Link gegevens in Excel, Word en PowerPoint met plakkoppeling

Inhoudsopgave:

Link gegevens in Excel, Word en PowerPoint met plakkoppeling
Link gegevens in Excel, Word en PowerPoint met plakkoppeling
Anonim

Hoewel het mogelijk is om gegevens van het ene Excel-bestand naar het andere te kopiëren en te plakken, kunt u ook een koppeling maken tussen twee bestanden of werkmappen. Wanneer u een koppeling tussen bestanden maakt, worden de gekopieerde gegevens bijgewerkt wanneer de oorspronkelijke gegevens worden gewijzigd. Het is ook mogelijk om een koppeling te maken tussen een grafiek in een Excel-werkmap en een Microsoft Word-bestand of PowerPoint-dia.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Word, Excel en PowerPoint in Office 2019, 2016, 2013, 2010; Microsoft 365 en Office voor Mac.

Plak koppelingen tussen Excel- en Word-bestanden

Wanneer gegevens uit een Excel-bestand worden gekoppeld aan een Word-document, worden de gegevens als een tabel in het document geplakt. De tabel kan vervolgens worden opgemaakt met behulp van de opmaakfuncties van Word.

Deze link is gemaakt met de optie Koppeling plakken. Voor plakkoppelingsbewerkingen staat het bestand met de originele gegevens bekend als het bronbestand en het tweede bestand of de werkmap met de koppelingsformule is het doelbestand.

Image
Image

Koppel enkele cellen in Excel met een formule

Links kunnen ook worden gemaakt tussen afzonderlijke cellen in afzonderlijke Excel-werkmappen met behulp van een formule. Gebruik deze methode om een live link voor formules of gegevens te maken, maar het werkt alleen voor afzonderlijke cellen.

  1. Selecteer de cel in de doelwerkmap waar u de gegevens wilt weergeven.
  2. Druk op het gelijkteken (=) op het toetsenbord om de formule te starten.
  3. Schakel over naar de bronwerkmap en selecteer de cel met de te koppelen gegevens.
  4. Druk op Enter. Excel schakelt terug naar het doelbestand. De gekoppelde gegevens worden weergegeven in de geselecteerde cel.

    Image
    Image
  5. Selecteer de gekoppelde gegevens om de koppelingsformule in de formulebalk boven het werkblad weer te geven.

Bottom Line

Bij het plakken van een koppeling voor gegevens, kunt u in Word kiezen of u de gekoppelde gegevens wilt opmaken met de huidige instellingen voor de bron- of doelbestanden. Excel biedt deze opties niet. Excel past automatisch de huidige opmaakinstellingen toe in het doelbestand.

Gegevens koppelen tussen Word en Excel

Om gegevens te koppelen tussen Word en Excel:

  1. Open de Excel-werkmap met de te koppelen gegevens (het bronbestand).
  2. Open het doelbestand. Dit kan een Excel-werkmap of een Word-document zijn.
  3. Markeer in het bronbestand de te kopiëren gegevens.
  4. Selecteer in het bronbestand Home > Copy. De geselecteerde gegevens zijn omgeven door een stippellijn.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het doelbestand de locatie waar de gekoppelde gegevens worden weergegeven. Selecteer in Excel de cel die zich in de linkerbovenhoek van de geplakte gegevens bevindt.
  6. Ga naar Home en selecteer de Plakken vervolgkeuzepijl om een lijst met Plakopties weer te geven.

    Image
    Image
  7. Kies een Link optie. De gekoppelde gegevens verschijnen in het doelbestand.

Als beide bestanden open zijn wanneer gegevens in het bronbestand worden bijgewerkt, wordt het doelbestand onmiddellijk bijgewerkt.

Als het doelbestand wordt gesloten wanneer de brongegevens worden gewijzigd, worden de gegevens in de doelcellen bijgewerkt wanneer het bestand de volgende keer wordt geopend.

Als het bronbestand wordt gesloten wanneer het doelbestand wordt geopend, kan een waarschuwingsvenster worden geopend om aan te geven dat het document koppelingen naar externe bestanden bevat. U wordt gevraagd om Update of Don't Update de links te plaatsen.

Bekijk de koppelingsformule in Excel

De koppelingsformule wordt anders weergegeven in oudere versies van Excel:

  • Als u de gekoppelde gegevens in het doelbestand selecteert, verschijnt een formule zoals =[Boek1]Blad1!A1 in de formulebalk boven het werkblad.
  • In Excel 2007 wordt de koppelingsformule weergegeven als {=Excel. Blad.12|Boek1!'!Blad1!R1C1'} in de formulebalk.

In de formule van 2007 wordt de absolute celverwijzing geschreven in de stijl R1C1, die staat voor rij 1 kolom 1 en die gelijk is aan de meer gebruikelijke celverwijzingsstijl SAS1.

In beide formules geeft Boek1 de naam van het bronbestand aan.

Bekijk linkinformatie in Microsoft Word

Om informatie over de gekoppelde gegevens (zoals het bronbestand, de gekoppelde gegevens en de updatemethode) in Word te bekijken:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de gekoppelde gegevens om het contextmenu te openen.
  2. Selecteer Gekoppeld werkbladobject > Links om het dialoogvenster Links te openen.

    Image
    Image
  3. Als er meer dan één link in het huidige document is, worden alle links weergegeven in het venster bovenaan het dialoogvenster. Selecteer een link om informatie over die link onder het venster weer te geven.

Plak een link tussen een Excel-diagram en PowerPoint of Word

Naast het maken van een koppeling voor tekstgegevens of formules, is het ook mogelijk om Koppeling plakken te gebruiken om een diagram in een Excel-werkmap te verbinden met een kopie in een tweede werkmap. U kunt deze methode ook gebruiken om een Excel-diagram te koppelen aan een PowerPoint- of Word-bestand.

Eenmaal gekoppeld, worden wijzigingen in de gegevens in het bronbestand weergegeven in zowel de originele kaart als de kopie in het doelbestand.

Bottom Line

Als u een koppeling tussen grafieken plakt, kunt u in PowerPoint, Word en Excel kiezen of u de gekoppelde grafiek wilt opmaken met het huidige opmaakthema voor de bron- of doelbestanden.

Koppel grafieken in Excel en PowerPoint

Het volgende voorbeeld laat zien hoe u een koppeling maakt tussen een grafiek in een Excel-werkmap (het bronbestand) en een dia in een PowerPoint-presentatie (het doelbestand).

  1. Open de werkmap met de te kopiëren grafiek.
  2. Open het doelpresentatiebestand.
  3. Selecteer de grafiek in de Excel-werkmap.
  4. Selecteer in Excel Home > Copy.

    Image
    Image
  5. Selecteer in PowerPoint de dia waar de gekoppelde grafiek wordt weergegeven.
  6. Selecteer in PowerPoint de Plakken vervolgkeuzepijl om een lijst met keuzes weer te geven.
  7. Kies Bestemmingsthema gebruiken of Bronopmaak behouden om de gekoppelde grafiek in PowerPoint te plakken.

Als de twee bestanden met de gekoppelde grafieken beide open zijn, worden wijzigingen in de brongegevens onmiddellijk in beide grafieken bijgewerkt.

Bij het openen van een PowerPoint-presentatie met gekoppelde gegevens, kan een waarschuwingsvenster worden geopend om een mogelijk beveiligingsprobleem aan te geven. U wordt gevraagd of u de gekoppelde gegevens wilt bijwerken.

Aanbevolen: