Yamaha RX-V483 Review: goede prijs, hoewel ondersteuning voor formaat ontbreekt

Inhoudsopgave:

Yamaha RX-V483 Review: goede prijs, hoewel ondersteuning voor formaat ontbreekt
Yamaha RX-V483 Review: goede prijs, hoewel ondersteuning voor formaat ontbreekt
Anonim

Bottom Line

Hoewel de Yamaha RX-V483 ingewikkelde opties heeft en geen ondersteuning biedt voor de nieuwste formaten, maakt de mix van kwaliteitsgeluid voor de prijs het een goede keuze.

Yamaha RX-V483

Image
Image

Het hier beoordeelde product is grotendeels niet op voorraad of is niet meer leverbaar, wat tot uiting komt in de links naar productpagina's. We hebben de recensie echter live gehouden voor informatieve doeleinden.

We hebben de Yamaha RX-V483 Home Theatre-ontvanger gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Naarmate onze thuisbioscoopopties steeds beter worden, eisen mensen meer van hun geluid. We hebben de Yamaha RX-V483 bekeken om te zien of deze het soort thuisbioscoopgeluid kan produceren dat past bij UltraHD-beelden.

Lees wat u moet weten over thuisbioscoopontvangers voordat u ze koopt.

Image
Image

Ontwerp: Te veel knoppen

De Yamaha RX-V483 Home Theatre-ontvanger ziet eruit alsof je elk ander AV-apparaat zou verwachten, zwart metaal met een plastic gezicht. Het heeft een heleboel knoppen, twintig in totaal, waardoor het apparaat er druk uitziet, en het waren er te veel om te weten welke het belangrijkst waren. We waren ook teleurgesteld over hoe dichtbij we moesten komen om de knoplabels te lezen en hoe nutteloos ze daardoor werden. De opschroefbare luidsprekeraansluitingen maakten het gemakkelijk om de luidsprekers op hun plaats te bevestigen, en het zou nog gemakkelijker zijn geweest als we bananenclips hadden gebruikt.

De audio-ingangen zijn niet erg duidelijk gelabeld. We moesten wat rommelen met het invoermenu om erachter te komen welke menuknop werkte met de cd-speler. Het is geweldig om veel opties en flexibiliteit te hebben, maar dat maakte het ook ingewikkelder om te gebruiken. Dat gezegd hebbende, het menu zag er echt goed uit en was gemakkelijk te navigeren terwijl je tv keek of naar muziek luisterde.

Geluidskwaliteit: fantastisch geluid voor het geld

Om de geluidskwaliteit op de Yamaha RX-V483 te testen, hebben we deze gebruikt met een verscheidenheid aan media, muziek, videogames, streaming-tv en films op een set Monoprice 5.1-luidsprekers. Voordat we in details treden, hebben we enkele algemene indrukken. De geluidsverwerking paste zich goed aan wanneer we overstapten van tv naar muziek naar Blu-Ray. We waren echter teleurgesteld dat het niet de nieuwste surround sound-formaten ondersteunt, DTS:X en Dolby Atmos, functies die we voor deze prijs zouden verwachten.

Met Deadpool schitterde de Yamaha RX-V483 echt in het lage segment. We hoorden, voelden bijna, elke klap, en de hoge ring van hulzen die over het trottoir verspreid was, was helder en schoon. We hebben ook genoten van het subtiele omgevingsgeluid uit de surround sound-luidsprekers.

We hoorden, voelden bijna, elke klap, en de hoge ring van kogelhulzen die over het trottoir verspreid was, was helder en schoon.

Na het bekijken van Deadpool met al die bonzende bas, verwachtten we Taylor Swift's baszware nummer "…Ready For it?" om onze tanden uit onze mond te rammelen, maar we kregen een veel evenwichtiger geluid dan we hadden verwacht. We hielden ervan hoe helder de gesloten hi-hat op de achtergrond was, stil maar duidelijk.

Toen we de RX-V483 testten met XCOM 2, vonden we het geweldig hoe de geluidseffecten snel door de kamer verschoven, en het sterke hoge geluid accentueerde ook de buitenaardse stemmen. De sterke aanwezigheid van omgevingsgeluid hielp de stemming te bepalen zonder te vooruitstrevend te zijn.

Image
Image

Kenmerken: Ingewikkelde reeks functies

De Yamaha RX-V483 heeft de meeste standaardfuncties voor een thuisbioscoopontvanger. Er zijn audiomodi voor verschillende situaties, zoals actiefilms of RPG's, maar die zijn in principe nutteloos, behalve bij het afspelen van muziek.

Sommige van de geavanceerde functies zijn erg ingewikkeld. Het menu "netwerk" bevat bijvoorbeeld allerlei technische informatie en opties die voor ons niet nuttig waren. De lipsynchronisatiefunctie is ontworpen om de audio en video te helpen synchroniseren wanneer geluidsverwerking de audio vertraagt, maar het is nooit helemaal op elkaar afgestemd voor ons.

De RX-V483 werkt ook met meerdere kamers en meerdere audiozones. We waren teleurgesteld dat we zone B-luidsprekers niet konden bedraden zonder surround sound te verliezen. Aan de andere kant vonden we het fijn dat de receiver MusicCast gebruikt om draadloos muziek af te spelen in andere kamers. We hebben ook de stille bioscoopfunctie getest, waarvan ze beweren dat deze surround sound in hoofdtelefoons kan creëren. Hoewel het effect beter was dan niets, was het niet de openbaring die Yamaha claimt.

De afstandsbediening is net zo ingewikkeld en aanpasbaar als de rest van het systeem. We moesten een relatief steile leercurve doormaken om erachter te komen. Het ergste was dat er geen knop was om naar onze cd-speler te gaan, dus moesten we door alle ingangen bladeren om hem te vinden. We vonden het leuk dat we verschillende functies konden toewijzen aan de vier kleurgecodeerde knoppen.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudige eerste installatie, complexe geavanceerde functies

Hoewel Yamaha een app heeft die ons door het installatieproces heeft geleid, was het navigeren door alle benodigde snoeren een nachtmerrie. Nadat we alle ingangen hadden aangesloten en alle luidsprekers hadden aangesloten, was het veel eenvoudiger.

De tweede stap was het configureren van de automatische surround sound-functie, die ze YPAO noemen. We hebben de installatiemicrofoon aangesloten en de ontvanger heeft deze automatisch gedetecteerd en gevraagd of we het installatieproces wilden starten. We hebben het systeem doorgenomen, maar het werkte niet erg goed. Het zette de subwoofer op 7 meter afstand, waardoor het echt luid was, wat een indrukwekkende prestatie is in een appartement van 650 m². We moesten de instellingen handmatig aanpassen om het te laten werken.

Toen we eenmaal voorbij de eerste installatie waren, werd het veel gecompliceerder en moest er veel worden gelezen om het goed te krijgen.

Image
Image

Connectiviteit: veel opties

De RX-V483 is versierd met aansluitmogelijkheden. Er zijn de standaard HDMI-, 4K-compatibele en analoge opties die de meeste ontvangers aanprijzen. We waren het meest enthousiast over de vele draadloze opties. Wi-Fi-verbindingen maken het mogelijk om muziek via de receiver te streamen en firmware bij te werken. Bluetooth-koppeling was moeilijker in te stellen dan andere systemen die we hebben getest. De meeste systemen koppelen automatisch wanneer we voor het eerst de Bluetooth-ingang selecteerden. Met de Yamaha RX-V483 moesten we door de menu's scrollen om er te komen.

De RX-V483 is versierd met aansluitmogelijkheden.

We vonden het erg leuk dat de ontvanger ook uitzendt via Bluetooth, waarmee we 's avonds laat tv keken zonder mensen in aangrenzende kamers te storen. De Bluetooth-koptelefoon had echter veel latentie, dus we moesten worstelen met de lipsynchronisatiefunctie. Stille bioscoop met bluetooth-koptelefoon was geweldig.

Yamaha heeft ook twee apps om het systeem te bedienen, één voor MusicCast en één voor de ontvanger zelf. De MusicCast-app werkt met audiostreamingservices zoals Pandora en is heel gemakkelijk te gebruiken. De Yamaha-controller-app maakt de andere overbodig, omdat deze niet alleen de ontvanger bestuurt, maar ook MusicCast-bedieningen kan.

Bottom Line

De adviesprijs van de Yamaha RX-V483 is $ 450, aanzienlijk hoger dan de meeste goedkope thuisbioscoopontvangers. Als budget je grootste zorg is, is dit niet de beste optie voor jou, maar als je bereid bent wat meer uit te geven, is het verschil in geluidskwaliteit de moeite waard.

Concurrentie: opvallende geluidskwaliteit

Onkyo TX-NR575: Onkyo TX-NR575 kost net iets minder dan de Yamaha RX-V483, en we vinden het geweldig dat hij 7.2-kanaals geluid heeft met de optie -luidsprekers te versterken of een bedrade zone A/zone B-opstelling te hebben. De kwaliteit van het geluid is echter niet zo goed en de zoneregelingen zijn zo onhandig dat ze bijna onbruikbaar zijn.

Pioneer VSX-532: De Pioneer VSX-532, met een adviesprijs van $ 279, is een goedkopere optie voor prijsbewuste mensen. Hij heeft 5.1-kanaals geluid en Bluetooth, maar mist de vele andere opties die de Yamaha RX-V483 wel heeft.

Kwaliteitsgeluid en verbindingsopties maken het de meerprijs waard

De gecompliceerde opties maken het flexibel en krachtig, maar het kan te veel zijn voor iemand die gewoon op zoek is naar een eenvoudige ontvanger. De grootste fout is het gebrek aan ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X, iets om rekening mee te houden als dat een dealbreaker is.

Specs

  • Productnaam RX-V483
  • Product Merk Yamaha
  • UPC 027108955155
  • Prijs $450.00
  • Gewicht 17,9 lbs.
  • Productafmetingen 17 x 8 x 1289 inch.
  • Garantie Twee jaar
  • Aansluitingen HDMI-poorten 4 ingangen / 1 uitgang ARC ingeschakeld Audio-ingangen: 1 digitaal optisch, 1 digitaal coaxiaal, 1 RCA, 3,5 mm jack (voorzijde)
  • AV-ingangen 1 analoge video/digitale coaxiale audio; 2 sets RCA AV 1 RCA-monitoruitgang Front USB 1 draadloze antennes Installatie microfoonaansluiting ¼” hoofdtelefoonaansluiting AM-tuner FM-tuner Luidsprekeruitgang: Linksvoor, rechtsvoor, midden, surround links, surround rechts, mono analoge subwoofer, Ethernet
  • Draadloos bereik 33 ft
  • Bluetooth-codecs SBC, AAC
  • Uitgangsvermogen 115 W 1 kHz (8 ohm, 0,9% THD) 1 kanaal aangedreven 80 W 20 Hz - 20 kHz (8 ohm, 0,09% THD) 2 kanalen rijden Maximaal effectief uitgangsvermogen: 145 W (6 ohm, 10% THD)
  • Dynamisch vermogen 110 / 130 / 160 / 180 W
  • Signaal-ruisverhouding 110 dB
  • Audio-indelingen Dolby TrueHD, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, DTS 96/24, DTS Express, DSD, PCM
  • Inbegrepen Snelstartgids, Microfoon instellen, Afstandsbediening, 2 AAA-batterijen, AM- en FM-antennes, Registratie- en garantie-informatie, Deezer-gids

Aanbevolen: