Moet u een consumenten- of businessclass-pc kopen?

Inhoudsopgave:

Moet u een consumenten- of businessclass-pc kopen?
Moet u een consumenten- of businessclass-pc kopen?
Anonim

Een belangrijke overweging bij het kopen van een computer voor werk is of je een consumentenmodel moet kopen of een machine die specifiek is ontworpen voor het bedrijfsleven. Veel computerfabrikanten bieden wat lijkt op hetzelfde merk en model computer in zowel hun thuis- als bedrijfsafdelingen, maar deze computers zijn niet hetzelfde.

Dit is wat u moet weten over de verschillen tussen pc's van consumentenkwaliteit en zakelijke pc's, en welk type u moet kopen voor thuis of op uw mobiele kantoor.

Image
Image

Percentage zakelijk versus persoonlijk gebruik

Bepaal eerst hoe vaak u de computer zakelijk gaat gebruiken. Als u niet vaak telewerkt (bijvoorbeeld alleen tijdens zeldzaam zwaar weer), dan zou een pc van consumentenklasse in orde moeten zijn, op voorwaarde dat de machine over de juiste toepassingen en middelen voor uw werk beschikt. Evenzo, als je hem 90% van de tijd voor persoonlijk entertainment en slechts 10% voor je werk gebruikt, is een consumentencomputer wellicht beter geschikt.

Computers die aan consumenten worden verkocht, kosten doorgaans minder dan zakelijke pc's, en veel retailers verkopen consumentencomputers.

Duurzaamheid en betrouwbaarheid

Voor toegewijd werkgebruik, investeer in een zakelijke computer die op de lange termijn meer waarde biedt dan de tegenhanger van de consument. Zakelijke computers zijn gebouwd om lang mee te gaan, met componenten van hogere kwaliteit die strenger zijn getest.

Onderdelen die voor consumentencomputers worden gebruikt, kunnen generiek of goedkoop zijn gemaakt, terwijl machines die zijn ontworpen voor professioneel gebruik, doorgaans hoogwaardigere materialen en merkonderdelen bevatten. Deze nadruk op duurzaamheid betekent dat een zakelijke laptop of desktop meerdere jaren mee moet gaan.

Bottom Line

Computers op bedrijfsniveau bieden meer functies voor professioneel werk, zoals vingerafdruklezers, software voor externe desktopbesturing en coderingstools. Ook is de professionele versie van het besturingssysteem op zakelijke pc's meer geschikt voor werknemers dan de thuisversie. Een ander voordeel is dat zakelijke pc's doorgaans niet de bloatware bevatten die veel consumenten-pc's doet vastlopen.

Service en garantie

Zakelijke computersystemen worden geleverd met betere ondersteuningsopties en kunnen gemakkelijker worden ondersteund door de IT-afdeling van uw werkgever. De standaardgarantie op zakelijke computers is meestal uitgebreider dan die op consumentenmodellen.

Zakelijke gebruikers krijgen meestal ook prioriteitsondersteuning via een speciale ondersteuningslijn, en u kunt kiezen voor on-site technische ondersteuning die binnen enkele uren beschikbaar is in plaats van uw computer op te sturen voor reparatie, wat weken kan duren.

Afsluitende gedachten

Computers van bedrijfsklasse zijn ontworpen om de kritische betrouwbaarheids- en prestatiebehoeften van bedrijven te weerspiegelen en te ondersteunen.

Als je een laptop of desktop-pc koopt om geld te verdienen of voor werkdoeleinden, investeer dan in een laptop die is ontworpen voor zakelijke gebruikers. De investering zou moeten renderen in termen van betere betrouwbaarheid, eenvoudigere probleemoplossing en meer professionele functies.

Als u een consumentenmodel vindt waarin u geïnteresseerd bent, ga dan na of de fabrikant een vergelijkbaar model aanbiedt in zijn bedrijfsdivisie.

Aanbevolen: