Wat is Windows Ink?

Inhoudsopgave:

Wat is Windows Ink?
Wat is Windows Ink?
Anonim

Windows Ink voegt ondersteuning voor een digitale pen (of uw vinger) toe aan Windows om op uw computerscherm te schrijven en te tekenen.

Je kunt echter meer doen dan alleen krabbelen; deze softwaretool helpt je bij het bewerken van tekst, het schrijven van plaknotities en het maken van een screenshot van je bureaublad - markeer het vervolgens, snijd het bij en vervolgens wat je hebt gemaakt. Er is ook een optie om Windows Ink te gebruiken vanaf het vergrendelscherm, zodat je de functie kunt gebruiken, zelfs als je niet bent ingelogd op je apparaat.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10.

Wat je nodig hebt om Windows Ink te gebruiken

Image
Image

Om Windows Ink te gebruiken, heb je een nieuwer apparaat met aanraakscherm nodig met de nieuwste versie van Windows 10. Windows Ink lijkt momenteel het populairst te zijn onder tabletgebruikers vanwege de draagbaarheid en wendbaarheid van het apparaat, maar elk compatibel apparaat zal werken.

Je moet de functie ook inschakelen.

  1. Ga naar Start > Instellingen > Apparaten > Pen & Windows Ink.
  2. Twee opties laten u Windows Ink inschakelen en/of de Windows Ink Workspace.
  3. De werkruimte biedt toegang tot Sticky Notes, Sketchpad en Screen Sketch-toepassingen en is toegankelijk via de taakbalk aan de rechterkant.

Windows Ink is standaard ingeschakeld op nieuwere Microsoft Surface-apparaten.

Toegang tot Windows Ink-apps

Image
Image

Om toegang te krijgen tot de ingebouwde apps die bij Windows Ink worden geleverd, tikt of klikt u gewoon op het Windows Ink Workspace-pictogram aan de rechterkant van de TaskbarHet ziet eruit als een digitale pen. Je ziet een pop-upmenu boven de taakbalk verschijnen met snelkoppelingen om apps uit te voeren, waaronder Whiteboard en Fullscreen Snip.

Windows Ink en andere apps

Image
Image

Windows Ink is compatibel met de meest populaire Microsoft Office-apps. Het ondersteunt taken zoals het verwijderen of markeren van woorden in Microsoft Word, het schrijven van een wiskundig probleem en het door Windows laten oplossen in OneNote, en zelfs het markeren van dia's in PowerPoint.

Veel Microsoft Store-apps ondersteunen Windows Ink. Om de apps te zien:

  1. Klik op de taakbalk op het zoekpictogram typ vervolgens "Store" en selecteer Microsoft Store in de resultaten.
  2. Typ in de Store-app Windows Ink in het venster Zoeken.
  3. Selecteer Shop de collectie.
  4. Blader door de apps om te zien wat er beschikbaar is.

Omdat Windows Ink een onderdeel is van Windows, kunnen Microsoft Store-apps deze technologie gebruiken en werkt het in alle apps hetzelfde.

Aanbevolen: