Contacten beheren in het iPhone-adresboek

Inhoudsopgave:

Contacten beheren in het iPhone-adresboek
Contacten beheren in het iPhone-adresboek
Anonim

Sommige mensen gebruiken het adresboek van iPhone-contacten voor de absolute minimumnaam en het telefoonnummer. Andere mensen verpakken de app Contacten met massa's contactgegevens. Van telefoonnummers en postadressen tot e-mailadressen en schermnamen voor instant messaging, er is veel informatie om te beheren. De app Contacten is eenvoudig, hoewel sommige functies minder bekend zijn dan andere.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de app Contacten op iPhones met iOS 8 tot en met iOS 12.

De app Contacten die in iOS is ingebouwd, bevat dezelfde informatie als het pictogram Contacten in de app Telefoon. Elke wijziging die u aanbrengt in een contactpersoon op een van beide plaatsen, wordt op beide locaties weergegeven. Als u uw iPhone synchroniseert met andere apparaten met iCloud, worden de wijzigingen die u aanbrengt in een Contacten-item gesynchroniseerd met alle andere apparaten die zijn aangemeld bij hetzelfde account.

Contacten toevoegen op iPhone

Of je nu een contact toevoegt door op de app Contacten te tikken of door het pictogram Contacten in de app Telefoon te selecteren, de methode is hetzelfde en de informatie verschijnt op beide locaties.

Volg deze stappen om contacten toe te voegen met behulp van het pictogram Contacten in de app Telefoon. Als u de informatie rechtstreeks in de app Contacten wilt toevoegen, opent u die app en gaat u verder met stap 3.

  1. Tik op de Phone app om deze te starten.
  2. Tik op het Contacts icoon onderaan het scherm.
  3. Tik op het + pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm Contacten om een nieuw leeg contactscherm te openen.

    Image
    Image
  4. Tik op elk veld waar u informatie wilt toevoegen, te beginnen met de voor- en achternaam. Wanneer u dit doet, verschijnt het toetsenbord onder aan het scherm. Blader door de extra velden en voeg alle informatie toe die je over de persoon hebt.
  5. Als u klaar bent met het maken van het contact, tikt u op de knop Gereed bovenaan het scherm om het nieuwe contact op te slaan.

    Image
    Image

Informatie over de contactvelden

Sommige van de verschillende velden die u kunt gebruiken op het invoerscherm van een contact zijn bekend, wat u misschien zal verbazen:

  • Telefoon toevoegen: Wanneer u op Telefoon toevoegen tikt, kunt u niet alleen een telefoonnummer toevoegen, maar kunt u ook aangeven of het nummer een mobiele telefoon, fax, semafoon, toestelnummer of een ander type nummer is, zoals een werk- of privénummer. Dit is handig voor contacten voor wie u meerdere nummers heeft.
  • E-mail toevoegen: net als bij telefoonnummers kunt u voor elk contact meerdere e-mailadressen opslaan en deze aanwijzen als thuis, werk, iCloud of iets anders. U kunt ook een aangepast label toepassen op het e-mailveld.
  • Ringtone: wijs een specifieke beltoon toe aan de communicatie van een persoon, zodat u weet wanneer ze bellen.
  • Teksttoon: wijs een specifieke waarschuwingstoon toe aan de communicatie van een persoon, zodat je weet wanneer ze je sms'en.
  • Voeg URL toe: Voer een URL in voor de startpagina, thuis, werk of een andere website van de contactpersoon.
  • Adres toevoegen: Voer hier het thuis-, werk- of ander adres van de contactpersoon in.
  • Voeg verjaardag toe: Voeg hier de geboortedatum van de contactpersoon toe. De bekende standaardkalender is waarschijnlijk de beste keuze, maar u kunt kiezen voor Chinese, Hebreeuwse of islamitische kalenders.
  • Datum toevoegen: Tik op het veld Datum toevoegen om de datum toe te voegen van een jubileum of een andere belangrijke datum met betrekking tot het contact dat u wil het niet vergeten.
  • Verwante naam toevoegen: Als de contactpersoon familie van u is, zoals uw zus of uw neef, tikt u op Verwante naam toevoegen en kies de relatie. Zo kun je Siri vertellen dat ze je moeder of je manager moet bellen, en Siri weet precies wie ze moet bellen.
  • Sociaal profiel: Om de Twitter-naam, Facebook-account of details van andere sociale-mediasites van uw contactpersoon op te nemen, vult u dit gedeelte in om contact opnemen en delen via sociale media gemakkelijker te maken.
  • Add Instant Message: Dit veld omvat uw Skype, Facebook Messenger en andere populaire berichten-apps.
  • Notes: Zoals het klinkt, is dit de plek om aantekeningen te maken over het contact.
  • Add Field: Dit veld geeft je de kans om een aangepast veld toe te voegen uit een lange lijst met suggesties, waaronder uitspraak, meisjesnaam, bijnaam, functietitel en andere.

Foto's toevoegen aan contacten

Een adresboek was vroeger een verzameling namen, adressen en telefoonnummers. In het smartphonetijdperk bevat het adresboek niet alleen meer informatie, maar ook een foto van elke persoon.

Het toewijzen van afbeeldingen aan mensen in de contacten van je iPhone betekent dat foto's van hun lachende gezichten verschijnen bij elke e-mail die je van hen ontvangt en op het scherm van je iPhone wanneer ze je bellen of FaceTimen. Met deze foto's wordt het gebruik van je iPhone een meer visuele en aangename ervaring.

Om foto's aan je contacten toe te voegen, volg je deze stappen:

  1. Tik op de Contacts app op het iPhone-startscherm of op het Contacts-pictogram onder aan de Phoneapp.
  2. Zoek de naam van het contact waaraan je een foto wilt toevoegen en tik erop.
  3. Als je een foto toevoegt aan een bestaand contact, tik je op Bewerken in de rechterbovenhoek.
  4. Tik op Foto toevoegen in de cirkel in de linkerbovenhoek (of Bewerken als je een bestaande foto vervangt).

    Image
    Image
  5. In het menu dat vanaf de onderkant van het scherm verschijnt, tik je op Maak foto om een nieuwe foto te maken met de camera van de iPhone of Kies fotoom een foto te selecteren die al op je iPhone is opgeslagen.

  6. Als je op Foto maken hebt getikt, verschijnt de camera van de iPhone. Zet de gewenste afbeelding op het scherm en tik op de witte knop in het midden onderaan het scherm om de foto te maken.
  7. Plaats de afbeelding in de cirkel op het scherm. U kunt de afbeelding verplaatsen en knijpen en zoomen om deze kleiner of groter te maken. Wat u in de cirkel ziet, is de afbeelding die aan het contact is toegewezen. Als je de afbeelding hebt waar je hem wilt hebben, tik je op Gebruik foto.

    Image
    Image
  8. Als je Choose Photo selecteert, wordt je Foto's-app geopend. Zoek de afbeelding die je wilt gebruiken en tik erop.
  9. Plaats de afbeelding in de cirkel. U kunt knijpen en zoomen om het kleiner of groter te maken. Als je klaar bent, tik je op Kiezen.
  10. Wanneer de foto die je hebt geselecteerd wordt weergegeven in de cirkel in de linkerbovenhoek van het contactscherm, tik je op Gereed om deze op te slaan.

    Image
    Image

Als je deze stappen hebt voltooid, maar de afbeelding op het contactscherm er niet goed uitziet, tik je op de knop Bewerken om de huidige afbeelding te vervangen door een nieuwe.

Een contactpersoon op iPhone bewerken of verwijderen

De details van een bestaand contact in uw iPhone-adresboek bewerken:

  1. Tik op de Phone app om deze te openen en tik op het Contacts icoon of start de Contactsapp vanaf het startscherm.
  2. Blader door uw contacten of voer een naam in de zoekbalk boven aan het scherm in. Als je de zoekbalk niet ziet, trek dan vanuit het midden van het scherm naar beneden.
  3. Tik op het contact dat je wilt bewerken.

    Image
    Image
  4. Tik op de knop Bewerken in de rechterbovenhoek.
  5. Tik op de velden die u wilt wijzigen en breng de wijziging aan.
  6. Als je klaar bent met bewerken, tik je op Klaar bovenaan het scherm.

    Image
    Image

Als u een contact volledig wilt verwijderen, scrolt u naar de onderkant van het bewerkingsscherm en tikt u op Verwijder contact. Tik nogmaals op Verwijder contact om het verwijderen te bevestigen.

Je kunt de contacten in Contacten ook gebruiken om een beller te blokkeren, een bericht te sturen, toe te voegen aan Favorieten en een locatie te delen.

Afhankelijk van hoe lang je een bepaalde foto in je contacten hebt gehad, kan het zijn dat het niet meer het volledige iPhone-scherm in beslag neemt wanneer die persoon je belt. Als je wilt weten hoe je die grote afbeeldingen terugkrijgt, bekijk je hoe je een afbeelding op volledig scherm krijgt in iPhone-oproepen.

Aanbevolen: