Hoe het te repareren als de Google Play Store niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als de Google Play Store niet werkt
Hoe het te repareren als de Google Play Store niet werkt
Anonim

De Google Play Store is uw bron voor apps, games en meer op uw mobiele Android-apparaat. Soms probeert u het te openen, maar krijgt u in plaats daarvan Google Play Store-fouten, of ontvangt u helemaal geen foutmelding. Als dit gebeurt, is het tijd om het probleem op te lossen dat de Google Play Store niet werkt.

Image
Image

De stappen voor probleemoplossing in dit artikel zijn van toepassing op smartphones en tablets met Android 7.0 (Nougat) en nieuwer. Sommige stappen kunnen variëren, afhankelijk van het model van uw Android-apparaat.

Oorzaken van de Google Play Store werken niet

Heeft u problemen met het downloaden van apps? Crasht uw Google Play Store? De app werkt mogelijk niet vanwege een breed scala aan oorzaken. Het kan bijvoorbeeld uw internetverbinding zijn of een simpele storing in de app. De oorzaken variëren afhankelijk van het onderliggende probleem.

Voordat u iets anders doet, kunt u elk probleem met uw Android-apparaat, inclusief Google Play Store-problemen, oplossen door uw apparaat opnieuw op te starten. Een herstart kan je apparaat helpen zichzelf opnieuw in te stellen en eventuele bugs of fouten in de Google Play Store-app te verhelpen.

Hoe het te repareren wanneer Google Play Store niet werkt

Als een herstart je probleem niet oplost, is het tijd om door te gaan met het oplossen van problemen.

  1. Zorg ervoor dat het probleem met de Google Play Store aan jouw kant ligt. U kunt de status van de Google Play Store controleren met services zoals Downdetector. Als er een actueel probleem met Google Play is gemeld, moet u wachten.
  2. Dwing Google Play Store om te stoppen. Soms moet uw app misschien worden verteld om een pauze te nemen. U kunt uw app geforceerd stoppen om deze opnieuw in te stellen op uw apparaat en vervolgens proberen Google Play opnieuw te openen.
  3. Controleer uw internet- en mobiele dataverbindingen. Om de Google Play Store correct te laten werken, moet u een solide internet- of mobiele gegevensverbinding hebben.

    Probeer de vliegtuigmodus in en uit te schakelen om je verbinding te helpen resetten.

  4. Schakel tijd- en datuminstellingen in en uit. Uw Android-apparaat gebruikt de tijd en datum terwijl Google Play wordt uitgevoerd. Als ze niet werken, kan dit onderliggende problemen met de app veroorzaken. Ga hiervoor naar Instellingen > Systeem > Datum en tijd Als Automatisch Datum en tijd is ingeschakeld, schakel het uit en weer in.

  5. Update Google Play-services. De Play Store werkt mogelijk niet goed als Google Play-services niet worden bijgewerkt. Hoewel het een achtergrond-app is, is het essentieel voor het downloaden en bijwerken van uw apps en inhoud.
  6. Wis de cache en gegevens van de Google Play Store. Door het cachegeheugen en de gegevens van een app te wissen, kan deze opnieuw beginnen en wordt soms een onzichtbare bug gewist. Ga hiervoor naar Instellingen > Apps & meldingen > Bekijk alle apps en tik vervolgens opGoogle Play Store Tik vanaf daar op Storage > Clear Cache > Clear data

    In plaats van 'Apps en meldingen' ziet u mogelijk 'Apps' of 'Applicatiebeheer'.

  7. Verwijder Google Play Store-updates. Hoewel u de Google Play Store-app niet kunt verwijderen en opnieuw installeren, kunt u de updates wel verwijderen, waardoor uw app teruggaat naar de vorige versie. Dit kan bugs in de huidige update verwijderen.

    Vergeet niet om je apparaat opnieuw op te starten nadat je de updates hebt verwijderd. Zodra uw apparaat weer wordt ingeschakeld, wordt Google Play geüpdatet naar de nieuwste versie. Vervolgens kunt u Google Play opnieuw proberen.

  8. Controleer je lijst met uitgeschakelde apps. Als u een andere app heeft uitgeschakeld die Google Play verstoort, kan dit problemen met uw app veroorzaken. Om uw uitgeschakelde apps te vinden, gaat u naar Instellingen > Apps Als er iets is uitgeschakeld, tikt u gewoon op de app, schakelt u deze in en probeert u Google Play opnieuw te gebruiken.

    Terwijl je hier bent, zorg ervoor dat Downloads of Downloadbeheer is ingeschakeld. Als dit niet het geval is, kunt u problemen ondervinden bij het downloaden van apps van Google Play.

  9. Verwijder je Google-account van je apparaat. U kunt uw Google-account verwijderen en opnieuw toevoegen om te zien of er een onderliggend probleem is met uw accountgegevens.

    Je hebt pas toegang tot Google Play of andere services als YouTube Music als je je account opnieuw toevoegt. Zorg ervoor dat u uw accountgegevens kent voordat u deze stap zet.

  10. Voer een fabrieksreset uit. Als al het andere fa alt, kunt u uw Android-apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

    Voer alleen een fabrieksreset uit als laatste redmiddel. Je verliest al je gegevens en alle gedownloade inhoud, dus zorg ervoor dat je een back-up maakt voordat je verdergaat met een reset.

Aanbevolen: