Microsoft OneDrive als oplossing voor muziekopslag

Inhoudsopgave:

Microsoft OneDrive als oplossing voor muziekopslag
Microsoft OneDrive als oplossing voor muziekopslag
Anonim

Microsoft's OneDrive (voorheen bekend als SkyDrive) is een online opslagservice waarmee u foto's, documenten en andere media kunt opslaan en bepaalde typen Microsoft Office-bestanden kunt maken en bewerken.

Wat is OneDrive?

OneDrive maakt deel uit van een reeks cloudgebaseerde services die door Microsoft worden geleverd. Deze services zijn toegankelijk via een enkele Microsoft-gebruikersnaam en -wachtwoord. Maar hoe zit het met digitale muziek? Kan OneDrive worden gebruikt om uw songbibliotheek op te slaan en te streamen?

Hier zijn een paar veelgestelde vragen over de mogelijkheden van de service als platform voor het delen van muziek.

Image
Image

Kan ik mijn muziekbibliotheek uploaden naar OneDrive en deze streamen?

Ja, maar het is geen proces in één stap. OneDrive kan vrijwel elk bestand opslaan dat u maar wilt, en muziekbestanden vormen daarop geen uitzondering. U kunt echter geen muziek rechtstreeks vanuit OneDrive streamen. Als je op een van je geüploade nummers klikt, krijg je alleen de optie om het te downloaden.

Om audio van OneDrive te streamen, moet je de Xbox Music-service van Microsoft gebruiken. De twee services zijn aan elkaar gekoppeld en hoewel Xbox Music in wezen een abonnementsservice is (Xbox Music Pass), kun je het gratis gebruiken om je eigen muziekuploads te streamen.

Nog een waarschuwing: je kunt je muziek niet uploaden naar zomaar een oude map in OneDrive. Het moet zich in de map Music bevinden. Als je deze bestemming niet gebruikt, kan Xbox Music je bestanden niet herkennen als streambare media.

Bestanden kunnen worden geüpload met uw browser of de OneDrive-app.

Welke audioformaten worden ondersteund?

Momenteel kun je nummers uploaden die zijn gecodeerd in de volgende audioformaten:

  • MP3
  • AAC (M4A)
  • WMA

Zoals je zou verwachten, kun je geen bestanden afspelen die DRM-kopieerbeveiliging hebben, zoals M4P of WMA Protected. Microsoft zegt ook dat sommige verliesvrije AAC-bestanden mogelijk ook niet correct worden afgespeeld.

Hoeveel nummers kunnen worden geüpload naar OneDrive?

Er is een huidige uploadlimiet van 50.000 bestanden. Het probleem met OneDrive is dat uw uploads meetellen voor uw opslaglimiet; Google kent deze beperking niet op het aantal aangeboden gigabytes. Dat betekent dat als je alleen de standaard 15 GB aan ruimte hebt, je ruimte tekort komt voordat je de limiet van 50.000 bestanden bereikt.

Als je al een Xbox Music Pass-abonnee bent, krijg je 100 GB extra opslagruimte om mee te spelen.

Om uw OneDrive-opslag gratis te vergroten, beloont Microsoft momenteel gebruikers als ze de OneDrive-app installeren en de cameraback-upfunctie inschakelen. Als je deze app nog nooit hebt geïnstalleerd, is dit een geweldige manier om meer opslagruimte voor je muziekbestanden te krijgen.

Aanbevolen: