Hoe Outlook.com zoekoperators te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Outlook.com zoekoperators te gebruiken
Hoe Outlook.com zoekoperators te gebruiken
Anonim

Outlook en Outlook.com bieden een eenvoudige zoekopdracht om bepaalde e-mails te vinden, maar als uw zoekopdracht ingewikkeld is, kunt u zoekopdrachten maken met behulp van zoekoperators. Zoek op afzender, onderwerp, map, datum en datumbereik. Of zoek naar berichten met bijlagen. Combineer vervolgens operatoren en termen met AND en OR en haakjes voor prioriteit en groepering.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Outlook 2019, 2016, 2013, 2010; Outlook voor Microsoft 365 en Outlook Online.

Hoe Outlook-zoekoperators te gebruiken

Als u nauwkeurig naar e-mails in Outlook wilt zoeken met behulp van zoekoperators, voert u uw zoektermen in het vak Zoeken in. Het zoekvak in Outlook Online staat bovenaan de pagina, in de kop. Het zoekvak in Outlook desktop-apps staat boven de berichtenlijst.

Image
Image

Gebruik de volgende zoekoperators om een zoekopdracht te maken:

  • subject: - Zoekt in het onderwerp van alle e-mails naar een bepaald woord. Voorbeeld: subject:test vindt e-mails met het woord test in het onderwerp.
  • from: - Zoekt in de regel From naar e-mails van een opgegeven afzender of domein. Voorbeeld: from:@example.com zoekt in de regel From van elk e-mailbericht en vindt e-mails van zowel [email protected] als die van [email protected], en andere e-mails die @example.com. bevatten

  • to: - Zoekt in de regel To naar e-mails die zijn geadresseerd aan een gespecificeerde ontvanger. Voorbeeld: to:[email protected] zoekt in de regel To van elk e-mailbericht en vindt e-mails die zijn geadresseerd aan [email protected].
  • cc: - Zoekt in de regel Cc naar gespecificeerde e-mailontvangers. Voorbeeld: cc:[email protected] zoekt in de regel Cc van elk e-mailbericht en vindt e-mails die zijn geadresseerd aan [email protected].
  • before: - Zoekt naar e-mails die vóór de opgegeven datum zijn verzonden of ontvangen. Voorbeeld: received<2019-01-01 vindt e-mails die zijn verzonden of ontvangen vóór 1 januari 2019.
  • after: - Zoekt naar e-mail die na de opgegeven datum is verzonden of ontvangen. Voorbeeld: received>2017-31-12 vindt e-mails die zijn verzonden of ontvangen na 31 december 2017.

    Combineer before: en after: om e-mails te vinden die tijdens een bepaalde periode zijn verzonden of ontvangen. Voorbeeld: Received2019-01-01 vindt e-mails die zijn verzonden of ontvangen in 2018.

  • date: - Zoekt naar e-mail die op de opgegeven datum is verzonden of ontvangen. Gebruik <, <=, >= en >, om te zoeken naar datums die kleiner zijn dan (vóór) en groter dan (na) de opgegeven datum.

    Voor received:, specificeer de datum in de vorm mm/dd/yyyy of gebruik yesterday of last week als u Outlook.com voor het laatste gebruikt, moet u het echter tussen aanhalingstekens zetten (received:"vorige week").

  • folder: - Zoekt naar e-mail in de opgegeven map. Voorbeeld: folder:archive vindt e-mails in de map Archive.

    Deze opdracht werkt niet op Outlook.com.

  • has:attachment: - Zoekt naar e-mailberichten die ten minste één bestandsbijlage hebben. Voorbeelden: hasattachment:true en has:attachment retourneren alle berichten met bijlagen.
  • hasattachment:false - Zoekt alleen naar berichten waaraan geen bestanden zijn toegevoegd.
  • AND (hoofdletters) - Combineert termen in de zoekopdracht zodat beide aanwezig moeten zijn. Dit is de standaardwaarde als er geen combinatie-operator aanwezig is. Voorbeeld: kat EN hond geeft resultaten weer met zowel het woord kat als hond.
  • OR (hoofdletters) - Combineert zoektermen zodat een van de termen of beide termen worden geretourneerd in de zoekresultaten. Voorbeeld: kat OF hond geeft resultaten weer van kat of hond.
  • () - Specificeert de prioriteit van zoektermen. Gebruik haakjes om een datum, datumbereik, adres of andere informatie op te geven. Voorbeeld: from:john (ontvangen:1/1/19 of ontvangen:2/2/19) zoekt in de regel From naar berichten van John die zijn ontvangen op 1 januari 2019 of op 2 februari 2019.

Aanbevolen: