LG biedt Apple TV-app aan op zijn nieuwe tv's

LG biedt Apple TV-app aan op zijn nieuwe tv's
LG biedt Apple TV-app aan op zijn nieuwe tv's
Anonim

Wat: LG heeft aangekondigd dat zijn tv's de Apple TV-app zullen bevatten

Hoe: Apple-gebruikers kunnen zich abonneren en Apple TV+, Apple TV-kanalen en hun iTunes-videobibliotheek bekijken. Ze kunnen ook een van de meer dan 100.000 films en tv-programma's op de iTunes-service huren of kopen.

Waarom maakt u zich zorgen: LG voegt zich bij Samsung, Roku en Amazon Fire TV-apparaten door een hardwarevrije Apple TV-app aan te bieden, die de acceptatie van de streamingdienst zou kunnen stimuleren terwijl huidige iTunes- en Mac-gebruikers toegang hebben tot meer televisietoestellen.

Image
Image

Apple TV op je televisie krijgen zonder dat je een extra hardwaredoos nodig hebt, is nu nog eenvoudiger. Op de CES in Las Vegas maandag kondigde LG aan dat het de Apple TV-app zou gaan opnemen in de OLED-tv's van 2020 en later, samen met Samsung, Roku en Amazon door niet-Apple hardwaretoegang te bieden tot het Apple media-ecosysteem.

Eigenaars van LG TV-modellen van 2018 en 2019 zullen de app dit jaar ook zien verschijnen.

In een persbericht merkt LG op dat abonnees niet alleen Apple TV+-programma's kunnen bekijken, maar dat Mac- en iOS-gebruikers ook toegang hebben tot hun iTunes-bibliotheken, gehuurde items en aankopen in de iTunes Media Store.

LG's nieuwe line-up voor 2020 omvat 13 nieuwe OLED-modellen van 4K Ultra HD-tv's, evenals een paar nieuwe 8K-modellen. Alle nieuwe sets bevatten "geavanceerde kerntechnologieën" zoals NanoCell (Samsung noemt het QLED) en nieuwe Alpha 9 Generation 3 AI-processors.

Dit is een groot probleem, aangezien LG de op een na grootste tv-fabrikant ter wereld is, net achter Samsung. Het hebben van een Apple TV-app die rechtstreeks in de smart TV is ingebouwd, zal zeker meer klanten naar het ecosysteem van Apple leiden, waaronder Apple TV+-programma's zoals See en The Morning Show.

Aanbevolen: