Facebook Gaming-app wordt eerder op Android gelanceerd dan verwacht

Facebook Gaming-app wordt eerder op Android gelanceerd dan verwacht
Facebook Gaming-app wordt eerder op Android gelanceerd dan verwacht
Anonim

Mobiele Android-gamers die wachten op wat Facebook-aangedreven gamestreaming, kunnen nu op een nieuwe app springen, vroeg in deze tijd van pandemie en thuisblijven.

Image
Image

Facebook heeft zijn mobiele gaming-app naar Android gepusht, waardoor deze veel eerder dan verwacht beschikbaar is voor gebruikers. Volgens de New York Times was Facebook van plan om de app in juni uit te brengen, maar besloot het eerder te lanceren om aan de behoeften van thuiszittende gamers te voldoen.

Waarom gamen? The Times merkt op dat Facebook beweert dat 700 miljoen maandelijkse gebruikers al "bezig zijn met gamecontent". De nieuwe mobiele app zal profiteren van de wereldwijde gamesindustrie van $ 160 miljard, waardoor gebruikers live gameplay kunnen maken en bekijken, net zoals Twitch van Amazon, Mixer van Microsoft en YouTube Gaming van Google.

De app zelf: bij het starten op Android (met binnenkort iOS) krijg je een paar instellingsschermen waarin je wordt gevraagd je voorkeurstaal (talen) te kiezen, welke games je wilt volgen, en een lijst met aan Facebook gelieerde gamestreamers die je kunt beheren.

Image
Image

Eenmaal op het hoofdscherm kun je live gaan met je eigen gaming op Facebook, waardoor de wrijving voor gebruikers wordt verminderd om meer inhoud toe te voegen die anderen kunnen consumeren. Je kunt de lijst zien met games en streamers die je volgt, samen met gamegerelateerde groepen waarvan je lid bent. Er is ook een vreemde activiteitsfeed die onvolmaakt verbonden lijkt te zijn met gamecontent (er waren volledig niet-gamingposts van enkele vrienden in onze feed).

Image
Image

Facebook zegt: "Investeren in gaming in het algemeen is een prioriteit voor ons geworden omdat we gaming zien als een vorm van entertainment die mensen echt verbindt", vertelde Fidji Simo van Facebook aan de Keer."Het is entertainment dat niet alleen een vorm van passieve consumptie is, maar entertainment dat interactief is en mensen samenbrengt."

Ze voegde er ook aan toe dat het bedrijf tijdens quarantaine een grote toename van gaming heeft gezien, wat Facebook ertoe bracht sneller te handelen bij dit en andere gamingprojecten.

Bottom line: Android-gamers die mee willen doen aan de actie, kunnen naar Google Play gaan om de app te downloaden; iOS-gebruikers zullen moeten wachten, maar het zal waarschijnlijk niet te lang duren.

Aanbevolen: