TP-Link TL-WN725N USB Wi-Fi-adapter: alleen voor de basis

Inhoudsopgave:

TP-Link TL-WN725N USB Wi-Fi-adapter: alleen voor de basis
TP-Link TL-WN725N USB Wi-Fi-adapter: alleen voor de basis
Anonim

Bottom Line

Hoewel het prijskaartje zeker een van de beste op de markt is, kan het de lage snelheden en het zwakke bereik van de TP-Link TL-WN725N niet goedmaken.

TP-Link TL-WN725N USB wifi-adapter

Image
Image

We hebben de TP-Link TL-WN725N wifi-adapter gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het kan een uitdaging zijn om de perfecte wifi-adapter te vinden die past bij uw huis- of kantoorbehoeften. Als uw behoeften iets draagbaars vereisen, kunnen nano-adapters de juiste keuze zijn. De TP-Link TL-WN725N-adapter is bedoeld om aan al uw behoeften op het gebied van draagbaarheid, veelzijdigheid en connectiviteit te voldoen in een adapter ter grootte van uw pink.

Ontwerp: Klein en stevig

Omdat de TP-Link een nano-adapter is, meet hij slechts 0,73 x 0,58 x 0,27 inch (LWH). Dit maakt het een geweldig draagbaar apparaat dat niet uit de USB-poort steekt. Het is geweldig als je het onderweg in een laptop moet stoppen, of als je beperkt bent in USB-poortstekkers, zoals alles-in-één pc-desktops meestal zijn.

Hoewel het grootste deel van het formaat ideaal is, kwam ik een klein probleem tegen toen ik het van mijn Eluktronics-laptop probeerde te verwijderen. Omdat het zo klein is, is het lastig om een stevige grip te krijgen om het te verwijderen. Dit is niet erg als je van plan bent om het daar voor onbepaalde tijd te houden, maar als je een draagbaar apparaat gebruikt waarvoor je de adapter met enige regelmaat moet loskoppelen en opnieuw moet plaatsen, is het zeker iets dat je zou willen overwegen.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig met de CD

De TP-Link wordt geleverd met een cd, die u in de drive moet plaatsen. Er verschijnt een pop-upscherm. U moet het model van uw pc of laptop selecteren (bijv. Windows, Mac of Linux). Zodra het weet op welk systeem het draait, doet de cd het werk vanaf nu. U moet wachten tot de installatiebalk 100 procent bereikt, wat slechts een minuut of twee duurt. Ten slotte moet je er handmatig naar zoeken en er verbinding mee maken op je computer.

Image
Image

Prestaties: Schildpadden kunnen sneller bewegen

Toegegeven, ik had geen hoge verwachtingen van een 150 Mbps downlink maximale nano-adapter met alleen een 2,4 GHz-netwerk. In combinatie met het feit dat mijn desktop-pc uit 2019 zich in de kelder bevond, terwijl de computer op de derde verdieping woont, ging ik ervan uit dat de TP-Link het waarschijnlijk moeilijk zou krijgen.

Als je op zoek bent naar een nano-adapter met bereik, dan is dit niet de juiste voor jou.

Als je op zoek bent naar een nano-adapter met bereik, dan is dit niet iets voor jou. Bij het uitvoeren van een snelheidstest vanaf de derde verdieping kreeg ik slechts miezerige snelheden van 15 Mbps. Als ik mijn hobbit van niveau 50 in Lord of the Rings Online wilde gebruiken, zou ik een sterkere adapter nodig hebben - of een dichterbij signaal - als ik niet constant een elastiekje in Bree wilde. En rubberen band deed ik, in de loop van de vier lange, zware dagen dat ik deze adapter testte. Toch kan de TP-Link in een mum van tijd een soort afstandssignaal aan, zij het zwak.

Dus ik verwisselde machines en schakelde over op een alles-in-één pc uit 2014, een verdieping dichter bij de router. Tot mijn schrik hield de Windows OS-pc helemaal niet van de TP-Link. Terwijl ik boven tot 15 Mbps liep, registreerde de all-in-one slechts 6,92 Mbps. Onnodig te zeggen dat ik Elder Scrolls Online niet snel op deze machine zou spelen - niet zonder mijn ESO-personage in de strijd te riskeren. Bij het surfen op Reddit en YouTube handelde de TP-Link deze taken echter gemakkelijk en zonder buffering af.

Het is een geweldige adapter als je de TP-Link alleen gebruikt om op internet te surfen en een paar lichte video's op YouTube te bekijken. Voor gamers die afhankelijk zijn van snelle verbindingen, is dit niet de adapter voor jou.

Ten slotte ging ik naar een huis in Chicago met ultramoderne technische apparatuur (250 Mbs down) en installeerde ik mijn laptop een kamer verwijderd van de router van het huis. Ik dacht dat door over te schakelen naar een modernere router en verbindingsopties, de TP-Link zou kunnen schitteren. Bij het controleren van de snelheid had ik het echter mis. In plaats van dichter bij de beloofde 150 Mbps te komen, stootte het me slechts tot 23,2 Mbps. Het is een geweldige adapter als je de TP-Link alleen gebruikt om op internet te surfen en een paar lichte video's op YouTube te bekijken. Voor gamers die afhankelijk zijn van snelle verbindingen, is dit niet de adapter voor jou.

Image
Image

Prijs: Goedkoop

Qua adapterkosten zit dit helemaal onderaan het budget, rond de $ 8. Hoewel het niet wordt geleverd met alle toeters en bellen van sommige van de duurdere, is het een koopje als je het gebruikt voor standaard browsen op internet.

De TP-Link TL-WN725N is een van de goedkoopste opties op de markt, wat hem in eerste instantie aantrekkelijk maakt.

TP-Link TL-WN725N USB wifi-adapter vs. Ourlink U631 USB wifi-adapter

TP-Link en Ourlink beschikken beide over nano-adapters die hoge snelheden aankunnen, dus het is logisch om de twee te vergelijken, vooral als je vastbesloten bent om dit soort adapter te gebruiken. De Ourlink-adapter (bekijk op Amazon) is te koop voor ongeveer $ 12, een kleine prijs in vergelijking met het prijskaartje van $ 8 van TP-Link. Als u op zoek bent naar een gaming-adapter, wint Ourlink met grote voorsprong. In snelheidstests overtrof het consequent de TP-Link, met snelheden van 25,8 Mbps op dezelfde alles-in-één pc, en maar liefst 209,7 Mbps toen ik overstapte naar Chicago.

De enige plek waar de TP-Link TL-WN725N beter presteerde, was tijdens het testen van het bereik. Daar, terwijl de TP-Link 15 Mbps liet zien, slaagde de Ourlink er slechts in om 2,3 Mbps te halen. Als je een afstandsadapter nodig hebt, is de TP-Link misschien de betere optie. Ik raad echter aan om de extra $ 4 uit te geven voor een supersnelle nano-adapter met de Ourlink.

Fatsoenlijk om te surfen, niet zo geweldig om te gamen

De TP-Link TL-WN725N is een van de meest goedkope opties op de markt, wat hem in eerste instantie aantrekkelijk maakt. Voor degenen die het alleen willen gebruiken om op Reddit te surfen, het past bij uw behoeften. Gamers zullen echter ergens anders willen zoeken en wat meer willen uitgeven voor snellere verbindingen.

Specs

  • Productnaam TL-WN725N USB wifi-adapter
  • Product Merk TP-Link
  • UPC TL-WN725N
  • Prijs $7.99
  • Gewicht 0,16 oz.
  • Productafmetingen 0,7 x 0,6 x 0,3 inch.
  • Snelheid 150 Mbps
  • Compatibiliteit Windows XP/7/8/8.1/10/Vista - Mac OS 10.9~10.14 - Linux Kernal 2.6.18~4.4.3
  • Firewall n.v.t.
  • Aantal antennes 0
  • Aantal banden 1
  • Aantal bedrade poorten 1 USB 3.0-poort
  • Bereik 100+ meter
  • Ouderlijk toezicht Nee

Aanbevolen: