HP Z27 27-inch 4K UHD Display Review: perfect voor de productieve gebruiker

Inhoudsopgave:

HP Z27 27-inch 4K UHD Display Review: perfect voor de productieve gebruiker
HP Z27 27-inch 4K UHD Display Review: perfect voor de productieve gebruiker
Anonim

Bottom Line

De HP Z27 is een behoorlijk solide 4K-monitor voor de prijs als je een professionele of informele gebruiker bent, maar gamers of mensen die Adobe RGB nodig hebben, moeten ergens anders kijken.

HP Z27 27-inch 4K UHD-scherm

Image
Image

We hebben het HP Z27 27-inch 4K UHD-scherm gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Hewlett Packard (of HP Inc. vanaf 2015) is geen onbekende in de wereld van pc-randapparatuur, inclusief monitoren. Met hun nieuwere lijn van 10-bits 4K-monitoren hebben ze het zeker goed gedaan als het gaat om de perfecte harmonie tussen prijs, prestaties en voordelen - met een uitstekende monitorserie met een aantal mooie implementaties om ze te onderscheiden van de concurrentie. Hoewel deze specifieke Z-serie monitoren verkrijgbaar is in de maten 27, 32 en 43 inch, gaan we de Z27 nader bekijken, een 27-inch monitor die bedoeld is voor professionele gebruikers die naar een UHD-resolutie willen springen.

Image
Image

Ontwerp: eenvoudig en schoon voor de professional

Zoals we eerder vermeldden, is dit een monitor die voornamelijk is ontworpen voor professionals om in een kantooromgeving te gebruiken, dus je zult hier geen RGB-lampen of flitsende branding vinden. De Z27 is echter goed geconstrueerd en voelt behoorlijk stevig aan. De standaard heeft een mooie brede basis voor ondersteuning met een solide balans om hem geaard te houden. Het heeft ook een aantal handige ergonomische functies, waardoor gebruikers de hoogte kunnen aanpassen, draaien en kantelen om aan hun behoeften te voldoen.

Met hun nieuwere lijn van 10-bits 4K-monitoren hebben ze het zeker goed gedaan als het gaat om de perfecte harmonie tussen prijs, prestaties en voordelen.

Vanaf de basis, is de monitor gemaakt van eenvoudig (maar niet goedkoop ogend) zwart metallic plastic met een dunne tweeledige standaard om draden door te laten. Aan de voorkant heeft de Z27 misschien wel de mooiste flinterdunne randen die we hebben gezien op een 4K-monitor. De onderste rand is een beetje dikker om de schermknoppen rechtsonder te huisvesten. Dit zijn uw typische meerknopsbedieningen, dus geen handige joystick voor eenvoudiger gebruik. Hoewel ze niet slecht zijn, is het niet zo intuïtief als LG's multi-selectie joystick voor snelle instellingswijzigingen.

Aan de achterkant van de monitor vind je de poorten en ingangen. Ten eerste is er een USB-hub aan de rechterkant met poorten naar de zijkant gericht voor gemakkelijke toegang om accessoires aan te sluiten. Onder de grote uitstulping aan deze kant vind je de ingangen voor zaken als de HDMI-, DisplayPort- en USB-C-aansluiting. Aan de linkerkant is er ook een aan / uit-schakelaar naast de stroomingang, dus zorg ervoor dat je deze inschakelt voordat je jezelf gek maakt en probeert uit te zoeken waarom de monitor niet werkt. De meeste monitoren hebben maar één aan/uit-knop, dus het is het vermelden waard.

Configuratieproces: verbinden en gaan

Begin met alles uit de doos te halen, de plastic folie en andere beschermhoezen te verwijderen en de snelstartinstructies los te maken die aan de voorkant zijn geplakt. Houd deze vast, want ze zijn eigenlijk perfect om te volgen. Deze monitor ondersteunt HDMI, DisplayPort (en mini), maar ook USB-C als je hem wilt gebruiken met een nieuwere laptop of Macbook. Er is echter geen Thunderbolt-verbinding.

Nadat je hier de basis hebt gedaan met je nieuwe monitor, kan het handig zijn om snel online te zoeken naar een ICC-profiel, wat je specifieke monitor een beetje een boost kan geven. Deze zijn gemakkelijk online te vinden, dus zoek er een op als je de behoefte voelt om het nog wat aan te passen.

Image
Image

Beeldkwaliteit: uitstekende kleurnauwkeurigheid, prachtige UHD

Om te beginnen met helderheid en contrast, ha alt de Z27 een maximum van 350 cd/m², wat typisch is voor deze serie. Dit betekent dat je geen HDR-mogelijkheden krijgt, maar het zou prima moeten werken in een matig heldere omgeving. De contrastverhouding wordt beoordeeld op 1300:1/5000000:1, dus het komt overeen met andere vergelijkbare geprijsde schermen, die ook een solide 2,2 gammacurve hebben.

De Z27 richt zich meer op kleurnauwkeurigheid, wat geweldig is voor mensen die professioneel op hun scherm werken.

Omdat de panelen die in de Z27 (en andere modellen in de serie) worden gebruikt, 10-bits kleurenuitvoer hebben, hebben ze vrijwel gegarandeerd een kwaliteitsbereik en nauwkeurigheid. Dit model heeft zeer nauwkeurige specificaties voor sRGB-nauwkeurigheid, maar slechts ongeveer 75 procent voor AdobeRGB. Dit kan de effectiviteit voor bepaalde professionele gebruikers op het gebied van foto's of video's beperken, maar voor de meeste lichte of amateurgebruikers zal het zeker werken.

Zoals bij de meeste andere IPS-panelen, zijn de kijkhoeken hier in de meeste gevallen geweldig, en een enorme stap voorwaarts als je van een goedkoper TN-paneel komt. Er zal zeker wat achtergrondverlichting zijn (de onze had wat, maar niets geks), dus houd daar rekening mee voordat je koopt. Helaas lijkt dit probleem tegenwoordig zowat elke LCD-monitor te plagen, dus het spelen van de "paneelloterij" kan nodig zijn als die van jou uitzonderlijk slecht of storend is. Daarom is het verstandig om te kopen bij een verkoper met een goed retourbeleid.

Over retourbeleid gesproken, HP heeft eigenlijk een van de betere garanties met deze monitor en zal deze vervangen als er ook maar één dode pixel is. Sommige fabrikanten ondersteunen dit niet als er misschien een of twee dode pixels zijn, dus dat is een mooi voordeel van HP.

HP heeft eigenlijk een van de betere garanties met deze monitor, en zal deze vervangen als er ook maar één dode pixel is.

Ten slotte, aangezien er geen FreeSync of G-Sync beschikbaar is en de responstijd 8 ms is, zouden we deze monitor niet aanbevelen voor gaming. Hoewel het verbinding kan maken met een gaming-pc of -console, zal de trage responstijd ongetwijfeld zorgen voor wat vervaging en ghosting in snellere scènes.

Image
Image

Software: eenvoudig, maar genoeg voor de meeste

Zoals de meeste andere monitoren die zijn gericht op de professionele markt, heeft de Z27 een paar extra functies die verborgen zijn in het OSD om uit te kiezen. Deze zijn toegankelijk via de knoppen rechtsonder. Enkele van de verschillende modi hier zijn de mogelijkheid om over te schakelen van sRGB naar BT.709 (ook bekend onder de afkorting Rec. 709), een nachtmodus, weinig blauw licht, HDEnhance en dynamisch contrast en zwart stretch.

We hebben deze modi meestal niet gebruikt, maar ze zijn er als je ermee wilt spelen. Er zijn hier ook meer aanpassingen voor het aanpassen van zaken als helderheid, achtergrondverlichting, verzadiging en al je andere typische instellingen.

Als je een professional of semi-prof bent die vertrouwt op een kwaliteitsmonitor met solide kleurnauwkeurigheid en een 4K-resolutie wilt, is de Z27 een betaalbaar kwaliteitsproduct dat perfect is voor jou.

Bottom Line

Afhankelijk van het formaat in de Z-serie monitoren die je van HP krijgt, zal de prijs natuurlijk een beetje variëren, maar ze zijn allemaal agressief geprijsd, ongeacht welke je kiest. Het 27-inch model dat we hier hebben getest, kan worden gekocht voor ongeveer $ 500 tot $ 530 of zo. Hoewel de monitor misschien niet de mooie toeters en bellen van andere schermen in het assortiment heeft, heeft hij wel USB-C-connectiviteit (enigszins zeldzaam op lagere modellen) en is hij zeer goed geprijsd.

HP Z27 vs. LG 27UD58-B

De LG 27UD58-B is een stuk goedkoper, met ongeveer $ 200. Nu zullen ze allebei relatief hetzelfde presteren voor de meeste gevallen in de echte wereld (bij casual gebruik), maar terwijl de Z27 op de markt wordt gebracht voor professionals, is de 27UD58-B op maat gemaakt voor gamers. Dit komt omdat LG een lagere latentie, FreeSync en verschillende modi heeft om de gameplay te verbeteren. De Z27 richt zich meer op kleurnauwkeurigheid, wat geweldig is voor mensen die professioneel op hun scherm werken.

Tussen deze twee zijn beide op zichzelf goede opties, maar dat hangt af van waar je je monitor voor wilt gebruiken. Gamen en entertainment kijken? Ga met de LG. Foto's, video's of ontwerpen bewerken? Absoluut de Z27.

Betaalbaar en uitstekend geschikt voor pro's of licht entertainment

Als je een professional of semi-prof bent die vertrouwt op een kwaliteitsmonitor met solide kleurnauwkeurigheid en een 4K-resolutie wilt, is de Z27 een betaalbaar kwaliteitsproduct dat perfect is voor jou. Deze monitor is perfect te koppelen aan een Macbook of kleinere laptop die alleen een USB-C aansluiting heeft. Dat gezegd hebbende, als je een hoge Adobe RGB-nauwkeurigheid wilt, moet je ergens anders wat meer voor die functie ophoesten.

Specs

  • Productnaam Z27 27-inch 4K UHD-scherm
  • Product Merk HP
  • UPC 191628969005
  • Prijs $539.00
  • Gewicht 20,68 lbs.
  • Productafmetingen 24,18 x 2,23 x 14,38 inch.
  • Garantie 3 jaar
  • Platform Any
  • Schermgrootte 27-inch
  • Schermresolutie 3840 x 2160 (4K)
  • Vernieuwingsfrequentie 60Hz
  • Paneeltype IPS
  • Poorten 1 analoge audio-uitgang, 3 USB 3.0; 1 USB Type-C (DisplayPort™ 1.2, stroomvoorziening tot 65 W)
  • Luidsprekers Geen
  • Connectiviteitsopties 1 DisplayPort (1.2), 1 mini DisplayPort (1.2), 1 HDMI (2.0), 1 USB-C (DisplayPort 1.2)

Aanbevolen: