Grijswaardenafbeelding met kleurenfoto-effect in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Grijswaardenafbeelding met kleurenfoto-effect in PowerPoint
Grijswaardenafbeelding met kleurenfoto-effect in PowerPoint
Anonim

Als je kleur toevoegt aan een deel van een grijswaardenfoto, vestig je de aandacht op dat deel van de afbeelding omdat het naar je toe springt. Krijg dit effect door te beginnen met een kleurenafbeelding en de kleur in een deel van de afbeelding te verwijderen. Misschien wilt u deze truc gebruiken voor uw volgende PowerPoint-presentatie.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; en PowerPoint voor Microsoft 365.

PowerPoint-kleureffect

Een leuke functie van PowerPoint is dat je in slechts een paar minuten kleurveranderingen kunt aanbrengen in een deel van een afbeelding zonder speciale fotobewerkingssoftware zoals Photoshop. Deze tutorial leidt je door de stappen om een afbeelding op een dia te maken die een combinatie is van kleur en grijswaarden.

Kies voor de eenvoud een afbeelding die al in liggende indeling is. Dit zorgt ervoor dat de hele dia wordt bedekt zonder dat de achtergrondkleur van de dia wordt weergegeven, hoewel deze techniek ook werkt op kleinere foto's.

Selecteer een afbeelding met de focus op een object met scherpe en goed gedefinieerde lijnen als omtrek. Deze tutorial gebruikt een voorbeeldafbeelding met een grote roos als het brandpunt van de afbeelding.

Importeer de kleurenafbeelding in PowerPoint

  1. Open een PowerPoint-bestand en selecteer een lege dia.

  2. Ga naar Invoegen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in de groep Images Pictures.
  4. Navigeer naar de locatie op uw computer waar u de afbeelding hebt opgeslagen, kies de afbeelding en selecteer Open om deze op de PowerPoint-dia te plaatsen.

    Image
    Image
  5. Verklein indien nodig de afbeelding om de hele dia te bedekken.

Verwijder de achtergrond van de kleurenfoto

  1. Klik op de kleurenfoto om deze te selecteren.
  2. Ga naar Picture Tools Format.

    Image
    Image
  3. In de Adjust groep, selecteer Remove Background. Het brandpunt van de afbeelding blijft, terwijl de rest van de afbeelding op de dia een magenta kleur krijgt.

    Image
    Image
  4. Als u tevreden bent met de resultaten, selecteert u Wijzigingen behouden. Als niet alle achtergrond is verwijderd of als een deel van de afbeelding is verwijderd, kunt u de achtergrond verfijnen.

Verfijn het proces voor het verwijderen van de achtergrond

Nadat de achtergrond (het magenta gedeelte van de afbeelding) is verwijderd, merkt u misschien dat sommige delen van de afbeelding niet zijn verwijderd zoals u had gehoopt of dat er te veel delen zijn verwijderd. Dit is eenvoudig te corrigeren.

Om de achtergrond te verfijnen, ga naar Achtergrond verwijderen en:

  • Selecteer Markeer gebieden om te behouden en sleep over delen van de achtergrond die u wilt behouden als onderdeel van het brandpunt van de afbeelding.
  • Selecteer Markeer gebieden die u wilt verwijderen en sleep over de delen van de achtergrond die u wilt verwijderen, aangezien ze geen deel uitmaken van het brandpunt van de afbeelding.

Als je de aangebrachte wijzigingen niet leuk vindt, selecteer je Discard All Changes en begin je opnieuw. Of druk op Ctrl+ Z om de laatst aangebrachte wijziging ongedaan te maken. Als u tevreden bent met het resultaat, selecteert u Wijzigingen behouden.

Importeer afbeelding opnieuw en converteer naar grijswaarden

De volgende stap is het stapelen van een kopie van de originele kleurenafbeelding bovenop de afbeelding die nu alleen het brandpunt toont (in dit voorbeeld is het brandpunt de grote roos).

  1. Ga naar Invoegen.
  2. Selecteer Picture en navigeer naar dezelfde foto. Kies het en selecteer Open.

Zorg ervoor dat deze tweede afbeelding exact dezelfde grootte en vorm heeft als de eerste afbeelding, zodat deze correct op de eerste afbeelding kan worden gestapeld.

Afbeelding converteren naar grijswaarden

  1. Klik op de nieuw geïmporteerde afbeelding op de dia om deze te selecteren.
  2. Ga naar Picture Tools Format.
  3. In de Adjust groep, selecteer Color.

    Image
    Image
  4. In de Recolor sectie, selecteer Grayscale. Het is de tweede optie in de eerste rij van de sectie Opnieuw kleuren.

    Image
    Image
  5. De tooltip Grayscale verschijnt als je de muisaanwijzer over de knop beweegt als je het niet zeker weet. De afbeelding wordt geconverteerd naar grijswaarden.

Grijswaardenafbeelding achter kleurenafbeelding verzenden

Nu ga je de grijswaardenversie van de afbeelding naar achteren sturen, zodat deze zich achter het kleurbrandpunt van de eerste afbeelding bevindt.

  1. Klik op de grijswaardenafbeelding om deze te selecteren
  2. Ga naar Picture Tools Format.
  3. Selecteer Terugsturen. Of klik met de rechtermuisknop op de grijswaardenafbeelding en selecteer Send to Back > Send to Back.

    Image
    Image
  4. Als de foto-uitlijning exact is, is het kleurbrandpunt perfect gepositioneerd bovenop zijn grijswaardentegenhanger in de grijswaardenafbeelding.

Voltooide afbeelding

Dit eindresultaat lijkt een enkele foto te zijn met een combinatie van zowel grijswaarden als kleur. Het lijdt geen twijfel wat het middelpunt van deze afbeelding is.

Aanbevolen: