen die veel dubbelzijdige documenten moet scannen of kopiëren. De MAXIFY heeft ook een enorme papierladecapaciteit van 500 vel en enorme XL-inkttanks.

Het komt erop neer dat de PIXMA G6020 de moeite van het bekijken waard is als je niet veel scant, de kosten per afdruk zijn moeilijk te verslaan en hij is beter in het afdrukken van foto's, maar de MAXIFY MB5420 is dat wel. een meer capabele machine voor kleine kantoren en bedrijven met iets hogere bedrijfskosten.

Een fantastische printer met lage bedrijfskosten als u geen ADF nodig heeft

De Canon PIXMA G6020 is een geweldige kleine printer voor thuiskantoren en kleine bedrijven dankzij de uitstekende afdrukkwaliteit en opmerkelijk lage bedrijfskosten. Het is ook betaalbaar geprijsd, waarbij die kosten verder worden gecompenseerd door de toevoeging van een enorme hoeveelheid inkt in de doos. Het mist een aantal belangrijke functies, zoals een ADF, maar het is zeker de moeite waard om te kijken als je geen ADF nodig hebt of er al een in een ander apparaat hebt.

Specs

  • Productnaam Pixma G6020
  • Product Merk Canon
  • SKU 3113C002AA
  • Prijs $269.99
  • Gewicht 17,8 lbs.
  • Productafmetingen 15,9 x 14,6 x 7,7 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows, macOS, iOS, Android
  • Type printer Inkjet AIO
  • Cartridges Twee cartridges, gebruikt 4x permanent hervulbare tanks
  • Duplex printen Ja
  • Ondersteunde papierformaten 3,5 x 3,5, 4 x 4, 4 x 6, 5 x 5, 5 x 7, 7 x 10, 8 x 10, Letter (8.5x11), Legal (8.5x14), V. S.10 enveloppen
  • Connectiviteitsopties: Ethernet, Wi-Fi, AirPrint, Canon PRINT-app, Cloud Print, Mopria, Wi-Fi Direct

Aanbevolen: