Microsoft Planner maakt teamprojecten eenvoudig en visueel

Inhoudsopgave:

Microsoft Planner maakt teamprojecten eenvoudig en visueel
Microsoft Planner maakt teamprojecten eenvoudig en visueel
Anonim

Microsoft Planner is een tool voor zakelijke gebruikers, maar u kunt heel goed niet-zakelijke toepassingen vinden voor deze veelzijdige samenwerkingsomgeving.

Planner is een tool binnen Microsoft 365, de cloudgebaseerde omgeving van Microsoft die zowel traditionele desktopversies als webversies van programma's zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote omvat.

Image
Image

Teams krijgen een vereenvoudigde, visuele ervaring

Het idee achter deze tool is om teamprocessen te vereenvoudigen en te visualiseren.

Met Planner kan een team met panache samenwerken door naadloos te regelen hoe ze bestanden, agenda's, contactlijsten en meer delen. Planner kan ook worden gezien als een hulpmiddel voor gezamenlijke planning, waarmee een team Microsoft 365-bestanden kan delen, ideeën kan brainstormen, problemen kan oplossen, actie-items kan verdelen, feedback kan geven en meer.

Contextuele chatsessies voor virtuele vergaderingen

Je team gebruikt mogelijk al andere tools zoals Skype of andere virtuele ruimtes voor audio- of videovergaderingen. Planner stroomlijnt dit door een communicatieruimte voor chatsessies rechtstreeks in de projectplanningsomgeving te brengen.

Dus, als teamleden een bepaalde taak bespreken, kunnen ze deze ook zien toegewezen aan specifieke personen of kijken hoe details worden gewijzigd voor de levering, zoals een uitgestelde deadline.

Het Planner-dashboard vervangt e-mail en andere communicatiehulpmiddelen voor teams

Een interface met emmers, kaarten en grafieken biedt een duidelijke, zeer visuele samenvatting van het project in kwestie. Deze elementen tonen belangrijke informatie zoals deadlines of doelen, waardoor het gemakkelijk is om de status van een project te begrijpen.

Ook blijven projectteams op de hoogte van wijzigingen zonder omslachtige e-mailgesprekken of actief het Planner-dashboard te controleren. In plaats daarvan wordt het dashboard automatisch bijgewerkt.

Volgens Techradar:

"Telkens wanneer iemand een strategische wijziging aanbrengt, ontvangen groepsleden een melding. Het verschil tussen Planner en samenwerkingstools zoals Google Drive is dat Planner voornamelijk is georganiseerd op basis van visuele aanwijzingen."

Persoonlijke en educatieve toepassingen voor Microsoft Planner

Microsoft Planner belooft nuttig te zijn voor zowel zakelijke als persoonlijke projecten die samenwerking vereisen. U kunt deze ruimte gebruiken om samen te werken met andere groepen waarbij u betrokken bent, waaronder vrienden en familie. Toepassingen kunnen onder meer feestplanning, cadeaucoördinatie, reisplannen, studiegroepen en meer zijn.

Studenten in het bijzonder kunnen Planner nuttig vinden, vooral omdat zoveel studenten gratis of met korting Microsoft 365-accounts hebben.

Wat we wel weten over wie Microsoft Planner kan gebruiken

Microsoft Planner bevindt zich op het moment van schrijven nog in de beginfase. U moet zelfs een First Release-consument of een Microsoft 365-beheerder zijn om toegang te krijgen tot de preview.

  • Microsoft 365 First Release-klanten zijn early adopters die vervolgens Microsoft feedback geven om de gebruikerservaring te verbeteren. Daarom krijgen ze als eerste toegang tot tools zoals Planner, omdat ze een van de laatste controles vormen voordat de wijdverspreide versie wordt gepubliceerd. Als u zich wilt aanmelden als First Release-consument, begint u door u aan te melden bij uw Microsoft 365-account. Selecteer vervolgens - Beheercentrum - Service-instellingen - Eerste release. Let op aanpassingen op deze schermen, zodat u kunt beslissen of dit bijvoorbeeld ook voor u of andere gebruikers geldt.
  • Microsoft 365-beheerders met First Release-status werken op een vergelijkbare manier, maar ze moeten wel reageren op een e-mail van Microsoft. Als u van mening bent dat u moet worden opgenomen in berichten over de eerste release, maar geen uitnodiging over Planner hebt gezien, neemt u contact op met Microsoft voor opties om dit op te lossen.

Dus, of je nu in aanmerking komt voor de preview of gewoon wilt weten wat je kunt verwachten als deze tool universeel beschikbaar is, lees verder voor meer informatie over wat je kunt doen met Planner.

Aanbevolen: