Throwback Thursday vs. Flashback Friday

Inhoudsopgave:

Throwback Thursday vs. Flashback Friday
Throwback Thursday vs. Flashback Friday
Anonim

Als je tijd doorbrengt op sociale media, heb je gehoord van Throwback Thursday en Flashback Friday. Twitter-gebruikers, Instagrammers of bloggers kunnen een afbeelding, video of nummer uit het verleden plaatsen en het bericht taggen met ThrowbackThursday of FlashbackFriday, afhankelijk van welke dag van de week het is.

Waarschijnlijk kun je de betekenis van de hashtag zelf achterhalen, maar waarom twee? Wat is het verschil tussen Throwback Thursday en Flashback Friday?

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Hashtag voor gebruikers van sociale media om na te denken over herinneringen, trends, producten of stukjes popcultuur uit het verleden.
  • Geen regels voor wat je aan een hashtag kunt koppelen, dus geen verschil met Flashback Friday, behalve dat Throwback Thursday populairder is.
  • Iets minder populair dan Throwback Thursday, maar hetzelfde algemene doel.
  • Nog een kans om na te denken over herinneringen, trends, producten of stukjes popcultuur uit het verleden, dit keer op een vrijdag.

Afgaande op de gegevens van Google Trends, bestaat FlashbackFriday al langer dan ThrowbackThursday. Toch lijkt de laatste tegenwoordig populairder te zijn. Beide trends namen een vlucht in 2013. Throwback Thursday is misschien populairder omdat het een actievere tijd is voor sociale media in het algemeen.

De definities van throwback en flashback kunnen enigszins verschillen, maar het punt is de alliteratie. Beide hashtags worden gebruikt om te reflecteren op herinneringen, films, liedjes, shows, producten, evenementen of trends uit het verleden. Inhoud die voor elke hashtag wordt gedeeld, is bijna niet te onderscheiden.

Gebruikers behandelen inhoud op Throwback Thursday en Flashback Friday hetzelfde

Gebruik in het algemeen ThrowbackThursday of TBT als je op donderdag post, en FlashbackFriday of FBF als je op vrijdag post. Flashback Friday kan nuttig zijn voor mensen die op donderdag vergeten zijn iets te posten.

Nogmaals, er zijn geen regels voor waar je een hashtag aan kunt koppelen. Er is dus geen verschil tussen Throwback Thursday en Flashback Friday. Er is geen gecodificeerd tijdschema of onderwerp voor het plaatsen, omdat er geen andere curatoren zijn voor inhoud dan de massa mensen die ermee bezig zijn. Je hoeft niet eens op donderdag of vrijdag te posten. Soms zie je gebruikers foto's of video's plaatsen zonder nostalgische kwaliteit of hun ThrowbackThursday-berichten op een zondag plaatsen.

Aanbevolen: