Help-opdracht: voorbeelden, opties, schakelaars en meer

Inhoudsopgave:

Help-opdracht: voorbeelden, opties, schakelaars en meer
Help-opdracht: voorbeelden, opties, schakelaars en meer
Anonim

De help-opdracht is een opdrachtpromptopdracht die wordt gebruikt om meer informatie te geven over een andere opdracht.

Je kunt de help-opdracht op elk moment gebruiken om meer te weten te komen over het gebruik en de syntaxis van een opdracht, zoals welke opties beschikbaar zijn en hoe je de opdracht daadwerkelijk kunt structureren om de verschillende opties te gebruiken.

Image
Image

Help Commando Beschikbaarheid

De help-opdracht is beschikbaar vanuit de opdrachtprompt in alle Windows-besturingssystemen, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en andere.

De help-opdracht is ook een DOS-opdracht die beschikbaar is in MS-DOS.

De beschikbaarheid van bepaalde help-opdrachtschakelaars en andere help-opdrachtsyntaxis kan verschillen van besturingssysteem tot besturingssysteem.

Help Commando Syntaxis

help [commando] [ /?]

Lees hoe u de syntaxis van opdrachten in Windows kunt lezen als u hulp nodig heeft bij het begrijpen van de syntaxis zoals deze hierboven is geschreven of wordt weergegeven in de onderstaande tabel.

Help Commando Opties
Item Uitleg
help Voer het help-commando uit zonder opties om een lijst met commando's te maken die bruikbaar zijn met het help-commando.
commando Deze optie specificeert de opdracht waarvoor u helpinformatie wilt weergeven. Sommige commando's worden niet ondersteund door het help commando. Als u informatie nodig heeft over niet-ondersteunde opdrachten, kunt u in plaats daarvan de help-schakelaar gebruiken.
/? De help-schakelaar kan worden gebruikt met het help-commando. Help uitvoeren is hetzelfde als help uitvoeren /?.

U kunt de uitvoer van het help-commando opslaan in een bestand met behulp van een omleidingsoperator met het commando.

Help Commando Voorbeelden


help ver

In dit voorbeeld wordt de volledige help-informatie voor het ver-commando op het scherm weergegeven, wat er ongeveer zo uit kan zien: Geeft de Windows-versie weer.


help robocopy

Net als in het vorige voorbeeld worden de syntaxis en andere informatie over het gebruik van de robocopy-opdracht weergegeven. Echter, in tegenstelling tot het ver-commando, heeft robocopy veel opties en informatie, dus de opdrachtprompt geeft veel meer informatie weer dan slechts één zin, zoals je zou kunnen zien met sommige commando's zoals ver.

Help Gerelateerde opdrachten

Vanwege de aard van het help-commando, wordt het gebruikt met zowat elk ander commando dat bestaat, zoals rd, print, xcopy, wmic, schtasks, path, pause, more, move, label, prompt, diskpart, color, chkdsk, attrib, assoc, echo, goto, format en cls.

Aanbevolen: