Apple opent de deur voor adverteren in meldingen

Inhoudsopgave:

Apple opent de deur voor adverteren in meldingen
Apple opent de deur voor adverteren in meldingen
Anonim

Waarom dit ertoe doet

Apple is altijd streng geweest in het adverteren via app-meldingen, maar blijkbaar zijn de regels versoepeld zolang gebruikers zich kunnen aan- en afmelden.

Image
Image

Apple's nieuwe richtlijnen voor ontwikkelaars zijn uit en ze stellen ontwikkelaars nu in staat om via meldingen aan gebruikers te adverteren, iets wat Apple in het verleden ten strengste heeft verboden.

The big picture: Deze nieuwe richtlijnen helpen de ontwikkelaars ogenschijnlijk achter het feit dat de meeste iOS- (en iPadOS)-gebruikers een upgrade hebben uitgevoerd naar versie 13. Zoals 9to5Mac opmerkt, zijn alle nieuwe apps en updates moeten vóór 30 april 2020 zijn gemaakt met de iOS-softwareontwikkelingskit. De apps moeten ook compatibel zijn met alle huidige door Apple ondersteunde apparaten, zoals de nieuwste iPhone 11 Pro of de nieuwste iPad. Aanmelden bij Apple moet eind april ook zijn geïmplementeerd voor apps die andere services gebruiken om te verifiëren, zoals Facebook en Google.

By The Numbers

  • 70% van alle Apple-apparaten gebruiken iOS 13
  • 77% van alle apparaten die in de afgelopen 4 jaar zijn verzonden, draait iOS 13
  • 57% van alle Apple-apparaten gebruikt iPadOS
  • 79% van alle iPads draait op iPadOS

Wat ze zeiden: "Pushmeldingen mogen niet worden gebruikt voor promoties of direct-marketingdoeleinden, tenzij klanten er expliciet voor hebben gekozen ze te ontvangen via toestemmingstaal die wordt weergegeven in de gebruikersinterface van uw app, " schrijft Apple in de richtlijnen, "en je voorziet in een methode in je app voor een gebruiker om zich af te melden voor het ontvangen van dergelijke berichten."

Zoals The Verge opmerkt, kan deze nieuwe verandering worden gemotiveerd door een paar keer dat Apple zijn eigen regels heeft aangepast en pushmeldingen heeft verzonden die lezen als advertenties. Dit zou voor het bedrijf een manier kunnen zijn om de praktijk voort te zetten zonder dat het lijkt alsof het wegkomt met een speciale behandeling als platformhouder.

Waar het op neerkomt: maak je niet al te veel zorgen dat we plotseling een hoop advertenties in onze pushmeldingen zullen hebben. De richtlijnen van Apple zeggen nog steeds: "Gebruik Apple Services niet om te spammen, phishing of ongevraagde berichten naar klanten te sturen, inclusief Game Center, pushmeldingen, enz."

Uiteindelijk ontvangt u mogelijk nog een paar pushmeldingen die u informeren over verkopen of andere nuttige informatie van apps die u op uw iPhone hebt geïnstalleerd. Onthoud echter dat u ermee moet instemmen om het te laten gebeuren, en u kunt zich op elk moment afmelden. Dat is niet zo erg, toch?

Aanbevolen: