Freestyle2 Blue (Mac) Review: perfect voor Apple-gebruikers

Inhoudsopgave:

Freestyle2 Blue (Mac) Review: perfect voor Apple-gebruikers
Freestyle2 Blue (Mac) Review: perfect voor Apple-gebruikers
Anonim

Kinesis Freestyle2 Blauw

De Kinesis Freestyle2 Blue voor Mac is een uitstekend gesplitst ergonomisch toetsenbord voor de prijs en is de uitgave zeker waard voor Apple-liefhebbers die hun typhouding willen verbeteren.

Kinesis Freestyle2 Blauw

Image
Image

We hebben de Kinesis Freestyle2 Blue gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Kinesis Freestyle2 Blue (Mac) voegt zich bij de Kinesis-toetsenbordfamilie met zijn gebruiksvriendelijke modulaire ontwerp. Beter nog, dit ergonomische toetsenbord ondersteunt maximaal drie aangesloten apparaten tegelijk, zodat u eenvoudig kunt wisselen tussen een Mac, iPhone of iPad met een druk op een paar sneltoetsen. Met zijn compacte bouw is de Kinesis Freestyle2 een welkome aanvulling op de collectie van elke Apple-gebruiker, of ze nu thuis of onderweg zijn, dankzij de uitstekende batterijduur van maximaal 300 plus uur langdurig gebruik.

Ontwerp en kenmerken: Freestyle2 breekt de mal

Voor mensen die aan hun computer gebonden zijn, zijn ergonomische toetsenborden een must. Deze toetsenborden zijn meestal groot dankzij het vaak gebruikte swoop-ontwerp dat de toetsen opent om extra ruimte te bieden, zodat vingers minder verkrampt aanvoelen, en een polsvriendelijke positie die herhaalde stressverwondingen tijdens het typen voorkomt. Deze toetsenborden zijn meestal ruimtezwijnen en nemen grote delen van elk oppervlak in beslag waarop ze worden geplaatst, waardoor gebruikers vaak verder moeten reiken naar muizen. Dit kan leiden tot schouderblessures in plaats van polsblessures - een afweging die niemand wil.

Image
Image

De Kinesis Freestyle2 Blue voor Mac doorbreekt deze normen door gebruik te maken van een gesplitst, modulair ontwerp met twee toetsenbordhelften, één voor elke hand, verbonden via een 9- of 20-inch kabel, afhankelijk van het gekozen model. Deze stukken zijn ontworpen met comfort in het achterhoofd. Ze kunnen afzonderlijk worden gebruikt of worden verbonden met een scharnier aan de bovenkant van de twee helften. Dit geeft je de mogelijkheid om je opstelling aan te passen en je comfort te maximaliseren, of dat nu is door de helften dichter bij elkaar of verder uit elkaar te plaatsen.

De minimummaat van de Freestyle2 is 15,4 inch lang, maar kan worden verlengd tot een maximale lengte van 23,5 inch (37,75 inch voor het 20-inch model). Het maakt gebruik van een standaard toetsindeling, dus het is vertrouwd en gemakkelijk aan te passen, terwijl het low-impact ontwerp betekent dat de toetsen minder druk nodig hebben om te typen en stiller zijn. Bovendien is de achterkant vrij van stootborden, waardoor je polsen in een neutrale, comfortabele positie kunnen zitten, wat blessures op den duur helpt voorkomen.

Eenmaal opgeladen, kan de batterij tot meer dan 300 uur meegaan bij normaal gebruik.

Met een gewicht van 2 pond is hij ook licht van gewicht, waardoor hij gemakkelijk in te pakken is. Of u nu tussen huis en kantoor pendelt of op vakantie gaat, het is gemakkelijk af te breken en overal mee naar toe te nemen, zolang er maar een plat oppervlak is om het tijdens gebruik te plaatsen.

Configuratieproces: alleen voor Apple-producten

De Kinesis Freestyle2 Blue wordt geleverd met de twee toetsenbordhelften, het instructieboekje en een twee meter lange USB-oplaadkabel. Ontworpen voor gebruik met iPads, iPhones en Macs, is het installatieproces snel en eenvoudig te voltooien. Eerst hebben we de schakelaar aan de rechterkant van het toetsenbord van de uit-positie naar de aan-positie gedraaid. Daarna draaiden we het toetsenbord om en drukten op de verbindingsknop aan de achterkant. We wisten dat hij klaar was om te koppelen toen de lampjes aan de voorkant blauw begonnen te knipperen.

Image
Image

Vanaf hier hebben we de instructies in het meegeleverde instructieboekje gevolgd en Bluetooth op onze iPad ingeschakeld. Na ongeveer een minuut scannen verscheen het Kinesis KB800MB-BT-toetsenbord als een beschikbaar apparaat. We hebben gewoon getikt om verbinding te maken. Vanaf hier vroeg het ons om een numerieke code in te voeren en op Return te drukken. Nadat we dit hadden gedaan, was de installatie voltooid.

Kenmerken: Efficiënte sneltoetsen als je er eenmaal aan gewend bent

Beter dan het modulaire ontwerp zijn de gebruiksvriendelijke sneltoetsen aan de linkerkant van het toetsenbord. Deze maken het eenvoudig om te kopiëren, plakken, knippen, terug of vooruit te gaan in een browser, of zelfs soepel en efficiënt te schakelen tussen de aangesloten apparaten van het toetsenbord. Het is even wennen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het gebruik ervan een fluitje van een cent.

Een ergernis die we hadden met het toetsenbordontwerp was de Caps Lock-toets. In plaats van een lampje op de knop zelf dat oplicht wanneer de functie is ingeschakeld, is dit lampje naast de Bluetooth-connectiviteitslampjes aan de rechterkant van het toetsenbord geplaatst. Hoewel dit op geen enkele manier het einde van de wereld is, is het minder intuïtief, omdat je jezelf opnieuw moet leren waar je moet kijken om te zien of het is ingeschakeld. Bovendien moet u zich ervan bewust zijn dat als u deze knop aan laat of deze vaak gebruikt, de batterij sneller leeg raakt.

Het gespleten ontwerp is comfortabel en volgt de natuurlijke boog van je vingers en handen terwijl ze op de toetsen rusten.

Bottom Line

De batterijduur van de Freestyle2 is uitstekend. Het wordt geleverd met een gedeeltelijke lading, dus het is belangrijk om te onthouden dat u het volledig moet opladen nadat u het hebt ontvangen. Eenmaal opgeladen kan de batterij tot 300 uur meegaan bij normaal gebruik. De Freestyle2 laat u uitstekend weten wanneer de batterij bijna leeg is. De lampjes van de batterij gaan rood knipperen om aan te geven wanneer de batterij nog ongeveer vier uur meegaat. Dit zorgt ervoor dat je nooit blijft hangen.

Prijs: Uitstekend voor de functies

Ergonomische toetsenborden van volledig formaat worden meestal ergens tussen $ 50 en $ 200 verkocht, afhankelijk van de betrokken functies. Over het algemeen voor ongeveer $ 100 op Amazon, zit de Freestyle2 comfortabel aan de voorkant van deze curve. Hoewel $ 100 misschien duur lijkt voor een toetsenbord, moet u rekening houden met de bijbehorende functies. Zijn reisvriendelijke constructie, instelbare instellingsopties, langere batterijduur en de mogelijkheid om snel en soepel tussen meerdere aangesloten apparaten te schakelen, maken het een uitstekende keuze voor de functies.

Image
Image

Kinesis Freestyle2 Blue vs. Microsoft Sculpt ergonomisch toetsenbord

Niet alle toetsenborden zijn gelijk gemaakt, en hoewel het gesplitste, modulaire ontwerp van de Kinesis Freestyle2 Blue prachtige aanpassingsopties creëert, v alt er iets te zeggen voor het hebben van een volledig toetsenbord. Voor Apple-gebruikers die een sprong in Microsoft-producten willen wagen, schijnt het Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard een uitstekende optie.

Hoewel het misschien vreemd lijkt om in Microsoft-producten te leunen voor Mac-liefhebbers, is het gesplitste ontwerp comfortabel en volgt het de natuurlijke boog van je vingers en handen terwijl ze op de toetsen rusten. Het wordt ook geleverd met een muis en een los numpad, wat een aantal leuke voordelen zijn omdat de Freestyle2 het numpad niet bevat, hoewel het als accessoire verkrijgbaar is voor een extra $ 40. De Windows-toets kan ook worden toegewezen aan de opdrachttoets op de Sculpt. Over het algemeen wordt de Sculpt verkocht voor ongeveer $ 80- $ 120 en is hij ongeveer dezelfde prijs als de Kinesis.

Met een gewicht van 2 pond is hij ook licht van gewicht, waardoor hij gemakkelijk in te pakken is.

Een nadeel van dit apparaat is dat de ontvanger-dongle die wordt gebruikt om de Sculpt aan uw computer te koppelen, in de fabriek is gekoppeld aan het toetsenbord. Dit komt omdat het toetsenbord is uitgerust met coderingstechnologie om uw toetsaanslagen te beschermen. Als deze dongle verloren gaat, is er gewoon geen vervanging. Met deze informatie in gedachten, zou dit toetsenbord het beste werken in een omgeving waar het blijft zitten in plaats van de Freestyle2 die veel reisvriendelijker is dankzij het compacte karakter en de Bluetooth-koppelingsmogelijkheden.

Een ideaal toetsenbord voor Apple-gebruikers met zijn compacte ontwerp, draagbaarheid en batterij die lang meegaat

De Kinesis Freestyle2 Blue voor Mac is een compact, gebruiksvriendelijk ergonomisch toetsenbord dat comfort en maatwerk voor Apple-gebruikers naar een hoger niveau tilt dankzij het gesplitste, modulaire ontwerp. De langere batterijduur van maximaal 300 uur in combinatie met de mogelijkheid om verbinding te maken met meerdere iOS-apparaten tegelijk is een game-changer, waardoor het de uitgave zeker waard is.

Specs

  • Productnaam Freestyle2 Blauw
  • Product Merk Kinesis
  • SKU KB800HMB-BT
  • Prijs $99.00
  • Gewicht 2 lbs.
  • Garantie 2 jaar beperkte garantie op toetsenborden en accessoires
  • Bereik Ongeveer 30 voet
  • Batterij Oplaadbare lithium-polymeerbatterij
  • Scheiding 9 of 20-in. versies
  • Productafmetingen (9-inch versie) Min: 15,375 inch; maximaal: 23,50 inch; afstand tussen F & J-toetsen: min: 3,50 inch; max: 11,50 inch.
  • Productafmetingen (20-inch versie) Min: 15,375 inch; Maximaal: 37,75 inch; Afstand tussen F & J-toetsen: Min: 3,50 inch; Maximaal: 25,75 inch
  • Compatibiliteit OS X 10.4 en nieuwer, iOS-apparaten
  • Sleutelschakelaar Piekkracht: 44 gram; activeringskracht: 35 gram; reisafstand: 3,9 mm; schakelaartype: rubberen koepel, membraan

Aanbevolen: