Multiples afdrukken in CorelDRAW

Inhoudsopgave:

Multiples afdrukken in CorelDRAW
Multiples afdrukken in CorelDRAW
Anonim

CorelDRAW's ingebouwde hulpprogramma's voor het afdrukken van veelvouden

Image
Image

Heb je een ontwerp in CorelDRAW gemaakt dat je in veelvouden moet afdrukken? Visitekaartjes of adresetiketten zijn veelvoorkomende ontwerpen die u meestal in veelvouden wilt afdrukken. Als u niet bekend bent met de ingebouwde tools van CorelDRAW om dit te doen, kunt u veel tijd verspillen aan het dupliceren en uitlijnen van uw ontwerp om correct af te drukken.

Hier laten we u twee verschillende manieren zien waarop u veelvouden van een ontwerp vanuit CorelDRAW kunt afdrukken: met de functie Labels en met de hulpmiddelen voor inslaglay-out in CorelDRAW's Afdrukvoorbeeld. Voor de eenvoud gebruiken we in dit artikel visitekaartjes als voorbeeld, maar u kunt dezelfde methoden gebruiken voor elk ontwerp dat u in veelvouden wilt afdrukken.

We gebruiken CorelDRAW X4 in deze zelfstudie, maar deze functies waren mogelijk aanwezig in eerdere versies.

Document instellen en uw ontwerp maken

Image
Image

Open CorelDRAW en open een nieuw leeg document.

Verander het papierformaat zodat het overeenkomt met het formaat van uw ontwerp. Als u een visitekaartje wilt maken, kunt u het vervolgkeuzemenu op de optiebalk gebruiken om visitekaartjes voor het papierformaat te selecteren. Verander hier ook de oriëntatie van staand naar liggend hier als dat nodig is.

Ontwerp nu uw visitekaartje of ander ontwerp.

Als u gekochte vellen visitekaartjes of etiketpapier gaat gebruiken, ga dan naar de sectie Afdrukken op etiketvellen of gescoord visitekaartjepapier. Als u op gewoon papier of karton wilt afdrukken, gaat u naar de sectie Opmaakhulpmiddel voor impositie.

Afdrukken op etiketvellen of geribbeld visitekaartjepapier

Image
Image

Ga naar Lay-out > Pagina-instelling.

Klik op Label in de optiestructuur.

Verander de labelopties van Normaal papier in Labels. Wanneer u dit doet, komt er een lange lijst met labeltypes beschikbaar in het dialoogvenster Opties. Er zijn honderden labeltypes voor elke fabrikant, zoals Avery en anderen. De meeste mensen in de VS zullen naar AVERY Lsr/Ink willen gaan. Veel andere merken papiervellen zullen de overeenkomende Avery-nummers op hun producten opnemen.

Breid de boom uit tot je het specifieke productnummer van het etiket vindt dat overeenkomt met het papier dat je gebruikt. Wanneer u op een label in de boomstructuur klikt, verschijnt ernaast een miniatuur van de lay-out. Avery 5911 is waarschijnlijk wat u zoekt als uw ontwerp een visitekaartje is.

Maak een lay-out voor aangepaste labels (optioneel)

Image
Image

U kunt op de knop Label aanpassen klikken als u de specifieke lay-out die u nodig hebt niet kunt vinden. In het dialoogvenster Etiket aanpassen kunt u de etiketgrootte, marges, goten, rijen en kolommen aanpassen aan het papier waarmee u werkt.

Labels Afdrukvoorbeeld

Image
Image

Zodra u op OK drukt in het labelvenster, lijkt uw CorelDRAW-document niet te veranderen, maar wanneer u gaat afdrukken, wordt het afgedrukt in de lay-out die u hebt opgegeven.

Inslaglay-outtool

Image
Image

Ga naar Bestand > Afdrukvoorbeeld.

Je krijgt mogelijk een bericht over het wijzigen van de papierrichting. Als dat het geval is, accepteer dan de wijziging.

Het afdrukvoorbeeld moet uw visitekaartje of ander ontwerp in het midden van een volledig vel papier tonen.

Aan de linkerkant heb je vier knoppen. Klik op de tweede -- Imposition Layout Tool. Nu heb je in de optiebalk een plaats om het aantal rijen en kolommen op te geven om je ontwerp te herhalen. Stel voor visitekaartjes in op 3 overdwars en 4 naar beneden. Dit geeft je 12 ontwerpen op de pagina en maximaliseert je papierverbruik.

Snijtekens afdrukken

Image
Image

Als u wilt dat snijtekens helpen bij het knippen van uw kaarten, klikt u op de derde knop--Marks Placement Tool-- en schakelt u de Print Crop Marks-knop in de optiebalk in.

Om uw ontwerp precies te zien zoals het zal worden afgedrukt, drukt u op Ctrl-U om het volledige scherm te openen. Gebruik de Esc-toets om de voorbeeldweergave op volledig scherm te verlaten.

Aanbevolen: