Modem versus router: hoe verschillen ze?

Inhoudsopgave:

Modem versus router: hoe verschillen ze?
Modem versus router: hoe verschillen ze?
Anonim

Het verschil tussen een modem en een router is dat een modem verbinding maakt met internet en een router apparaten verbindt met wifi. We hebben beide beoordeeld om de verwarring over hoe ze werken weg te nemen en om je te helpen kiezen welk apparaat je nodig hebt voor je internetbehoeften.

Image
Image
  • Decodeert het signaal van een ISP.
  • Maakt rechtstreeks verbinding met internet.
  • Stelt geen lokaal netwerk in.
  • Is niet verantwoordelijk voor wifi.
  • Brengt een lokaal netwerk aan.
  • Maakt en beheert wifi.
  • Verdeelt een internetverbinding naar meerdere apparaten.
  • Decodeert het signaal van een ISP niet.
  • Vereist een modem om verbinding te maken met internet.

Het is gemakkelijk om de twee apparaten door elkaar te halen als uw internetprovider (ISP) beide aan u verhuurt als onderdeel van een internetpakket. Als u het verschil kent tussen een modem en een router en hoe elk werk u kan helpen een betere consument te worden. U bespaart geld door apparatuur aan te schaffen, in plaats van een maandelijks bedrag aan een internetprovider te betalen.

Modem voor- en nadelen

  • Verbindt met een ISP.

  • Compatibel met de ISP.
  • Converteert het signaal van de ISP naar een universeel signaal dat een computer kan gebruiken.
  • Kan geen lokaal netwerk maken.
  • Maakt geen gebruik van wifi.
  • Verbindt niet meerdere apparaten met internet.

Een modem verbindt de bron van uw internet van uw ISP en uw thuisnetwerk, of u nu een kabelaanbieder gebruikt zoals Comcast, glasvezel van FIOS, satelliet zoals Direct TV, of een DSL- of inbeltelefoon verbinding. De modem wordt via een Ethernet-kabel aangesloten op de router of rechtstreeks op een computer. Modems zijn verschillend voor elk type dienst; ze zijn niet uitwisselbaar.

ISP's verhuren modems aan abonnees voor een maandelijks bedrag. Kabelmodems zijn echter tegen relatief lage prijzen te koop. Maandelijkse huurprijzen zijn ongeveer $ 10 extra per maand. Als u van plan bent dezelfde service een jaar of langer te behouden, beta alt u zich snel terug door een kabelmodem te kopen die ongeveer $ 100 kost. FIOS-compatibele modems zijn moeilijk verkrijgbaar, dus in dat geval is het de moeite waard om er een te huren bij Verizon. Sommige ISP's leasen zowel modems als routers.

Wat is een modem in computernetwerken?

Router voor- en nadelen

  • Creëert een lokaal netwerk (LAN).
  • Verdeelt een internetverbinding naar meerdere apparaten.
  • Host wifi.
  • Laat een firewall draaien.
  • Verbindt met een VPN.
  • Kan niet rechtstreeks verbinding maken met internet.
  • Decodeert het signaal van een ISP niet.

Een router maakt verbinding met een modem en creëert een privénetwerk in een huis, kantoor of bedrijf, zoals een coffeeshop. Wanneer je een apparaat verbindt met wifi, maakt het verbinding met een lokale router.

Routers verbinden slimme apparaten, waaronder smartphones, slimme luidsprekers zoals Amazon Echo en slimme thuisproducten zoals gloeilampen en beveiligingssystemen. Draadloze routers streamen ook content naar laptops en mobiele apparaten via Netflix, Hulu en soortgelijke diensten, zonder kabels te gebruiken.

Sommige ISP's bieden routers te huur aan. Om de nieuwste technologie te krijgen, is het de moeite waard om er een te kopen. Als je een draadloze router koopt, kun je het model kiezen dat het meest geschikt is voor thuis of op kantoor of dat geavanceerde functies heeft voor gamen en andere activiteiten als je die nodig hebt.

In sommige scenario's is één draadloze router niet voldoende om een heel huis of kantoor te dekken vanwege een enorme ruimte of een met een ingewikkelde indeling, meerdere verdiepingen of ondoordringbare muren. Om dode zones te vermijden, koop je range extenders die verbinding maken met de router en het bereik vergroten. Dat betekent echter meestal minder bandbreedte in gebieden in de buurt van de extender, wat zich verta alt in langzamere browse- en downloadsnelheden. Dan kan investeren in een mesh-netwerk zinvol zijn.

Een Wi-Fi mesh-netwerk bestaat uit één primaire router en verschillende satellieten, of knooppunten, die het draadloze signaal van de ene naar de andere doorsturen, als een ketting. In plaats van extenders die alleen met de router communiceren, communiceren mesh-netwerkknooppunten met elkaar en is er geen verlies van bandbreedte. Het signaal is net zo krachtig alsof u zich naast de primaire router bevindt. Er is geen limiet aan het aantal knooppunten dat u kunt instellen en u kunt het beheren met een smartphone.

Of je een range extender of een mesh-netwerk nodig hebt, hangt af van de grootte van de ruimte en hoeveel bandbreedte er nodig is.

Heeft u een modem en een router nodig?

Je hebt een modem en een router nodig om een thuisnetwerk op te zetten. Als u een enkele computer met een kabel op internet aansluit, kunt u alleen een modem gebruiken. Er is geen geval waarin u alleen een router kunt gebruiken. Je hebt altijd een modem nodig om het signaal van je ISP te decoderen.

Als je je netwerk wilt versnellen, is de router meestal waar je je op wilt concentreren. Het heeft bandbreedtelimieten en het verdeelt het signaal naar al je apparaten. Je router maakt en beheert je wifi.

De modem veroorzaakt meestal geen trage verbinding. Over het algemeen krijgt u er een van uw ISP en zij geven u er een die geschikt is voor uw abonnement. Als u uw computer rechtstreeks op uw modem aansluit en een snelheidstest uitvoert, kunt u zien of u de geadverteerde internetsnelheid krijgt. Als dit niet het geval is, neem dan contact op met uw ISP. Er is mogelijk een verbindingsprobleem of uw modem is mogelijk verouderd. In dit geval kunnen ze het omruilen voor een nieuwer model.

Hoe ziet een modem eruit?

Modems zien er meestal uit als kleine zwarte, magere, vierkante dozen. Vaak hebben ze tussen de twee en vier antennes, maar niet elke modem heeft een externe antenne. De afbeeldingen bovenaan dit artikel geven je een goed beeld van hoe een modem eruitziet, maar elke fabrikant gebruikt een andere stijl en vorm.

Modems zullen ook twee tot vier ethernetpoorten bevatten, een of twee USB-poorten, en variëren van zes tot negen centimeter breed tot zes tot elf centimeter lang en ongeveer twee tot drie centimeter hoog.

Image
Image

Combo-apparaten voor modem en router

Er zijn ook modems met geïntegreerde routers die beide functies uitvoeren. Deze modems kunnen worden gehuurd bij uw ISP of rechtstreeks worden gekocht. Deze combo-apparaten kunnen een VoIP-functie hebben als je een kabel-, internet- en telefoonpakket hebt.

Combinatie-apparaten zijn meestal niet de beste optie. Als een onderdeel kapot gaat, is het hele ding nutteloos en kun je niet één apparaat tegelijk upgraden. Maar als je niet de nieuwste en beste technologie nodig hebt, is het handig om een combomodem en -router te kopen.

FAQ

    Wat is beter: modem of router?

    Als men een vergelijking moet maken, wint de modem. Een modem is altijd uw belangrijkste toegangspoort tot internet, of het nu een modem is die is aangesloten via een coax- of glasvezelkabel of een modem in uw smartphone. De functie van een router is om die internetverbinding te distribueren (of te routeren) naar andere bekabelde of draadloze apparaten in uw Local Area Network (LAN). In wezen kunt u één apparaat op uw modem aansluiten en toegang tot internet hebben. U kunt echter geen apparaat op een router aansluiten en geen internettoegang hebben, tenzij u de router op een modem hebt aangesloten.

    Wanneer heb ik een modem versus een router nodig?

    Je hebt een modem nodig om toegang te krijgen tot internet. Dan heb je een router nodig om die internettoegang over je apparaten (computer, smartphone, smart-tv, enz.) te verdelen. Routers kunnen ook apparaten binnen uw netwerk verbinden; met een router kunt u bijvoorbeeld uw printer op uw pc aansluiten. Er is geen internetverbinding vereist om apparaten binnen uw netwerk te verbinden.

Aanbevolen: