De definitie van een PowerPoint-ontwerpsjabloon

Inhoudsopgave:

De definitie van een PowerPoint-ontwerpsjabloon
De definitie van een PowerPoint-ontwerpsjabloon
Anonim

Een PowerPoint-ontwerpsjabloon geeft samenhang, visuele organisatie en esthetische aantrekkingskracht aan uw presentatie. Het enige dat u hoeft te doen, is uw eigen inhoud toevoegen; de rest is al in de sjabloon ontworpen. Hoewel afzonderlijke dia's verschillende lay-outs en afbeeldingen gebruiken, helpen sjablonen de hele presentatie als een aantrekkelijk pakket samen te brengen.

Alle versies van PowerPoint-ondersteuningssjablonen.

Waar PowerPoint-ontwerpsjablonen te vinden

Microsoft biedt duizenden gratis, professioneel ontworpen PowerPoint-ontwerpsjablonen, allemaal gecategoriseerd om je te helpen vinden wat je nodig hebt. Veel andere bronnen van verschillende kwaliteit en prijzen zijn ook online beschikbaar.

Afhankelijk van uw versie van PowerPoint, start het programma rechtstreeks in een sjabloonkiezer of u kunt er toegang toe krijgen via File > New.

Bottom Line

Als je een sjabloon kiest dat je leuk vindt uit de repository van Microsoft, download dan om het sjabloon op je computer op te slaan. Als u op het gedownloade bestand klikt, wordt PowerPoint geopend, met de door u gekozen sjabloon al geladen en klaar voor gebruik. Als u een geldig Microsoft-account heeft, kunt u het sjabloon ook rechtstreeks in uw browser gebruiken.

Het juiste ontwerp kiezen

Image
Image

Kijk bij het bekijken van sjablonen naar typografie, kleur, achtergrondafbeeldingen, lay-out en algemene sfeer. Bedenk hoe goed ze werken met deze factoren:

  • Uw publiek: Als u een PowerPoint presenteert aan een zakelijke menigte, betekenen 'veilige' kleuren zoals blauw en zwart stabiliteit en betrouwbaarheid. Conventionele lay-outs werken goed in deze situatie. Evenzo kan een kunstzinniger publiek meer kleur en minder gebruikelijke lay-outs waarderen.
  • Uw inhoud: De sjabloon moet voldoende flexibiliteit bieden voor uw tekst en afbeeldingen. Als veel van uw inhoud bijvoorbeeld opsommingstekens bevat, zoekt u naar een sjabloon die lijsten weergeeft in een indeling die u geschikt en prettig vindt voor uw publiek.
  • Uw branding: Als uw project bedrijfsgerelateerd is, is branding belangrijk. Kies een PowerPoint-sjabloon die past bij uw logo, afbeeldingen en stijl.
  • Uw afbeelding: Het ontwerp afstemmen op uw identiteit lijkt een voor de hand liggende suggestie, maar het is gemakkelijk om het mis te hebben. Als u bijvoorbeeld een presentatie maakt over een zeer technisch onderwerp, vermijd dan sjablonen met zachte kleuren en afbeeldingen, hoezeer ze u persoonlijk ook aanspreken; ga in plaats daarvan voor iets strak en modern. De perceptie van uw publiek van uw afbeelding zal van invloed zijn op hoe goed de leden uw bericht ontvangen.

Aanbevolen: