DIY-handleiding voor het installeren van een telefoonaansluiting

Inhoudsopgave:

DIY-handleiding voor het installeren van een telefoonaansluiting
DIY-handleiding voor het installeren van een telefoonaansluiting
Anonim

De installatie van een telefoonaansluiting is een van de weinige basisbedradingstaken die de meeste huiseigenaren kunnen doen. Toepassingen voor huisautomatisering kunnen het installeren van telefoonextensies in extra kamers of het installeren van een tweede telefoonlijn in het huis omvatten.

Automatiseringenthousiastelingen zoeken voortdurend naar manieren om hun huis gemakkelijker te maken, en het installeren van extra telefoons is een van de manieren waarop ze dit doen.

Breng voordat je begint in kaart waar in huis de telefoonaansluiting moet zijn. Overweeg waar bureaus of tafels kunnen staan, zodat u kunt voorkomen dat draden tot het uiterste worden uitgerekt of tussen bureaus hangen.

Typen huistelefoonbedrading

Image
Image

Telefoonkabels worden meestal geleverd in de vieraderige draad, hoewel zesaderige en achtaderige draad niet ongewoon zijn. De verschillende soorten strengen worden aangeduid als twee-paar, drie-paar en vier-paar.

Een conventionele vieraderige telefoonkabel gebruikt normaal gesproken vier gekleurde draden in rood, groen, zwart en geel. Deze kleuren zijn de industriestandaard.

Hoewel de meeste telefoons vier of zes contactconnectoren gebruiken, gebruiken standaardtelefoons slechts twee van de draden. Telefoons met één lijn zijn ontworpen om de twee middelste contacten in de telefoonconnector te gebruiken.

Op een connector met vier contacten worden de twee buitenste contacten niet gebruikt en op een connector met zes contacten worden de vier buitenste contacten niet gebruikt. Deze architectuur is belangrijk om te weten bij het bedraden van de telefoonaansluiting.

Installeren van enkele of eerste telefoonlijnen

Of u nu een modulaire opbouw- of inbouwaansluiting installeert, de bedrading is hetzelfde:

  1. Verwijder de voorklep. De binnenkant van de connector is aangesloten op vier klemschroeven. De draden moeten rood, groen, zwart en geel zijn.
  2. Sluit de draden van uw hotphone (rood en groen) aan op de terminals met de rode en groene draden.

Hoewel rood en groen vaak worden gebruikt voor hot-telefoonlijnen, kunnen oudere of slecht bekabelde huizen andere kleuren in gebruik hebben. Om er zeker van te zijn dat u de juiste draden hebt, gebruikt u een telefoonlijntester om te controleren of de draden heet zijn. Een andere gemakkelijke manier om de draden te controleren, is door ze op de terminals aan te sluiten, een telefoon op de cheque aan te sluiten en te luisteren naar een kiestoon.

Tweede telefoonlijnen installeren

De meeste huizen zijn bedraad voor twee telefoonlijnen, zelfs als er maar één lijn in gebruik is. Bij het bestellen van een tweede telefoonlijn is het gebruikelijk dat het telefoonbedrijf de tweede lijn op afstand activeert zonder ooit bij u thuis te komen. Wanneer ze dit doen, zetten ze je tweede paar aan (de zwarte en gele draden).

De externe contacten in een enkellijnige telefoonconnector worden niet gebruikt. Tweelijnstelefoons maken vaak gebruik van dit externe contactpaar, zodat er geen extra bedrading nodig is (mits de zwarte en gele draden in de aansluiting zijn aangesloten).

Als u van plan bent een telefoon met één lijn voor uw tweede lijn te gebruiken, moet u een aangepaste telefoonaansluiting installeren:.

  1. Verwijder de voorkant van de telefoonaansluiting en sluit uw gele en zwarte draden aan op de rode en groene aansluitingen. Deze stap kruist uw tweede telefoonlijn naar de middelste connectorcontacten, zodat u een standaard telefoon met één lijn kunt gebruiken.

  2. Als je problemen ondervindt, gebruik dan een telefoonlijntester om te controleren of de nieuwe tweede lijn actief is.

Aanbevolen: