Apple's World Wide Developers Conference gaat virtueel

Apple's World Wide Developers Conference gaat virtueel
Apple's World Wide Developers Conference gaat virtueel
Anonim

De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie is dit jaar zowel virtueel als gratis, waardoor alle Apple-ontwikkelaars op gelijke voet worden geplaatst, wat kan leiden tot een aantal interessante innovaties.

Image
Image

Apple heeft aangekondigd dat de 31e jaarlijkse World Wide Developers Conference (WWDC) op 22 juni 2020 zal beginnen als een virtueel evenement. Het is gratis voor alle geregistreerde ontwikkelaars, lager dan de normale ticketprijs van $1500.

Wat is WWDC? Dit evenement wordt meestal in de zomer gehouden, met ontwikkelaars van over de hele wereld die workshops komen bijwonen, nieuwe vaardigheden leren en Apple's plannen voor zijn verschillende besturingssystemen. Dit jaar zullen we waarschijnlijk nieuwe informatie zien over iOS 14 en watchOS 7, zoals voorspeld door MacRumors.

Virtual reality: dankzij de wereldwijde pandemie hebben Apple en andere bedrijven zich moeten inspannen om hun typische schema's te behouden, inclusief conferenties voor ontwikkelaars. Microsoft's Build is gratis gemaakt en gepland als een virtueel evenement voor 19 en 20 mei, terwijl de jaarlijkse F8-conferentie van Facebook regelrecht werd geannuleerd.

Phil Schiller zegt: “WWDC20 wordt onze grootste tot nu toe en brengt onze wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschap van meer dan 23 miljoen op een ongekende manier samen voor een week in juni om meer te weten te komen over de toekomst van Apple-platforms', zegt Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple in een verklaring.

Studentenkans: Craig Federighi, Senior Vice President Software Engineering van Apple (liefkozend bekend als Hair Force One), merkte op dat er meer dan 350 studenten uit 37 verschillende landen waren die vorig jaar WWDC bijgewoond. Om studenten verder aan te moedigen zich voor Apple-platforms te ontwikkelen, heeft Federighi aangekondigd dat het bedrijf een nieuwe Swift Student Challenge zal houden. De leerlingen bouwen een Swift Playground-omgeving met behulp van Apple's Swift-coderingssoftware, terwijl ze strijden om een verzamelbaar WWDC20-jasje en -speldset.

Het grotere plaatje: Door het evenement virtueel te houden en geen kosten in rekening te brengen voor toegang, zorgt Apple ervoor dat misschien meer ontwikkelaars dan ooit het evenement kunnen bijwonen. Het zou een ommezwaai kunnen zijn door studenten en ontwikkelaars aan te moedigen die het inschrijfgeld of de bijbehorende reiskosten anders niet zouden kunnen betalen. We konden zelfs een toename zien van nieuwe, interessante apps van zo'n grotere groep softwaremakers.

Aanbevolen: