Werken in de reclame als grafisch ontwerper

Inhoudsopgave:

Werken in de reclame als grafisch ontwerper
Werken in de reclame als grafisch ontwerper
Anonim

Zoals op veel gebieden van grafisch ontwerp, houdt werken in reclame meer in dan het maken van ontwerpen en paginalay-outs. Hoewel een specifieke taak het maken van een gedrukte advertentie voor een campagne of het ontwerpen van een logo kan zijn, vereist dit veld ook inzicht in marketing, public relations en consumententrends en -gewoonten. Naast de zakelijke kant moet een ontwerper in reclame een expert zijn in digitaal en printontwerp en -productie. Dit is wat je nodig hebt om een professionele grafisch ontwerper in de reclamewereld te worden.

Een begrip van de doelgroep

Advertentieontwerp heeft alles te maken met overtuigen. De taak van een grafisch ontwerper is om een product of dienst te verkopen. Om dit werk goed te doen, moet u de consumentenpsychologie begrijpen en op de hoogte zijn van markttrends en onderzoek. U zult dit onderzoek waarschijnlijk niet uitvoeren, maar zult samenwerken met marketingafdelingen en professionals om de doelmarkt te begrijpen. Je moet ook inzicht hebben in de klanten van het bureau en hoe die klanten zichzelf in de markt positioneren.

Bovenal moet u de specifieke voordelen - niet alleen de kenmerken - van het product of de dienst aan de doelmarkt kunnen communiceren. "Sell the sizzle, not the steak" is een oud maar relevant bedrijfsprincipe.

Een praktische kennis van de gereedschappen en technieken

Een grafisch ontwerper weet hoe hij opvallende visuals moet maken. Om deze vaardigheden te verwerven, bestudeer je typografie, begrijp je de kleurentheorie en leer je tekenen. Je zou ook een tovenaar moeten worden in Photoshop, Illustrator en InDesign. Het is nog beter als je HTML en CSS kent.

Om deze tools te gebruiken om te verkopen, moet je echter begrijpen hoe je elementen op een pagina moet ordenen en rangschikken, zodat het oog van de kijker een bepaald pad volgt. Een kijker begeleiden om actie te ondernemen - op een knop klikken, een website bezoeken of een telefoontje plegen - is het uiteindelijke doel, en elk element zou daar naartoe moeten werken.

Het vermogen om met klanten te werken

Als grafisch ontwerper voor een reclamebureau ontmoet je klanten om de reikwijdte van een project te bepalen en de boodschap te verfijnen die het ontwerp moet overbrengen. Je helpt ook bij het ontwikkelen van strategieën om de doelmarkt te bereiken.

Nadat je een ruw ontwerp hebt gemaakt, presenteer je het, krijg je feedback en neem je de gevraagde wijzigingen op totdat je het definitieve ontwerp hebt. Als alternatief kunt u rechtstreeks met de art director werken in plaats van met de klant. Hoe dan ook, je doorloopt verschillende revisierondes voordat een ontwerp wordt goedgekeurd.

Een bereidheid om samen te werken met andere afdelingen van het agentschap

De meeste bureaus hebben professionals in verschillende disciplines in dienst die samenwerken om een project te realiseren. Dit zijn onder meer copywriters en accountmanagers. Marktonderzoekers, afdelingsmanagers en directeuren van bureaus kunnen ook interne vergaderingen bijwonen. Deze collaboratieve aanpak resulteert in een werkstuk dat profiteert van de gespecialiseerde inbreng van elke discipline.

Image
Image

Deze samenwerking vereist menselijke vaardigheden en diplomatie. U zult waarschijnlijk aan het begin van een project betrokken zijn bij brainstormsessies en u moet bereid zijn uw creatieve ideeën aan te bieden. Evenzo moet je kunnen omgaan met constructieve en creatieve kritiek; kunst en design zijn immers subjectief.

Ego's zijn vaak landmijnen in reclamebureaus, maar door je scherp te concentreren op de wensen van de klant, kun je erdoor navigeren. Weten wanneer je een klant of art director in een bepaalde richting moet aanmoedigen en wanneer je moet instemmen met de eisen van de klant is belangrijk. Je bent het misschien niet eens met een creatieve beslissing van een klant, maar het is de klant die het bureau beta alt.

De flexibiliteit om aan verschillende soorten projecten te werken

Advertentiebureaus ontwikkelen een breed scala aan producten, van advertenties (gedrukt of digitaal) en brochures tot logo's en merkstrategieën. Sociale media voegen een nieuwe laag toe aan de marketingmix.

Image
Image

Een grafisch ontwerper heeft een grondig begrip nodig van de volledige ontwerp-tot-productiefase. Online projecten vereisen begrip van webgebaseerde concepten zoals afbeeldingen met lage bandbreedte, schaalbare afbeeldingen en mobiel en responsief ontwerp dat goed wordt weergegeven op een reeks apparaten.

Afdrukprojecten vereisen bekendheid met printconcepten zoals DPI (dots per inch), inkten, afloop van pagina's, snijformaten en rugnieten. Elke printer heeft andere vereisten voor het formaat, maar de meeste accepteren PDF's van hoge kwaliteit.

Eerste banen, opleiding en ervaring

Grafisch ontwerp banen bij reclamebureaus vereisen doorgaans een bachelor's degree in grafisch ontwerp. Een solide portfolio kan echter een lange weg gaan, met of zonder een dergelijk diploma. Hetzelfde geldt voor training op een gebied dat nuttig kan zijn voor het creatieve team van het bureau, zoals websiteontwikkeling.

Overweeg om als stagiair in de branche door te breken als je geen ervaring hebt. Dit zal u in ieder geval helpen een portefeuille op te bouwen. Jouw talent staat centraal. De truc is om het te benutten en uit te breiden met opleiding, ervaring en on-the-job training.

Aanbevolen: