De 14 beste games die je alleen op de Wii kunt spelen

Inhoudsopgave:

De 14 beste games die je alleen op de Wii kunt spelen
De 14 beste games die je alleen op de Wii kunt spelen
Anonim

Sommige games kunnen op bijna elk spelsysteem worden gespeeld, maar andere zijn exclusief voor slechts één systeem. Wii-exclusives zijn vooral opmerkelijk omdat, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het maken van een game die op meerdere platforms werkt, game-ontwerpers volledig kunnen ontwerpen voor de bewegingsbesturing, waardoor games worden gemaakt die niet op andere systemen kunnen worden gerepliceerd. Hier is een lijst van de spellen die alleen Wii-bezitters kunnen spelen, waardoor de Wii een voorsprong heeft op andere systemen en andere eigenaren van spelsystemen jaloers worden.

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Image
Image

Het actie-avonturenspel "The Legend of Zelda: Skyward Sword" is het ultieme Wii-spel, dat gebruik maakt van alles wat in het Wii-ontwerp is gestoken, en het spel dat het vertrouwen van fans in het potentieel van het Wii-systeem hernieuwde, waarmee de levensvatbaarheid van gebarengaming wordt bewezen als een echt alternatief voor traditionele gamecontrollers. Hierna voelt het spelen van een actie-avonturenspel met niets anders dan knoppen en triggers plat en ongeïnspireerd. Helaas, we zullen waarschijnlijk nooit meer een soortgelijke Zelda-game zien.

Xenoblade Chronicles

Image
Image

Er is niets aan "Xenoblade Chronicles" dat de unieke ontwerpopties van de Wii vereist. Het gebruikt zo weinig van de Wii-afstandsbediening dat je het spel beter met de Wii Classic Controller kunt spelen. Het is een rollenspel op een systeem dat er vrijwel niet van is, en het had voor elk platform kunnen worden gemaakt. Het is alleen op de Wii omdat Nintendo een meerderheidsbelang heeft in de ontwikkelaar. Ondanks dat alles is het een van de beste games ooit gemaakt voor de Wii, en een van de beste JRPG's ooit gemaakt, punt uit. Het is een groots epos dat je niet mag missen, en een reden om medelijden te hebben met iedereen die geen Wii heeft.

Het laatste verhaal

Image
Image

De andere geweldige Wii JRPG komt het dichtst in de buurt van een spel in 'Final Fantasy'-stijl dat ooit voor de Wii is gemaakt. Het heeft een weelderige score, een charmant (hoewel generiek) verhaal en beelden die uitstijgen boven het niveau van bijna alle andere Wii-spellen, en het snelle re altime vechtsysteem maakt het een van de meest opwindende RPG's die we ooit hebben gehad gespeeld.

Disney Epic Mickey

Image
Image

Het komt zelden voor dat een uitgever, behalve Nintendo, een Wii-exclusief met een groot budget uitbrengt, maar dat is wat er gebeurde met Disney Epic Mickey, een actie-avonturenspel ontworpen door de briljante Warren Spector. De game, die de avonturen van Mickey Mouse in een vervallen alternatief tekenfilmuniversum uitbeeldt, v alt op door een boeiend verhaal en een uniek spelmechanisme waarmee spelers verf en thinner kunnen gebruiken om de wereld te repareren en te vernietigen. Hoewel de game een paar gebreken heeft, zoals cameraproblemen, is dit nog steeds een boeiende, meeslepende ervaring.

De Blob

Image
Image

Een spel dat onderdrukking en revolutie correleert met grijstinten en kleuren, De Blob creëert een levendige wereld waarin de duistere krachten van zwart en wit het opnemen tegen revolutionairen die kleurrijk zijn in de meest letterlijke zin van het woord; ze wijden zich aan het opnieuw schilderen van hun steden nadat de slechteriken ze van kleur hebben ontdaan. Een grappige en stijlvolle platformgame met een intuïtief bedieningsschema dat bewegingsbesturing soepel en intelligent gebruikt, De Blob is een bijna perfecte Wii-game.

Donkey Kong Country Returns

Image
Image

Deze indrukwekkende old-school 2D-platformgame is zo fantasierijk en gevarieerd en goed ontworpen dat we het min of meer kunnen vergeven dat het meedogenloos moeilijk is. Terwijl sommige games graag met iets anders komen, wil DKCR Donkey Kong-fans alles geven wat ze verwachten, perfect gedaan.

Sonische kleuren

Image
Image

Dit is de game die Sonic the Hedgehog uiteindelijk tot een succesvolle 3D-ster heeft gemaakt. Met jaren van geweldige 2D-arcadeplatformgames met het snelle beest, gevolgd door jaren van 3D Sonic-games die varieerden van somber tot bijna-ongevallen, hervat Sonic Colors eindelijk de magie van de originele 2D-games in een 3D-wereld.

Wii Sports Resort

Image
Image

We hebben vaak geklaagd over de stortvloed aan minigamecollecties die de Wii vrijwel hebben verdronken, maar een goed uitgevoerde minigamecollectie kan enorm leuk zijn. Resort is, heel eenvoudig, de ultieme verzameling minigames. De game is gemaakt om de MotionPlus te introduceren en heeft veel verschillende manieren gevonden om te profiteren van de verhoogde bewegingsgevoeligheid, waardoor spelers een ervaring krijgen die nog onmogelijker is op een andere console dan het typische Wii-spel.

Dodelijke wezens

Image
Image

Actiespellen gaan over het algemeen over vechten tegen dingen die je niet persoonlijk zou willen ontmoeten: buitenaardse monsters, nazi-soldaten, zombies, ninja's en, in het geval van dodelijke wezens, spinnen en schorpioenen. Creatures, een van de meest originele en opwindende actievideogames ooit gemaakt voor de Wii, speelt zich af in het stof van de woestijn, met felle gevechten tussen wezens die gemakkelijk in je laars kunnen kruipen en je kunnen vergiftigen als je hem aantrekt. Hoewel deze kleine beestjes in Creatures bewijzen dat ze veel erger kunnen dan dat.

Dode ruimte: extractie

Image
Image

De Wii heeft in zijn eentje de railshooter nieuw leven ingeblazen, althans voor een tijdje, simpelweg omdat de Wii-afstandsbediening zo perfect de light gun-technologie nabootst die op andere consoles wordt gebruikt. Terwijl andere railshooters tevreden zijn met het serveren van dezelfde oude formule, wil de ambitieuze Extraction iets nieuws creëren door een zenuwachtige camera en een intrigerend verhaal toe te voegen aan de standaard mechanica van de schietgalerij. Het resultaat is misschien wel de beste railshooter ooit gemaakt.

Marble Saga: Kororinpa

Image
Image

Kororinpa is een van de beste voorbeelden van een spel dat op geen enkel platform behalve de Wii logisch zou zijn. Natuurlijk kun je de uitgebreide driedimensionale doolhoven van het spel draaien met analoge sticks, maar dat zou zijn als wandelen op het strand met zware laarzen; ja, je bent nog steeds op het strand, je laat nog steeds voetafdrukken achter, maar je voelt het zand tussen je tenen of het water dat tegen je enkels kabbelt niet. Koririnpa maakt de relatie tussen speler, doolhof en rollend marmer prachtig symbiotisch en is een van de beste puzzelspellen op de Wii.

Punch-Out!

Image
Image

Gebruik de afstandsbediening/nunchuck-combinatie om te slaan en het balansbord om te ontwijken, Punch-Out!! is een spel voor het hele lichaam, waardoor het zowel erg leuk als een uiterst vermoeiende training is. We hadden gehoopt dat Nintendo op een dag een MotionPlus-vervolg zou uitbrengen dat een aantal bewegingen in het spel zou wegwerken die een druk op de knop vereisten in plaats van een beweging, maar helaas is dat nooit gebeurd.

Prince of Persia: The Forgotten Sands

Image
Image

Hoewel het verhaal behoorlijk afschuwelijk is in dit deel van de "Prince of Persia"-serie (die een naam deelt met versies op andere platforms, maar in feite een spel is dat speciaal voor de Wii is geschreven en ontworpen), gameplay is net zo goed als die van zijn neven en biedt dezelfde wonderbaarlijke mix van acrobatische puzzels oplossen en minder wonderbaarlijke, maar verbeterde, gevechten. Hoewel het ontbreken van een sterk verhaal de algehele ervaring minder magisch maakt dan het originele "Prince of Persia: Sands of Time", is er toch genoeg te beleven in de gameplay.

Mario Kart Wii

Image
Image

Ongetwijfeld de beste kart-racegame ooit gemaakt, "Mario Kart Wii" biedt fantasierijke, boeiende tracks, spannende multiplayer en heerlijk responsieve besturing. U zult versteld staan wanneer u de besturing voor het eerst uitprobeert met bewegingsbediening en ontdekt dat het echt goed werkt.

Aanbevolen: