Hoe het te repareren als uw S Pen niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als uw S Pen niet werkt
Hoe het te repareren als uw S Pen niet werkt
Anonim

Naarmate de Samsung Galaxy Note-modellen geavanceerder worden, duiken er meer problemen op met de S Pen, een speciale stylus die is geïntegreerd in Galaxy Note-apparaten. De S Pen kan kwetsbaar en storingsgevoelig zijn. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die zich kunnen voordoen met S Pens op Galaxy Note-telefoons en hoe u deze problemen kunt oplossen.

Deze tips voor het oplossen van problemen zijn van toepassing op de S Pen voor de Samsung Galaxy Note 10, 9, 8 en eerdere versies.

Oorzaken van storingen in de Samsung Galaxy Note S Pen

Veel dingen kunnen ervoor zorgen dat de S Pen niet goed werkt. Zo kunnen defecte hoesjes of schermbeschermers van niet-officiële derden de werking van de stylus beïnvloeden. Soms werken accessoires die zijn vervaardigd zonder de kwaliteitsnormen van Samsung in gedachten, niet zoals verwacht.

Het is ook mogelijk dat de S Pen oud wordt en dat de punt van de stylus versleten is. Dit gebeurt wanneer de S Pen vaak wordt gebruikt. Bovendien krijgen Galaxy Note-apparaten soms systeemfouten die de functionaliteit van de S Pen kunnen beïnvloeden.

Image
Image

Een Galaxy Note S Pen repareren die niet werkt

Als je S Pen niet goed werkt, probeer dan elk van deze stappen voor probleemoplossing in de aangegeven volgorde totdat je S Pen weer goed werkt.

  1. Start het apparaat opnieuw op. Soms is een simpele herstart alles wat je nodig hebt om het probleem op te lossen.
  2. Verwijder alle hoesjes of covers van derden. Veel beschermhoesjes van derden hebben metalen en magneten die de verbinding tussen een Galaxy Note-smartphone en de S Pen verstoren. Dit kan lege plekken op het scherm achterlaten wanneer u tekent met de stylus.
  3. Verwijder schermbeschermers. Sommige schermbeschermers zijn mogelijk te dik om de Galaxy Note S Pen correct te detecteren. Deze beschermers kunnen ook gevoelig zijn voor harde, rubberachtige en oneffen oppervlakken die van invloed zijn op hoe de S Pen over het scherm sleept.
  4. Controleer op een software-update. Hoe u dit doet, hangt af van uw draadloze provider, softwareversie of telefoonmodel, dus raadpleeg de documentatie. Nadat u uw Galaxy Note-apparaat hebt bijgewerkt, start u de smartphone opnieuw op voordat u de S Pen test.
  5. Stel de S Pen opnieuw in. De S-pen is mogelijk losgekoppeld van uw apparaat. Opnieuw aansluiten is een eenvoudige oplossing.

  6. Start de telefoon opnieuw op in de veilige modus. Net als in de veilige modus op een Windows-pc, is dit een minimale manier om de telefoon op te starten zonder dat apps of andere extra's in de weg zitten. Het zal u helpen een probleem op een laag niveau uit te sluiten en erachter te komen wat u in de weg staat. Nadat u uw apparaat opnieuw hebt opgestart in de veilige modus, probeert u de S Pen opnieuw.
  7. Vervang de S Pen-punt. Als het Galaxy Note-apparaat de S Pen niet kan registreren of als de penstreken niet consistent zijn, is het misschien tijd voor een nieuwe S Pen-punt. Samsung levert vijf vervangende tips en een S Pen-tipverwijderaar bij elk Galaxy Note-apparaat. Het vervangen van de tip is een eenvoudig proces.
  8. Voer een fabrieksreset uit van de Galaxy Note. Dit proces zet de telefoon terug naar de fabrieksinstellingen. Reset de S Pen voor een veilige meting door op de Reset-knop te drukken.

    Maak een back-up van de informatie op uw smartphone voordat u een reset uitvoert, zodat u geen waardevolle informatie verliest.

  9. Vervang de S Pen. Soms is de pen de schuldige. Samsung verkoopt vervangende S Pens en je kunt S Pens ook vinden op sites als Amazon. Zorg ervoor dat u de juiste S Pen koopt voor uw Galaxy Note-versie.
  10. Neem contact op met de klantenservice van Samsung. Als uw S Pen niet op een van deze methoden reageert, neemt u contact op met Samsung voor uw reparatieopties. Samsung biedt walk-in, mail-in en at-home services.

Aanbevolen: